Szerintetek kinek van igaza? Mi lehet a megoldas?
A helyzet a kovetkezo:
Parom testvere kihivott minket kulfoldre dolgozni,azt mondta,o segit nekunk mindenben(papirokat elintezni stb). Parom mellette dolgozik, en talaltam magamnak melot. Ott lakunk ahol dolgoznak igy eddig nem kellett fizetnunk alberletre. Hazra gyujtunk, azert jottunk ki. Csak hat parom testvere eleg sokat iszik, nincs sose penze, es eddig mindig paromtol kert kolcson. Mar tartozik viszonylag sok penzzel. Es tegnap is kert piara, mire a parom nemet mondott neki,mivel haza akarunk menni a nyaron, meg masra is kell majd most,es akkor kitort a bale. Hogy mi ingyen elok vagyunk, mindent felhanytorgat, hogy mibe segitett nekunk(erre mar tobbszor volt pelda).Elmondta mindennek a parom.
Kerdem en, minek hivott ki minket "segitek" cimszoval, ha mindent felhanytorgat utana? Miert nem erti meg, hogy most nekunk is szuksegunk van a penzre, meg amugy is gyujteni jottunk ki?
Vagy pedig neki van igaza, hogy tenyleg segitett kijutni, es akkor ezaltal "tartozunk" neki? De akkor is meddig lehet ezt igy tovabb folytatni?
Koszonom annak, aki elolvasta es valaszol is.
Elvileg azzal, hogy szerzett nektek munkár, segitett, de ezt normális családban természetesnek veszik, és elég, ha a másik megköszöni.
Fizetni ezért nem kell, és nem is követelheti senki.
Nektek van igazatok, elvégre ha a barátod nem dolgozna rendesen, akkor már rég kirúgták volna.
Alkoholistákkal sem együtt lakni nem érdemes, se érvelni nem lehet.
Lassabban de biztosabban haladnátok ha ketten bérelnétek kint valamit, amellett is félre lehet tenni, nyilván a bérlet feléli egy részét, de a történtek után én így folytatnám. És akkor már senki sincs kiszolgáltatva.
Igazabol ami ide le van irva az alapjan senki nem fogja azt mondani,hogy nektek akkor most penzelni kellene az o alkoholizmusat.
Ha ennyi az egesz tortenet, akkor nem tudom milyen valaszokra szamitottal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!