Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha ért olyan családi trauma,...

Ha ért olyan családi trauma, amit felnőttként se tudok feldolgozni, külföld lehet megoldás?

Figyelt kérdés

Úgy érzem itt bármint teszek, nem leszek soha boldog ..- és nem tudok kitörni ..

Volt valaki hasonló helyzetben ? kiment és a lelki sz@rságokat itthon tudta hagyni ?

Valaki azt mondta viszi az ember ..mert a személyégét nem hagyhatja itthon ..-,mégis a másik oldalon sokszor hallani hogy új környezetben az illető kivirult,meg tudta változtatni az életét -melyik az igazság ?

2012. jún. 21. 11:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Külföldön is ugyanaz az ember maradsz, ugyanazzal a múlttal.

Szerintem kizárólag az hogy elutazol nem lehet megoldás. Az már egy másik dolog, hogy feldolgoztál valamit, lezártál és külföldön "kezdesz új életet". De attól semmi sem fog változni, hogy megpróbálsz elfutni előle.

2012. jún. 21. 11:20
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
En mondjuk nem a trauma miatt jottem kulfoldre...de annak ellenere, hogy itt teljesen mas az eletem, elfelejteni nem tudtam. 5 ev utan is ugyanugy nap, mint nap eszembe jut...
2012. jún. 21. 11:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
a "lelki sz@rságok" benned vannak. bárhová mész, jönnek veled - hacsak szembe nem nézel velük és meg nem oldod óket. a környezetváltozás ideig-óráig javít, de nem törli az emlékezetedből. vissza fog térni. külföldön is.
2012. jún. 21. 11:30
 4/16 anonim ***** válasza:
szerintem annyiban segíthet, hogy egészen más környezet, s "kitörsz" a megszokott dolgokból. Önmagában biztosan nem megoldás, de ha segít elszakadni, akkor érdemes lehet. Persze csak ha van hova, van ismerős, nem bele a vakvilágba, mert az megint nem vezetne sehova...
2012. jún. 21. 11:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én egy évet éltem kinn, mindenkinek azt adtam elő, hogy nyelvet gyakorolni megyek, de igazából távol akartam lenni a családomtól. Nagyon hamar elfelejtettem többszáz km távolságból mindazokat a sérelemeket, bajokat, amik annyira bántottak, hogy amiatt már szinte emberkerülő lettem. Hazajöttem (haza akartam jönni, de maradhattam volna), a problémák ugyanúgy megvannak, mert az itthon maradottak nem változtak, de már tudom kezelni őket.
2012. jún. 21. 12:06
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem némileg segíthet, ha kimész. Én most kezdtem Ausztriában dolgozni, és bár bejárok itthonról, érzem a munkabeli különbségeket. Bár a munka elég megterhelő, szinte rabszolgamunkának számít itthon, egyrészt mégis tudom azt, hogy legalább megfizetik, másrészt pedig szinte mindig jó kedvem van a sok mosolygós, életvidám munkatárstól és a kedves vendégektől (persze akad néhány bunkó is, mint mindenhol). Alapvetően sokkal kedvesebbek, illedelmesebbek és pozitívabbak az emberek, ami rám is jó hatással van. Mikor itthon dolgoztam hasonló munkakörben, a sírás kerülgetett tőle, olyan lehangoló munka volt. Sok bunkó, negatív ember... nem mindegy.
2012. jún. 21. 12:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Én is elmenekültem a családom elől külföldre. (nem kis szarságok miatt, nagyon komoly dolgokról van szó). Kétesélyes a dolog, hogy jobban leszel-e, mert az első félévben annyi tennivalód, annyi megszoknivalód van, hogy nem kattogsz "feleslegesen" a rengeteg újdonság elveszi minden energiádat, nem hagyja csapongani a gondolataidat. De fél év után, ha megszoktad az új életedet, akkor meglehet, hogy ismét rádszakad a fájdalmad, újult erővel. Ráadásul ekkor még rosszabb lesz, hiszen fél évig azt hitted, hogy végre sikerült kimásznod a múltadból...
2012. jún. 21. 12:29
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem segített!!
2012. jún. 21. 13:02
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha az agyadat itthon hagyod, el tudsz menekülni. De inkább egy pszihológust, minimum egy beszélgetőpartnert ajánlanék!
2012. jún. 21. 13:45
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A változás kizökkenthet az agyalásból, de a trauma az belül van, nem helyhez kötött. Szóval csodát tenni nem tud, de ha Te képes vagy feldolgozni és túltenni magad rajta, akkor ezt gyorsíthatja, segítheti.
2012. jún. 21. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!