Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Prosti/kitartott lány vagyok....

Prosti/kitartott lány vagyok. Ez mennyire tartozik egy szülőre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az oldalon szokás boldog-boldogtalanra ráhúzni a prosti jelzőt, gondoltam megelőzlek titeket.

Aki csak azért írna, hogy ezt megtegye kommentbe, inkább ne írjon semmit.

Van egy barátom, aki támogat anyagilag... Az ő lakásában élek (ő nem itt él, ez előtte ki volt adva), fizeti a számlákat, közös költséget. Ha külföldre utazunk, az én részemet is állja.

Mikor rendelek külföldről (ruhákat, kozmetikumokat, sminkeket, táskákat, kiegészítőket), akkor folyton mondja, hogy az ő kártyájával fizessek, ne az én pénzemet költsem. Neki ezek kis összegek, míg pl, az anyámnak a havi fizetése 1-1 ilyen...

21 éves leszek idén, még tanulok. Ez egy éve tart, nekem Ő volt mindenben az első, szóval még azt sem lehet rám mondani, hogy ribi lennék, aki a pasik pénzére hajt. Nem az az életcélom, hogy így éljem le az életem, de nagy könnyebbség, hogy szemináriumok, gyakorlatok után nem kell rohannom a munkába, hogy 500-600 forintos órabérben gürizzek. A szüleim próbáltak támogatni, ahogy csak tudtak, de hiába dolgoztak egész életükben, az egyetemi tandíj, lakbér és rezsi mellett nem tudtak túl sok pénzt adni. Plusz még otthon van egy testvérem, a házunkon hitel van.

Úgy tudják, hogy egy barátnőm segítségével kaptam egy jól fizető állást, amit könnyen végzek a suli mellett. De borzasztóan érzem magam, hogy nekik filléres problémáik vannak, míg én 400 euróért rendelek kozmetikumokat (ez csak egy példa volt). Anyukámmal mindig jó volt a kapcsolatom és szeretném legalább vele megbeszélni ezt, mert ő ismer a legjobban a világon szerintem. De rengeteget hazudtam neki az elmúlt egy évben és fogalmam sincs, hogy mit tegyek.

Tisztázzam a helyzetet, vagy folytassam ezt tovább úgy, hogy hallgatok róla?

2018. jan. 26. 11:09
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
97%
Még mindig nem tudjuk, hogy most ez a "barátod" a párod-e vagy csak ad mindig pénzt és azt csinál veled amit akar? Azért van különbség a kettő közt. Ha a párod, aki szimplán gazdag és ellát, akkor nem szégyen. Ha csak megcsinál, aztán fizet mindent, akkor inkább ne mondd el.
2018. jan. 26. 16:35
 42/49 anonim válasza:
28%
hol lehet ilyen pasit találni?
2018. jan. 26. 17:21
 43/49 anonim ***** válasza:
93%

"Nyilván tudom, hogy bármikor vége lehet ennek, de nem kell aggódni, majd megoldom. Nagylány vagyok már, nem fogok az utcára kerülni...van B, C és D tervem is"

Hátpersze!

B éla,

C saba,

D ezső

2018. jan. 26. 17:36
 44/49 anonim ***** válasza:
81%

Csatlakozom azokhoz, akik szerint NEM kell elmondanod a szüleidnek, hogy mi a szitu. De:

21 éves vagy, vagyis BSc-s - menj el mesterre, ne hagyd abba a tanulást jó dolgodban! Ha ki akarsz vagy ki kell szállnod ebből a kapcsolatból, tanulással tudod megalapozni a jövődet!

Hatalmas előnnyel indulhatsz az életben, ha meglesz a saját lakásod, ez legyen neked most az első! Kipaszott drágák és leprásak a pesti albérletek, soha ne kerülj vissza a rendszerbe (írtad, h a szüleid fizették a lakbért, gondolom sejted, miről beszélek). Próbálj kicsit visszatérni a valóság talajára és állíts fel egy prioritási sorrendet, amelyben a saját lakás elérése és a keresett diploma az első! Hatalmas lehetőség ez! És ha be vagy biztosítva, jut még luxusra is, a lakásodat meg kiadhatod, ha épp nem kell, és abból is lesz évi pár millád.

A családodat pedig nem kötelességed segíteni, amíg fel nem építed a saját életed, vagyis amíg nincs meg a lakásod és a diplomád, meg az első munkahelyed mondjuk. Utána is ráér!

2018. jan. 26. 20:12
 45/49 anonim ***** válasza:
87%
Én nem mondanám el, mert szégyellném magam. Írtad, hogy édesanyáddal nagyon jó a kapcsolatod, nekem apukámmal ilyen, és neki összetörne a szíve, ha megtudná, hogy ennyire anyagias lettem és a pénz miatt vagyok egy emberrel együtt. Nekem pedig azért törne össze a szívem, hogy ők otthon nélkülöznek, én meg már ott tartok, hogy a drogériás sminkek sz.arok. Te is tudod, hogy nem okés amit most csinálsz. Tárgyakért hazudsz a szüleidnek, amik valójában semmit nem érnek. Szerintem tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit vársz a szüleidtől, ha ezt megtudják? Utána nem lesz lelkifurkád, amiért 400 euróért rendelsz sminket magadnak? Ha a Te pénzedet nem fogadják el, akkor egy vadidegenét, amit ilyen módon kapsz, el fogják fogadni? Remélem a nagy csillogás mellett azért látod még, hogy mik a valódi értékek. Sok sikert Neked!
2018. jan. 27. 00:39
 46/49 anonim ***** válasza:
96%

Én azt nem értem, hogyha a szüleid fizették neked a tandíjat, a lakbért és a rezsit, akkor mi a fészkes fenére kellett neked még pénz?

Kaját, kis szórakozásra pénzt diákmunkából is meg lehetett volna oldani.

Lehet nem fizetnek agyon, de rengeteg mindenre megtanít a diákmunkázás.Tisztelet,alázat, megérted a pénz értékét, új embereket ismersz meg, esetleg egyetem utáni helyedet is megtalálod diákmunka közben. És hát tök jó érzés,hogyha te keresed meg azt a pénzt, amit utána elköltesz.

Elég gáz,hogy 1 éve folyamatosan hazudsz a szüleidnek néhány ostoba ruha és kozmetikum miatt, amit kapsz a pasitól. Ezek nem érnek annyit,hogy eladd miattuk a lelked. Ha megszoktad ezt a színvonalat, akkor szerintem egyértelmű, hogy a büdös életben nem fogsz dolgozni a diplomáddal, majd találsz mindig egy hülyét, aki eltart a szexért cserébe.Meg ha úgy teszel,mintha szeretnéd.

Sok ilyen nő van. Egyik ismerősöm szándékosan milliárdos pasit keresett. Undorodik tőle, nem szereti, de azért összeházasodott vele és szült 1-2 gyereket, hogy be legyen biztosítva a jövője.

Oké, bármit meg vehet magának, de közben meg undorodva szexszel a férjével, csak a pénz miatt csinálja. Hát nekem nem kéne ilyen élet, de te tudod, ha van B,C,D terved is,akkor nyilván megfelel ez is,biztos az ilyen nők a példaképeid instagramon is.

2018. jan. 27. 08:13
 47/49 anonim ***** válasza:
50%

11:23

"Prosti az, aki pénzért kefél valakivel....max a kitartottja vagy. "

Lehet cizellálni, de a "kitartott" is egy prosti!!

(Lenni pici IQ odahaza??)

2018. jan. 27. 16:57
 48/49 anonim ***** válasza:

Semmi gond ezzel öcsém:)

Használd ki még fiatal vagy!Sajnos hamar elmúlik...

2018. febr. 20. 02:54
 49/49 anonim válasza:
Nem gond ha elvezed az eletet de segits nekik is... mondd nekik h lette gy jo munkahelyed, jol kijossz belole
2018. jún. 10. 00:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!