Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom hogyan beszélje meg a...

A párom hogyan beszélje meg a gyerekeivel, hogy elválik az anyjuktól? Én mikor lépjek a képbe mint a párja, azaz mikor mondjuk meg nekik, hogy együtt vagyunk?

Figyelt kérdés
A felesége nem túl lelkes a válás miatt, neki eddig sem okozott gondot a papír, nem érti most miért ilyen sürgős a válás, igazából nem is nagyon akar róla beszélni. Éli az életét ahogy eddig is. Én viszont megmondtam a páromnak, hogy ez így nekem nem megy és szeretném, ha tisztáznák ezt a helyzetet. Már csak az a kérdés, a gyermekei felé hogyan kommunikáljuk ezt le. Anyukára nem számíthatunk a megbeszélésben. A gyerekek engem már ismernek mint az apjuk munkatársnőjét, jóban is vagyunk, de félek, hogy ez változni fog. 8 és 10 éves lányok.
2018. febr. 5. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
55%
Lepontozni le tudsz minket,de nehogy te lepődj meg h csak szorakozik veled a "párod".. Igy a legkönnyebb,ingyen szolgáltatás két oldalról.
2018. febr. 5. 22:31
 12/62 anonim ***** válasza:
94%
Már külön éltek, vagy miattad mentek szét?
2018. febr. 5. 22:36
 13/62 A kérdező kommentje:

Normális válaszokra lennék kíváncsi!

Nem én romboltam szét a kapcsolatukat, az már rég nem működött, 3 éve már egyszer nekifutottak a válásnak, de az anyagiak miatt végül még együtt maradtak, amit nem kötöttek a gyerekek orrára. Mindketten élték az életüket. A gyerekek az apjukkal maradnak, a gyermekelhelyezést már rég lepapírozták és a vagyont is felosztották az utóbbi évben miután letelt a problémás hitel, már csak a válás kimondása van hátra, a héten adják be a papírt közös megegyezéssel.

Engem tényleg az érdekelne, hogy hogyan kellene ezt a gyerekekkel közölniük. Szerintem eddig is hiba volt húzni a dolgot, de mivel ez nem az én felelősségem, nem szólhattam bele.

Mi egyébként 1 éve vagyunk együtt, ezért is mertem a "páromnak" nevezni.

Nem pontoztam senkit se le, se fel. Nem azért tettem fel a kérdést, hogy mindenki lelkesen bólogasson vagy beszólogasson nekem, hanem hogy ötletet kapjunk, mert elég furcsa ez az egész.

Még együtt laknak, mert a hitel és az adókedvezmény miatt egy lakcímen kellett lenniük.

2018. febr. 5. 22:55
 14/62 anonim ***** válasza:
41%

Még együtt laknak, mert a hitel és az adókedvezmény miatt egy lakcímen kellett lenniük.

Csodálatos a pénzért együtt kell lakni,de régen mindenki mással él,meg ke.é l. Gerinc az mindhármotoknak kéne. Én inkább buknám a pénzt de tisztességesen lépnék ki,aztán kezdenék uj kapcsolatot.

2018. febr. 5. 22:59
 15/62 anonim ***** válasza:
57%
Ma ezért, holnap azért nem válik el. Ha valaki el akar válni nem mérlegel évekig. Ha igen, akkor még nem akarnak elválni.
2018. febr. 5. 23:01
 16/62 anonim ***** válasza:
68%

Sehogy nem lehet úgy megmondani nekik azt, hogy széthullott a családjuk, hogy ne sérüljenek. Egyszerűen kivitelezhetetlen.

Arra is mérget vehetsz, hogy nem fognak innentől kedvelni. És akkor finom voltam. Sok esetben akkor se tudják elfogadni az új párt, ha már évek óta különváltak a szülők, mert ők még évekig is reménykednek, hogy egyszer anya és apa kibékül és egy család lesznek újra. Ennek a legnagyobb akadálya számukra az új pár: mindent meg fognak tenni, hogy kiiktassanak a képből.

Az is borítékolható, hogy az ex is ellenetek lesz, nem lesz partner, hogy békében új életet kezdjetek. Ott tesz keresztbe, ahol tud.

Gondolom, azért kerültél képbe, mert szegény férfi boldogtalan volt a házasságában.... Nos, most egy hosszú feszült és boldogtalan időszak kezdődik. Gondolom tudod, hogy mire számíthatsz: ne csodálkozz, ha félrelép, ha nem tudod boldoggá tenni mindezek ellenére, mikor ő elhagyta érted a családját. Üde mosolyt fel, kezdődik a közös élet, amire vágysz!

2018. febr. 5. 23:01
 17/62 anonim ***** válasza:
56%
Azt elefeljti sok nő,h aki a feleségét megcsalja ha már nem muködik a dolog, és nem zárja le tisztességesen az - az uj partnert is megcsalja ha bármi nem mukődik ujfent..
2018. febr. 5. 23:09
 18/62 anonim ***** válasza:
44%

Sokan azt felejtik el, hogy valamit tisztességesen kezelni (benne: lezárni) az azt jelenti, hogy az érintettek nyiltan kommunikálnak-e egymással, és nem azt, hogy megfelel-e a dolog a konzervatív elvárásoknak.

Kérdező, egy gyereknek ebben a korban még az lesz az elfogadható, ami a szüleinek az, és az lesz félelmet, bizonytalanságot generáló, ami a szüleinek az. Ha a szülők képesek a helyzetet normálisan kezelni, akkor a gyerekeknek sem lesz komoly trauma, ha feszkót, sértődéseket, balhékat érzékelnek, akkor meg az lesz. Szóval ez a két szülőjükön múlik mondjuk 95%-ban, és kb 5% jelentőséggel bír most ebben, hogy te mit és hogyan teszel...

A legjobb az lenne, ha a 2 szülő erőt venne magán, és KÖZÖSEN beszélnék meg a gyerekekkel az őket is érintő változásokat.

(ez a különbség egy kisebb és egy kamasz gyerek között, az utóbbinak meg már egyre inkább saját véleménye van, és egyre kevésbé számít a szülőké... )

2018. febr. 5. 23:26
 19/62 anonim ***** válasza:
56%
Konzervatív elvárásoknak. Mi az? Talán h ne csaljuk sazarra egymást ne nézzük egymást hülyének kifelé családot játszva mindenkinek megvan az társa.. K-rva nagy elvárás egy házássagban párkapcsolatban a gerincesség ,a gyerekek meg nem hülyék,egyre inkább megértem a fiatal nők miért akarnak csak szex kapcsolatokat.. Hát itt a pontozás alapján is az a jo ha mindenki félre.. Mert ugy könyebb.
2018. febr. 5. 23:38
 20/62 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, egyszerű: minden rendben van, ami a felek közös megegyezésén alapul, és semmi sincs rendben, ami hazugságokon. Ennyi.
2018. febr. 6. 00:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!