A lányom sosincs itthon és flegmán beszél velünk. Valami tanács?
Csak este járt haza, bevásárolt, főzött magának, nem szólt senkihez, bezárkózott a szobájába. Az ellenőrzőjét dugdosta előlünk, mondván "semmi közünk hozzá." Bementem az osztályfőnökéhez fogadóórán, hogy van-e valami baj vele, és kiderült, hogy négyesei meg ötösei vannak. A lányom később mondta, hogy azért nem jön haza, mert "mi is otthon vagyunk", ezért inkább a suliban vagy a könyvtárban tanul. Hétvégén és pénteken dolgozik, "addig se kell velünk lennie", és "semmi közünk hozzá, merre jár, felnőtt ember", magának vásárol, és magára főz, sose kér tőlünk pénzt. Magára is mos, mintha egy saját háztartást vezetne. A családi programok alól (nagyszülő látogatása) teljesen kivonta magát, direkt akart karácsonykor munkát vállalni.
Nem vagyunk szegények, nem kell eltartania magát.
Szintén anorexiásként írom hogy a lányod nem véletlenül tartja távol magát a családtól. Magyarországon az emberek értesültsége és hozzáállása az evési rendellenességekhez tragikus. 'De miért csak csipegetsz? Csak egy kicsit ebből...' Volt olyan hogy nagyim a rántott húst 'becsempészte' a kabátom zsebébe a családi ebéd után....
Egyszerűen arra a fájó pontra emlékeztetitek az életében amikor ő szenvedett és ti nem álltatok ki érte. Kell ennél nagyobb csalódás egy gyerek életében?
De lépjünk tovább: mit tudsz tenni? Próbáld újra megszerezni a bizalmát, a szeretetét. Ismerd el neki hogy hibáztál, hibáztatok. Beszélgessetek őszintén és sokat. Időbe fog telni mire újra megnyílik feléd.
Sok sikert!
Én úgy gondolom, hogy itt a testsúlyával kapcsolatos negatív megjegyzések és az, hogy nem álltál/álltatok ki mellette, lehetett a fő probléma.
Szerintem egyáltalán nem támasztottál felé nagy elvárásokat.
- Jogsi (szerintem felesleges, de nem egy nagy kunszt megcsinálni)
- Ötös érettségi (középszinten az összes érettségi vicc kategória, matekból olyanok vannak benne kb., hogy 2x + 3 = 7, akkor mennyi x, meg rajzolja fel az x^2 függvényt, irodalomból meg kb. szöveget kell értelmezni és írni egy esszét).
- Emelt szintű angol érettségi (ember, a lány, angol-töri tanár akar lenni!!! Angol tanár! Akkor csak tegyen már le hozzá egy felsőfokú angol nyelvvizsgát).
Ha ezek azok a marha kemény szülői elvárások, akkor milyen annak, aki mondjuk az orvosira akar bejutni?
""strébrek kíméljenek" jeligére"
Ezek szerint nem sikerült végigolvasni és/vagy értelmezni, amit írtam.:D
Kérdező,egy kényelmes,konformista, számító pitsa vagy,aki még a saját gyerekéért se állt ki, amikor kellett volna.Legalábbis a a válaszaidból leszűrve ezt látom és anyànak se neveznélek,még jó indulattal sem.
Inkább verd a seggedet a földhöz és örülj,hogy nem küldte a nyakatokba a gyámügyeseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!