Ha ért olyan családi trauma, amit felnőttként se tudok feldolgozni, külföld lehet megoldás?
Úgy érzem itt bármint teszek, nem leszek soha boldog ..- és nem tudok kitörni ..
Volt valaki hasonló helyzetben ? kiment és a lelki sz@rságokat itthon tudta hagyni ?
Valaki azt mondta viszi az ember ..mert a személyégét nem hagyhatja itthon ..-,mégis a másik oldalon sokszor hallani hogy új környezetben az illető kivirult,meg tudta változtatni az életét -melyik az igazság ?
attól függ, hogy itt mi a probléma.
Lehet, hogy már az segít a normális élet kialakításához, hogy nem rudgank beléd naponta.
De lehet, hogy ez kevés, mert azt is meg kell tanulnod, hogy vagy megbocsájts azoknak, akik megbántottak, (aztán attól még jól elkerülheted őket továbbra is).
Van, amikor nem elég, hogy jobb egyedül, nélkülük élni, de ha nem tudsz megbocsájtani, és elengedni, akkor úgyis rágódsz, visszajössz, és hánytorgatod tovább a sérelmeidet, folytatod, ahol abbahagytad.
Nem. A pszichiáter a megoldás, olyan pszichiáter (vagy klinikai szakpszichológus), aki ért - és van képesítése is - a traumafeldolgozáshoz.
Ha nem dogozod fel a traumát, hiába menekülsz el küldöldre, nem lesz jobb, mert a trauma BENNED gyökezik, azaz cipeled magaddal, bárhová mégy.
attól függ milyen az adott probléma.
engem konkrétan terrorizált egy ember, hiába kértem segítséget, bizonyítékok, sérülésnyomok nélkül nem tesz a rendőrség semmit.
vállvonogatást kap az ember, sajnálkozást és ugyanúgy folyik tovább minden.
egy nap leléptem. közben nevet változtattam titokban, mire elkészült a papír az ország másik végén voltam, ahol remélhetőleg sosem talál meg az illető, ott senki nem ismer, senkinek nem meséltem a múltamról.
senkinek nem mondtam pontos címet nehogy megtaláljon.
1 éve nyugalomban élek, kezdem kiheverni a történteket, nem rettegek minden utcasarkon és nyugodtan alszom. most már vagyok olyan erős hogy ha megtalálna szembeszállnék vele.
a környezetváltozás segíthet, nincs megbélyegzés, az hogy egy befolyásos ember pl. utál ls mindenkinek rosszat terjeszt akik meg el is hiszik és meg sem akarnak már ismerni...lényegében tiszta lappal indítasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!