Mi a magyarázata, ha a gyereket felnőttként minden irritál, amit a szülei tesznek, mondanak (külön is, ketten is)?
Kedvces kérdező!
Elég csak a mai termést végigolvasni a "Családi kapcsolatok"
rovatban.
Nagyon hasznos gondolatok! Köszönöm mindenkinek.
A kommunizmusoshoz hozzá tenném azt is, hogy akkoriban tudni bűn volt, ma már nem tudni az :D Szerintem ez a gondolat szál nagyon jó, mert sokan a naivitást nem viselik el, ami sajnos az idősödő korosztállyal vele jár.
Emellett pedig a fiatalokat ma túlhajtják, mind úgy, mint a legidősebbeket (a nyugdíj előttiek), így mindenki ideges.
Nem rossz a kiinduló ötlet! Egyáltalán. :)
16. kommentelő: ne kezd, kérlek.
És ne kommenteljen erre senki.
Igen, tény szerint e rendszerkülönbség okozza. Ez sajnálom, ha fáj, de ebben senki sem hívta rossznak a régi rendszert.
Végre rátaláltam erre a kérdésre! Úgy érzem, hogy a válaszok között megtaláltam a megoldást a mi problémánkra is.
A mi kapcsolatunk fiainkkal minden korban ideális volt. A legnagyobb fiammal 3 éves korában kicsit nehezen fértünk össze (uralkodó és irányító típus), de jöttek a testvérek és valószínűleg jól kezeltük a helyzetet, mert egyre boldogabb volt, örült a testvéreinek, mintának tekinti,ahogy mi neveltük őket, és ők éppen most várják a 3. gyermeküket. Most is nagyon jó a kapcsolata a 3 fiúnak, figyelnek egymásra, törődnek egymással. Még egyetemista és főiskolás korukban napi kapcsolatban voltunk, mára már alig beszélünk (ők egymással napi/heti kapcsolatban vannak).
Valamennyien több száz km távolságra vagyunk egymástól, tehát miránk már nincs idejük. Ezt mi meg is értjük.
A legnagyobb fiammal viszont olyanná vált a kapcsolatom, hogy én már nem vagyok hajlandó többet elmenni hozzá, pedig már kérdezni és kijelenteni sem merek semmit Tőle évek óta. A férjemet is kértem, hogy mondatot úgy ne kezdjünk, hogy "miért".
Most ott tartunk, hogy Tomival semmiféle kapcsolatra nem vagyok hajlandó, amíg el nem megyünk egy pszichológushoz, hogy feltárjuk a közöttünk lévő konfliktus okait.
Én nem leszek az a anya, aki csak akkor kell, ha segítségre van szüksége, egyébként pedig úgy bánik velem, mint egy bűnözővel, aki aljas dolgot művelt. (elhívott, hogy vigyázzunk az unokáinkra, mert a menyem veszélyeztetett terhes lett, kórházba került, én pedig mertem csoportosítani és kiválogatni a kinőtt gyerekzoknikat - már ezt a cselekedetemet is az életébe való beavatkozásnak érezte, e szerint minősített, s olyan megalázottnak éreztem magam, mint még soha az életben - egyetlen szót sem szóltam, nem minősítettem, csak tettem a dolgom, hiszen kellettek a zoknik, hogy elhozzuk az unokáinkat.)
A választ ott találtam meg: "Ez egy még mindig bennünk élő ösztönböl ered, harc a vezérhím vagy nőstény
szerepéért".
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!