Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a magyarázata, ha a gyereke...

Mi a magyarázata, ha a gyereket felnőttként minden irritál, amit a szülei tesznek, mondanak (külön is, ketten is)?

Figyelt kérdés

2012. dec. 9. 20:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Hogy jön ide a teszvesz?

Ebből a kérdésből, nem sokra tudunk következtetni. Mit értesz azon, hogy irritál? Te vagy a felnőtt "gyerek"?

Nem értesz velük egyet semmiben? Másak az elvek? Vagy őket nem szívleled?

2012. dec. 9. 20:10
 2/18 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló, a Teszveszt ha hiszed ha nem nem én írtam oda. Az oldal gondolom nem nonprofit, ezért történnek ilyesmik.

És egy projekten dolgozom, amihez a kérdés társul.

A probléma szimpla leírása annyi, hogy ha van nézeteltérés, ha nincs... ha más a nézet ha nem... mindegy. Mindenféle variációban előfordul.

2012. dec. 9. 20:14
 3/18 anonim ***** válasza:

Ezer oka lehet h irritál téged.

Van kedved bővebben kifejteni? Máskülönben nem könnyű érdemben reagálni.

2012. dec. 9. 20:24
 4/18 anonim ***** válasza:
Ez egy még mindig bennünk élő ösztönböl ered, harc a vezérhím vagy nőstény szerepéért.
 5/18 anonim ***** válasza:

Nem támadásként írtam. Szimpla kiváncsiság miatt kérdeztem.

Szerintem több oka is lehet.

Az egyik, ha gyerekkora óta rossz kapcsolatot ápolt velük.

A másik, ha nem tud felnézni a szüleire, mert rosszul nevelték őt, nem foglalkoztak vele eleget, rosszindulatúak voltak az emberekkel, bármi, ami benne mély nyomokat hagyott, ezért az ellentétük szeretne lenni mindenben.

A harmadik, önző, egoista és csak az a jó, amit ő gondol. Kötekedő és hirtelen indulatú a családjával szemben.

6/18 anonim ***** válasza:

...ja hogy nem téged irritál! Projectet készítesz ilyen esetekről?

És miben segíthetünk konkrétan?

2012. dec. 9. 20:25
 7/18 A kérdező kommentje:

Nos, engem is, ezért készítek erről :D A legjobb ötlet mindig így születik.

Hálás vagyok a tippekért, utána nézek, így már több valószínűséggel találok valamit :)

Köszönöm!

2012. dec. 9. 20:27
 8/18 anonim ***** válasza:
Velem is ez a helyzet, annak ellenére hogy sem én nem vagyok rossz gyerek, sem a szüleim rossz szülők. Mégsem bírom őket elviselni. Arra tippelek, hogy teljesen más a a jellemünk, rájuk pedig nem lehet logikával hatni ha egyszer elképzeltek valamit, sosem lehet igazam velük szemben, nem szeretik amit csinálok, nem értik az én világom, és ráadásul ezt nem mondják ki őszintén hanem csak utalgatnak rá, tehát persze igazam nem lehet ha megvádolom őket. Nem tudnak bocsánatot kérni. Csalódtam bennük. Szeretek egyedül lenni, és két ember is sok néha. De ezek csak ötletek, igazából nem vagyok benne biztos hogy mi az oka.
2012. dec. 9. 20:47
 9/18 anonim ***** válasza:

Szerintem szimplán annyi(szülőkkel való kapcsolat/viszony minőségétől elhatárolódva),hogy a Szülők általában nem tudják feldolgozni,hogy a kicsi Gyermekük FELNŐTT és saját külön Élete van.Ezt nyilván nem tolerálja egy "Gyerek" sem,ha már egyszer Felnőtt.

...

2012. dec. 9. 20:56
 10/18 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, hogy ez a mi megbukott kommunista társadalmunk soha sem erősítette a családi összetartást. Nem engedte, hogy generációk sora nőhessen fel, sőt ellene dolgozott. A gyereknek nem illett tisztelnie a szüleit, hiszen azok sem tisztelték az ő szüleiket.

Ha egy proliból orvos lett, megvetette az ő szüleit. És mint orvos, az ő gyereke nehezebben jutott be az egyetemre. Mostanra meg azt sem tudjuk, hogy állunk. Családilag sem, társadalmilag meg még inkább nem.

2012. dec. 9. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!