Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet a magyarázata ezeknek...

Mi lehet a magyarázata ezeknek az ellentmondásoknak (szülők)?

Figyelt kérdés

A szüleim gyári munkások. De nincs annyira rossz melójuk, apám csoportvezető, anyám meg adminisztrátor. Viszont állandóan azt hallom tőlük, hogy milyen szar a munka, jajj de utálják stb. Aztán eljön a hétvége, és nem tudnak magukkal mit kezdeni. De komolyan. Sajnos még velük élek egy darabig, de már nagyon utálom a hétvégéket. Persze anyám szerint mindenki hibás, csak ő nem. Mert ő menne mindenhová, de aztán mégse...

Például most is meg volt beszélve, hogy elmegyünk a WTCC futamra. Apám mondjuk soha sem akar sehová menni, mert dugó lesz, ős ideges, stb. Szóval megint ez történt, hogy végül nem mentünk. De az az érdekes, hogy van 2 autónk és anyámnak meg nekem is van jogsija. Szóval csak én nem értem, mi itt a probléma?

De mindig ez van. Múltkor fagyizás után eszébe jutott anyámnak, hogy nézzünk ki a temetőbe, de pont elment az orrunk előtt a busz. Erre én, akkor menjünk ki kocsival. Hát azt nem. Pedig ő engedi, hogy vezessek, csak akkor éppen nem, mert szalámi. Értitek, mit nem értek? Aztán meg állandóan engem szekál, hogy nem megyek sehova. Mikor meg mennék, akkor meg ne menjek. A múltkor pl mozijegyeket nyertem, csak az a baj. De le beszélt róla minket (a húgommal mentem volna), mert szalámi.

Anyám most kicsit megzizzent, mert állítólag nem beszéltünk hozzá egész nap. De ez enm igaz, max 1- órás intervallum volt, de akkor is ő csukta be a szobája ajtaját, mi meg éppen a saját dolgunkkal voltunk elfoglalva. Azért sem értem, hogy mi baja (Sajnos néhány évente 1-2 napra rájön a hoppáré), mert én minden délután beszélgetek vele, még akkor is, ha semmi kedvem hozz, mert állandóan engem fikáz. Sőt minden nap masszírozom a lábát, a hátát, a kezét. És akkor ezek után én vagyok a szemét, akinek meg sem kellett volna születnie. Én, az egyetlen diplomás a családban.

Most az a baj, hogy egy napig nem volt körülrajongva?

2017. máj. 14. 10:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Már megbocsáss, de te diplomásként otthon laksz, és a szüleidtől teszed függővé a hétvégi programjaidat?:-)
2017. máj. 14. 10:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Most diplomáztam. Azt beszéltük meg, hogy ha találok munkát, akkor elköltözök a már elhunyt nagyszüleim lakásába.

De még nem sikerült munkát találnom.

De most már lehet jó lesz bármilyen, csak elszabaduljak otthonról.

Én egyébként inkább az otthonülő típus vagyok. A futamra elmentem volna szívesen, de nekem nincs autóm, és most nagyon pénzem se, hogy felvonatozzak, felbuszozzak és még a jegyet is megvegyem.

2017. máj. 14. 10:53
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Mert szalámi????

Nekik is pénzbe kerülnek a programok, nem csak neked. S ha nincs kedvük se hozzá, minek költsenek rá?

2017. máj. 14. 10:56
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem várom el. Épp ez az, hogy nekem, amíg nem dolgozom, megfelel az, hogy otthon vagyok, vagy éppen velük, ahová visznek.

Ők nem tudnak magukkal mit kezdeni, és itt nem a pénzről van szó.

Elvileg pont az a probléma, hogy velünk nem lehet sehova sem menni.

2017. máj. 14. 11:00
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Én kb felakasztottam volna magam ha nem lett volna különálló életem mire lediplomázok. Te te tudod....
2017. máj. 14. 11:05
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Ne haragudj, de milyen diplomád van te neked? Mert amíg el nem értem az utolsó előtti mondatodig addig megvoltam róla győződve, hogy maximum lehetsz 14 éves.

Az, hogy apád csoportvezető, anyád pedig adminisztrátor az csak egy tény, semmi több. Objektíven meg nem nyilatkozhatsz a munkájukról, munkakörükről addig, míg nem dolgoztál benne, s nincs tapasztalatod. Az anyagi része csak egy dolog, mert persze lehet sok pénzt keresni, csak nem sokat ér az ember pénzügyi létbiztonsága, ha közben szétcseszi magát fizikailag, idegileg. A csoportvezető, s az adminisztrátor egyébként csak egy szinttel van feljebb a sima beosztottnál, szóval nem hiszem, hogy sz*rrá keresnék magukat. Munkahelyfüggő is, de az átlag nem ez. A korábbi munkahelyemnél pár éve én kerestem 74 ezret, a csoportvezető meg 84 ezret, s közben meg mindennap mindenért megtalálták, leb*szták. Olyanokért is, amiért nem is volt felelős, csak könnyebb volt cseszegetni őt, mint elismerni a tényleges vezetőnek a saját hibáját. Másrészről ebben az országban egyik napról a másikra találni munkát nem túl könnyű, s jellemző az emberekre, hogy akármennyire is rossz a munkájuk ragaszkodnak ahhoz, mert jobb a biztos rossz sokaknak, mint a bizonytalan talán.

A leírásod alapján a szüleid meg minden bizonnyal belefásultak a munkájukba, amiben ha nem a stressz, akkor a mindennapi folyamatos rutin tette őket "helyre". Egyébként munkahelyet vagy munkakört átlagban öt évente kell(ene) váltani, hogy az ember ne égjen ki. Nyilván, ha nem szereti a munkáját, akkor ez hamarabb bekövetkezik.

Egyébiránt a régi munkahelyemet fokozatosan utáltam meg. A végén már mikor megláttam a cég épületét már a hányinger kerülgetett. Belefásultam, pihenőnapjaimra már teljesen elment minden energiám, nem volt kedvem sehová semmi. Nem tudtam magammal mit kezdeni, de semmit nem akartam csinálni. Minden bizonnyal szüleidnek is ez a problémája magamból kiindulva.

2017. máj. 14. 11:05
 7/14 A kérdező kommentje:

És hogyan? Diákmunkával nem keresel annyit. Ráadásul én naponta utaztam fel Pestre, egyszerűen időm se lett volna diákmunkázni, hát még energiám. Talán nyáron, akkor végül is legutóbb dolgoztam is, de sajnos az mind az egyetemre ment.

Párom sincsen.

Sokan laknak a szülőknél, nekem nem is lenne vele problémám.

Ahelyett, hogy engem ízlelgetnétek, inkább megpróbálhatnátok rendesen válaszolni. Nem, nem fogom felakasztani magam.

2017. máj. 14. 11:10
 8/14 A kérdező kommentje:

6

Én ezt megértem. Tudom, hogy szar a munkájuk. Én ezért nem is akartam kezdetben mindenféle állásajánlatra jelentkezni, mert hiába dolgozok jó fizetésért, ha nem azt csinálom, amit szeretek. Elég specko szakra jártam. Mérnök vagyok, de nem gépész vagy villamos, és mindenhol szinte csak azokat keresik. Volt egy pár szakomnak megfelelő állásajánlat, de soha egyiktől sem kaptam még visszaválaszt sem. Pont a múlt héten jelentkeztem már egyéb állásokra, ahová kell a diploma, de nem nézik milyen... De ilyen sincs sok, és ha meg is kapom a munkát, akkor meg lehet az lesz, hogy utálni fogom, ahogy a szüleim is.

De pont ezért nem értem, hogy hétvégente, amikor ott az idő és lehetőség, akkor miért nem kezdenek vele valamit, már ha akarnak. Mert elvileg akarnak. Lehet "életképtelen" vagyok, de akkor ezek szerint tőlük örököltem ezt.

2017. máj. 14. 11:21
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

Ahelyett, hogy engem ízlelgetnétek

kóstolgatnátok, te diplomás...

2017. máj. 14. 11:40
 10/14 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként most a mártírt játszod. Lehet diákmunkázni, mondom ezt úgy, hogy napi 4 óra telik csak azzal el, hogy bemegyek Budapestre és hazamegyek (ez az utolsó félévem és az egyetem mellett végig dolgoztam)... Persze könnyebb kifogásokat gyártani. Csak hétvégére is vannak diákmelók.

Ha szeretnél valahova elmenni, akkor elmész. Ne a szüleidet próbáld megváltoztatni, hanem mozdulj ki a barátokkal. Felnőtt vagy: ha el szeretnél menni moziba a megnyert jegyekkel, akkor MENJÉL. Mi az, hogy lebeszéltek? Egyedül nem tudsz dönteni és kiállni amellett?

Munka: mi a jobb, több évig sínylődni munkanélküliként vagy közben vállalni legalább részmunkaidőben egy kevésbé szimpatikus állást és pénzt keresni, gyűjtögetni? Vagy az adott szakmádon kívül téged nem érdekel semmi?

Szüleid ilyenek, pont. Alakítsd te az életedet és ne tőlük várd a megoldást mindenre.

Egyébként mi a manó az, hogy "mert szalámi"?

2017. máj. 14. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!