Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom hogyan beszélje meg a...

A párom hogyan beszélje meg a gyerekeivel, hogy elválik az anyjuktól? Én mikor lépjek a képbe mint a párja, azaz mikor mondjuk meg nekik, hogy együtt vagyunk?

Figyelt kérdés
A felesége nem túl lelkes a válás miatt, neki eddig sem okozott gondot a papír, nem érti most miért ilyen sürgős a válás, igazából nem is nagyon akar róla beszélni. Éli az életét ahogy eddig is. Én viszont megmondtam a páromnak, hogy ez így nekem nem megy és szeretném, ha tisztáznák ezt a helyzetet. Már csak az a kérdés, a gyermekei felé hogyan kommunikáljuk ezt le. Anyukára nem számíthatunk a megbeszélésben. A gyerekek engem már ismernek mint az apjuk munkatársnőjét, jóban is vagyunk, de félek, hogy ez változni fog. 8 és 10 éves lányok.
2018. febr. 5. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
56%

Tökmindegy, mit mondanak neki, én mindenkit gyűlölnék ebben a sztoriban.

Apámat-anyámat mert váls helyett félredugnak egymás mellől.

Téged meg anyám új pasiját, mert velük mennek félre, ráadásul mind a négyőtöket azért, mert hazudoztok össze-vissza.

Szánalmas bagázs vagytok mindannyian, négy idióta, amiben megint a gyerekek sérülnek.

2018. febr. 6. 11:14
 42/62 anonim ***** válasza:
62%
"Apámat-anyámat mert váls helyett félredugnak egymás mellől." - nem azért, de a kérdés pont a válásra irányul...
2018. febr. 6. 11:17
 43/62 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként nem zavar, hogy itt a férj konkrétan téged is masszív idiótának néz?!

Nem válik, mert ott van kaja, tisztaság, gyerekei, kényelem, a másik puncit ingyen is megkapja tőled... komolyan, kell ez neked?!

Nemhogy egy FÜGGETLEN férfi! után néznél, mert ennek a pasinak (is) valahol eltűnt a gerince az évek során.

2018. febr. 6. 11:17
 44/62 anonim ***** válasza:
60%
42-es, szuper, de a kérdező leírta, hogy már vagy 3 éve dugnak egymás mellett, a válás meg "van", mert "hitel, meg franctudjami". Aha, kifogásnak jó, a a nagy büdös helyzet, hogy a pasinak meg a csajnak ESZE ÁGÁBAN nincs elválnia, helyette egyik erre másik arra kúr már pár éve.
2018. febr. 6. 11:19
 45/62 anonim ***** válasza:
45%

A kérdező meg a párja gyalázásával - válasz helyett - mit akartok elérni? Feltehetőleg ők azért "kicsit" jobban ismerik egymást, mint vad idegenek őket...

(a károgók szerint anno nekünk a párommal 3 hónapot se szabadott volna együtt maradnunk:))

2018. febr. 6. 12:41
 46/62 anonim ***** válasza:
28%

45: és a gyerekeit mi ismerjük jobban? Nem.

Mégis itt kérdezi.

Pedig jó lesz, ha gyorsan kiokosodik, mert nem sokára ő lesz az "anyjuk", ha az apánál maradnak.

2018. febr. 6. 13:02
 47/62 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó, Te még nem kérdezted soha mások véleményét olyan témában, amit Te jobban ismersz?

Néha jó kívülállók véleményét (és nem alázását, pont azért mert kívülállók) is meghallgatni, mert gondolat ébresztő lehet. Csak sajnos a gyakori népe hajlamos tévedhetetlennek és mindent tudónak gondolni magát, így egy ilyen kérdésnél is pontosan tudni vélik a konkrétumokat és kioktatnak, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának.

Kérdező, nem pici gyerekekről van már szó. A legjobb amit tehettek az az, hogy őszinték és következetesek vagytok velük. Azt idővel meg tudják szokni, ha valaki következetesen viselkedik. Arra szerintem nincs jó időpont, hogy mikor tudják meg, hogy a szüleik elválnak, mert érzelmekről beszélünk és egy válás a gyerekeknek mindig rossz lelkileg.

Nem neked kell beszélgetni erről a gyerekekkel, ez a szüleik dolga. Te viselkedj velük természetesen, ne játszd meg magad, ne enged olyat, amit pl. egy év múlva ne engednél, mert az lesz a baj. Legyél önmagad és legyél következetes. Férjem kisfia pont azt szereti bennem, hogy nem vagyok kiszámíthatatlan. A károgókkal meg ne foglalkozz, a saját életetek miértjeit Ti ismeritek, senki más.

2018. febr. 6. 13:21
 48/62 anonim ***** válasza:
89%

Én ugyan még "gyerek" vagyok, pontosabban tini, de ha szabad, leírom a véleményem.

Arra gondolok, hogy a felépített kényelmes élet miatt nem akarnak válni, ház, kocsi, közös kassza, amiből mindenkinek bőven jut. Válás esetén újra kell kezdeni mindent, lakást vásárolni, felújítani, kevesebb a bevétel, stb. Macera.

Ha számomra kiderülne hasonló helyzet, mégis anyut védeném. Tudod miért? Mert ő titokban csinálja, attól én még zavartalanul foglalkozhatok a saját életemmel. Biztos rosszul esne nagyon, de szerintem túl tudnám tenni magam rajta, ha amúgy otthon nyugodt, normális légkör lenne. "Becsuknám a szemem", ha néha elmegy "moziba", vagy bárhová.

Ellenben apu az, aki konkrétan tönkre tenné a megszokott életünket, az enyémet is. Mert nem csak róluk szól, én is része vagyok, ha már a világra hoztak. Beleszólásom nincs, de attól még érintve vagyok teljes mértékben. Mindenkinek a saját élete (boldogsága) fontos, ebbe a gyerek is beletartozik! Neki is van élete, még ha felnőtt szemmel lenézően tekint is erre valaki...

Szóval a lényeg. Akárhogyan adnák elő, mindenképp megviselne a válás. Nem várnék extra körítést: lányom, elválunk. Megkérdezném miért, válaszolnának, hogy nem szeretik már egymást, stb. Felfognám. Tök mindegy ki mondja el, anyu vagy apu. A rossz hangulat és feszült légkör innentől kezdve garantált.

Ha úgy ismertek meg a lányok, hogy még nem voltatok együtt, és akkor lettél bemutatva mint a munkatársnője, akkor ok. De ha kiderülne, hogy már akkor is együtt voltatok, és csak a hazudozás ment, akkor oltári gáz, és nem felejteném el soha, hogy hülyére vettetek.

Sok jót ne várj. Én nagyon alkalmazkodó vagyok, de haverkodásra nem lennék kapható. Csendben eltűrném a helyzetet. Valószínű sokat nem is lennék otthon, inkább könyvtárban, barátnőknél, vagy bárhol. Aztán lelépnék koleszba, mert nekem az már nem "otthon" lenne.

Megkérdezhetem, hogy a lányok miért nem az anyukájukkal maradnak?

Talán 1 év kellene nekem, hogy lenyugodjak, és megszokjam az új helyzetet. Gondolom ennyit nem vártok... Pedig ha hirtelen történik minden, válás, új barátnő, tiszta felfordulás minden, akkor ott nem lesz se béke, se boldogság.

Még egyet szeretnék. Bár én nem érthetek hozzá, ugye... De előbb megvárnám, hogy tényleg elválnak-e. Nálunk lejátszódott egy válás-szerű helyzet, ügyvédhez is mentek, végül mégsem váltak el. Ha véletlenül mégsem lesz válás, akkor a gyerekeket nem kéne terhelni vele. Nekem is nyomasztó időszak volt, és végül nem is lett belőle semmi, így csak felesleges rossz volt.

16/L

2018. febr. 6. 14:21
 49/62 anonim ***** válasza:
33%
Aztán majd pár hónap múlva itt rinyálsz, hogy segítsünk nem birnak elviselni a párod gyerekei, meg te se őket!!! Hát meg is érdemled!!! Undorító! Nem találtál gyerektelen pasit? Azt hiszed majd sétagalopp lesz az elkövetkező pár év? Te fogod megszivni, na meg csóró gyerekek!!! És azt felejtsd el, hogy el fognak fogadni!! Mégis mit képzelsz?? Mindig is egy qrva leszel a szemükben...de az idióta párod sem normális!! Egyébként neki mindig csak második leszel maximum, a gyerekei után, ha van egy csöpp esze. Te meg edd meg amit főztél!
2018. febr. 6. 14:26
 50/62 anonim ***** válasza:
55%
"Undorító! Nem találtál gyerektelen pasit?" - most akkor a gyerekes férfiak ássák el magukat a gyalogsági kisásóval ha nem működik a házasságuk/kapcsolatuk vagy hogy is van ez?
2018. febr. 6. 15:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.