Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet az oka magyarázata a...

Akalawago kérdése:

Mi lehet az oka magyarázata a vádaskodásainak?

Figyelt kérdés
Egy 27 éves nő, aki diplomát szerzett, egy felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgát, maratonokat fut, hogy rendszeresen dühösen vádaskodjon a szüleivel drámai módon szemükre hányva milyen súlyos nevelési hibákat követtek el aminek ő volt az áldozata?

#vádaskosdások
2018. jan. 31. 09:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Nekem van olyan ismerősöm, aki azért békétlenkedik a szüleivel, mert mindent megadtak neki és ezért szerinte nem tanult meg küzdeni. Ameddig nem írod le, hogy mi a baja a csajnak, addig nem érdemes itt irkálni.

Nem mindegy, hogy az apja molesztálta, vagy elkényeztették és a széltől is óvták.

2018. jan. 31. 09:57
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

Te ki vagy a történetben? Valamelyik szülő?

Konkrétan mit szokott a szemükre hányni? Miben hibáztatja őket pontosan?

Így nem tudunk tanácsot adni, hogy nem írsz konkrétumokat. Ez a 27 éves nő egyébként a szüleivel él?

2018. jan. 31. 10:00
 13/18 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk mint nálunk?

- egész életemben senki szar alak voltam

- "te úgysem vagy képes rá", "béna vagy", "el fogod szúrni"

- "fel sem fognak venni egy egyetemre sem"

- "Miért csak négyesre államvizsgáztál? Látod, megmondtam, hogy buta vagy"

- "igazán lefogyhatnál, én 55 kilósan szültem a fiaimat" (voltam akkor 60 kiló a 169 cm-hez)

- "úgysem téged vlasztanak külföldre, ahhoz túl képzetlen vagy"...

Na, ezek után én sem akarom látni a családomat, és rhadt szr volt egész fiatalkoromban ilyen és ehhez hasonló "okosságokat" hallgatni.

Elköltöztem 1000km-re és persze akkor is én voltam a hálátlan, hogy "otthagyom őket".

Ezek után mit várnak, hogy majd komolyan a nyakukba borulok, jaj de szuper családom voltatok?!

Örülök, hogy minél kevesebbet kell látnom őket.

2018. jan. 31. 10:53
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Minden attól függ, hogy hogyan viszonyulsz egy probléma megoldásához. Ha azon vagy, hogy megoldd, és jól süljön el az egész, akkor sikerülni fog, de ha elmenekülsz, csak szítod a feszültséget. Gondold bele magad a másik helyébe is, és azután ítélj.
2018. jan. 31. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg minden két emberen múlik. Én akarhattam bármit megbeszélni otthon, én voltam a "gyerek, akinek kss a neve", és pont.

Ilyen emberekkel nem is éri meg foglalkozni, mert érdemben NEM lehet velük kommunikálni, de cserébe jól tönkre teszed magad közben.

2018. jan. 31. 11:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon hasonló a lány esete az enyémhez. Nagy nyomás alatt telt a gyermekkorom, nem volt elég, hogy az iskolában minden áldott nap megaláztak az osztálytársaim, de még otthon is megkaptam, hogy nem csinálok semmit, semmire sem fogom vinni az életben, abszolút nem vagyok önálló, stb. Egyetemen is ment a szentbeszéd, hogy sosem fogok lediplomázni (csakhogy azóta érdekes módon hozzám került egy diploma, mégpedig 4-es eredménnyel programtervező informatikus végzettséggel), totál reménytelen eset vagyok, miegymás.

Haragszom rájuk, mert pont akkor tudták belém döfni a kést, amikor a legnagyobb szükségem lett volna a támogatásukra, bátorításukra, de sokkal inkább az bánt, hogy soha nem lesz már nekem boldog gyermekkorom. Akarom mondani, hogy azt az időt, amit a szüleim és mások elvettek tőlem, soha nem fogom visszakapni már. Igaz, hétvégente hazajárok (60km-rel arrébb lakom egy albérletben), de nem a szüleim miatt megyek haza, hanem a szobám miatt.

Én is vádaskodom emiatt, kőkeményen szóvá is tettem, hogy ez nekem milyen rosszul esett, illetve hogy a mai napig akkora hatása van rám, hogy például lányoknál sem kezdeményeztem soha sem, hiszen kinek kellene egy akkora szerencsétlenség, mint amilyen én vagyok - ami tudom jól, hogy nem igaz, mert a saját lábamon állok, elfogadható (jónak túlzás) életet építettem fel magamnak, stabil munkahelyem van. Megnyugtató választ kaptam: "Tudjuk. Ezen akarsz egész életedben lovagolni? Felejtsd már el és lépj tovább, hiszen megcsináltad, nem?!". ありがとう, mintha az olyan egyszerű lenne.

24/F

2018. febr. 1. 00:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is olyan 26 éves koromig ilyesmit csináltam, azért, mert végre ki akartam belőlük csikarni, hogy bevallják és kérjenek bocsánatot. Ritka nagy pszichés problémákat, önbizalomhiányt stb-t okoztak nekem a viselkedésükkel. Nyilván van egy pici részük az általam elért dolgokban, de nagyrészt az én kemény munkámba telt - pl. az, hogy merjek bízni magamban és ne hagyjam, hogy mások áttapossanak rajtam, mint ahogy a szüleim tették anno. Aztán rájöttem, hogy nincs értelme, mert ezek be nem látnák, hogy szar szülők voltak, mert tökéletesnek gondolják magukat. Így meg csak az én energiám megy el rá. Azóta szimplán leszarom őket, és kész.
2018. febr. 1. 17:21
 18/18 A kérdező kommentje:
Vajon közeledve a hivatalos nagykorúság tizedik évfordulójához (!) nem kellene esetleg már közelíteni a két mérce léptékét, azt amelyikkel a szüleimet mérem azt amivel magamat ?
2018. febr. 12. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!