A lányom sosincs itthon és flegmán beszél velünk. Valami tanács?
Csak este járt haza, bevásárolt, főzött magának, nem szólt senkihez, bezárkózott a szobájába. Az ellenőrzőjét dugdosta előlünk, mondván "semmi közünk hozzá." Bementem az osztályfőnökéhez fogadóórán, hogy van-e valami baj vele, és kiderült, hogy négyesei meg ötösei vannak. A lányom később mondta, hogy azért nem jön haza, mert "mi is otthon vagyunk", ezért inkább a suliban vagy a könyvtárban tanul. Hétvégén és pénteken dolgozik, "addig se kell velünk lennie", és "semmi közünk hozzá, merre jár, felnőtt ember", magának vásárol, és magára főz, sose kér tőlünk pénzt. Magára is mos, mintha egy saját háztartást vezetne. A családi programok alól (nagyszülő látogatása) teljesen kivonta magát, direkt akart karácsonykor munkát vállalni.
Nem vagyunk szegények, nem kell eltartania magát.
Amúgy meg a kérdező ezt írta : "A kérdező kommentje:
Már tavaly előtt letette a jogosítványt meg a nyelvvizsgát." A jogosítvány feltétele a betoltotte 16,5 éves kor. 16,5 +2 az 18, 5, ergo nagykorú.
Az a baj,hogy így senki sem fog tudni igazán segíteni, baromi nehéz kitalálni mi lehet a baja.
De valami oka biztosan van, hogy ennyire kerül titeket és mindenáron függetlenedni akar.
Ok nélkül ilyet nem csinál egy gyerek se .
Lehet,hogy te nem érzed,nem látod mi a baj,de valami oka van.
Próbáld tőle megtudni,mert elképzelhető,hogy egyetem alatt már valóban haza sem fog járni és nem fog kérni a pénzetekből és a társaságotokból többet.
Amíg még otthon van és van esélyetek helyre hozni próbáld megtudni tőle,hogy mi a baj és miért csinálja ezt.
78-as, tudjuk, mi a "gyerek" baja.
a folyamatos cs.szegetés apuka részéről a súlya miatt.
Anyuka irreális (5-ös érettségi, felsőfukú nyelvvizsga) elvárásai.
Kamaszkorban leszarták, hogy a roknok folyamatosan bántják a lányukat, sőt, adták is alájuk a lovat.
A kérdező emiatt lett anorexiás - persze, gondolom itt is folyamatosan "ő volt a hülye" mindenki szemében.
EZÉRT nem jár haza - megértem, ugyanez megvolt nálunk is fiatal felnőttként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!