Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a magyarázata, ha a gyereke...

Mi a magyarázata, ha a gyereket felnőttként minden irritál, amit a szülei tesznek, mondanak (külön is, ketten is)?

Figyelt kérdés

2012. dec. 9. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedvces kérdező!

Elég csak a mai termést végigolvasni a "Családi kapcsolatok"

rovatban.

2012. dec. 9. 22:32
 12/18 anonim ***** válasza:
Vélt vagy valós sérelmek, olyanok amit akár a gyerek sem tud magának megfogalmazni. Mondjuk, ő elvárt volna dolgokat -tárgyakat, bánásmódod- amit a szülők nem tudtak vagy nem akartak megadni neki. Ezt egész életében sérelemként hordozza magában. Kitörni saját erejéből sem tud, tehát felnőttként sem élhet úgy, ahogy azt elvárná. Nem tehet vagy vehet meg mindent, természetesen most sem magát okolja, hanem a múltat, mert másoknak könnyebb még az indulás is. Még egyszer: nem kell, hogy valós legyen a sérelem, a lényeg, hogy ő annak értelmezi.
2012. dec. 10. 01:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Többek között generációs különbségek is hozzájárulhatnak.
2012. dec. 10. 12:20
 14/18 A kérdező kommentje:

Nagyon hasznos gondolatok! Köszönöm mindenkinek.

A kommunizmusoshoz hozzá tenném azt is, hogy akkoriban tudni bűn volt, ma már nem tudni az :D Szerintem ez a gondolat szál nagyon jó, mert sokan a naivitást nem viselik el, ami sajnos az idősödő korosztállyal vele jár.

Emellett pedig a fiatalokat ma túlhajtják, mind úgy, mint a legidősebbeket (a nyugdíj előttiek), így mindenki ideges.

Nem rossz a kiinduló ötlet! Egyáltalán. :)

2012. dec. 10. 21:28
 15/18 anonim ***** válasza:
A kommunista szemlélet a család terén nagyon hasonlít a mennyországi állapotokhoz. Minden ingyen van, alig kell dolgozni, mindenki nagyon jó ember. Voltaképpen nincs is szükség az "ősökre". Nézd meg, hogy a kommunizmusban mennyire állították a családokat a középpontba? Semennyire. És ezt sulykolták belénk több generáción keresztül. Ráadásul az elérhető eredmény meg sem közelítette a célt, az apák ittak, a családok széthullottak. Vajon mi tisztelni való lenne egy alkoholista apán, és egy tanulatlan anyán?
2012. dec. 10. 22:04
 16/18 anonim válasza:
Persze,arról is a gaz kommunisták tehetnek,hogy ilyen rohadt meleg van!Ja,meg a zsidók!
2013. aug. 2. 10:07
 17/18 A kérdező kommentje:

16. kommentelő: ne kezd, kérlek.

És ne kommenteljen erre senki.

Igen, tény szerint e rendszerkülönbség okozza. Ez sajnálom, ha fáj, de ebben senki sem hívta rossznak a régi rendszert.

2013. aug. 13. 11:54
 18/18 anonim válasza:

Végre rátaláltam erre a kérdésre! Úgy érzem, hogy a válaszok között megtaláltam a megoldást a mi problémánkra is.

A mi kapcsolatunk fiainkkal minden korban ideális volt. A legnagyobb fiammal 3 éves korában kicsit nehezen fértünk össze (uralkodó és irányító típus), de jöttek a testvérek és valószínűleg jól kezeltük a helyzetet, mert egyre boldogabb volt, örült a testvéreinek, mintának tekinti,ahogy mi neveltük őket, és ők éppen most várják a 3. gyermeküket. Most is nagyon jó a kapcsolata a 3 fiúnak, figyelnek egymásra, törődnek egymással. Még egyetemista és főiskolás korukban napi kapcsolatban voltunk, mára már alig beszélünk (ők egymással napi/heti kapcsolatban vannak).

Valamennyien több száz km távolságra vagyunk egymástól, tehát miránk már nincs idejük. Ezt mi meg is értjük.

A legnagyobb fiammal viszont olyanná vált a kapcsolatom, hogy én már nem vagyok hajlandó többet elmenni hozzá, pedig már kérdezni és kijelenteni sem merek semmit Tőle évek óta. A férjemet is kértem, hogy mondatot úgy ne kezdjünk, hogy "miért".

Most ott tartunk, hogy Tomival semmiféle kapcsolatra nem vagyok hajlandó, amíg el nem megyünk egy pszichológushoz, hogy feltárjuk a közöttünk lévő konfliktus okait.

Én nem leszek az a anya, aki csak akkor kell, ha segítségre van szüksége, egyébként pedig úgy bánik velem, mint egy bűnözővel, aki aljas dolgot művelt. (elhívott, hogy vigyázzunk az unokáinkra, mert a menyem veszélyeztetett terhes lett, kórházba került, én pedig mertem csoportosítani és kiválogatni a kinőtt gyerekzoknikat - már ezt a cselekedetemet is az életébe való beavatkozásnak érezte, e szerint minősített, s olyan megalázottnak éreztem magam, mint még soha az életben - egyetlen szót sem szóltam, nem minősítettem, csak tettem a dolgom, hiszen kellettek a zoknik, hogy elhozzuk az unokáinkat.)

A választ ott találtam meg: "Ez egy még mindig bennünk élő ösztönböl ered, harc a vezérhím vagy nőstény

szerepéért".

köszönöm

2015. márc. 30. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!