Van-e köztetek olyan, vagy ismertek olyat, akinek még felnőttként is komoly (tényleg komoly) önértékelési zavarai voltak és sikerült valahogy kilábalni belőle? Ha igen, hogyan?
Az önértékelési gondokat elég nehéz vagy néha lehetetlen kiirtani. Az idő oldja csak meg. :) De az meg, és ahhoz az kell, hogy az, ami okozta, kikerüljön az életedből.
Nekem 10 évesen kezdődött, mikor a "profi, erre megtanított" pedagógusok nem vették észre, hogy nekem és még egy lánynak az osztályomból fura problémáim vannak (ez alatt hormonális problémákat értek), ami nála 6, nálam 8 év alatt idegösszeomláshoz vezetett.
AKKOR egy év kellett, hogy túléljek, ami alatt gyűlöltem magam, majd fogtam, elegem lett magamból és túlléptem az egészen. Ennyi. :) Kell vmi ösztönzés.
De máig is visszaköszön, ha olyasmiket kell túlélnem, ami akkoriban nagyon sértett. Ez egy tanulási ösztön, ha ezt látod, így akarsz védekezni.
Emiatt ne aggódj. Ha nem törődsz vele, előbb utóbb elmúlik :) Ba happy!
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!