Prosti/kitartott lány vagyok. Ez mennyire tartozik egy szülőre?
Tudom, hogy az oldalon szokás boldog-boldogtalanra ráhúzni a prosti jelzőt, gondoltam megelőzlek titeket.
Aki csak azért írna, hogy ezt megtegye kommentbe, inkább ne írjon semmit.
Van egy barátom, aki támogat anyagilag... Az ő lakásában élek (ő nem itt él, ez előtte ki volt adva), fizeti a számlákat, közös költséget. Ha külföldre utazunk, az én részemet is állja.
Mikor rendelek külföldről (ruhákat, kozmetikumokat, sminkeket, táskákat, kiegészítőket), akkor folyton mondja, hogy az ő kártyájával fizessek, ne az én pénzemet költsem. Neki ezek kis összegek, míg pl, az anyámnak a havi fizetése 1-1 ilyen...
21 éves leszek idén, még tanulok. Ez egy éve tart, nekem Ő volt mindenben az első, szóval még azt sem lehet rám mondani, hogy ribi lennék, aki a pasik pénzére hajt. Nem az az életcélom, hogy így éljem le az életem, de nagy könnyebbség, hogy szemináriumok, gyakorlatok után nem kell rohannom a munkába, hogy 500-600 forintos órabérben gürizzek. A szüleim próbáltak támogatni, ahogy csak tudtak, de hiába dolgoztak egész életükben, az egyetemi tandíj, lakbér és rezsi mellett nem tudtak túl sok pénzt adni. Plusz még otthon van egy testvérem, a házunkon hitel van.
Úgy tudják, hogy egy barátnőm segítségével kaptam egy jól fizető állást, amit könnyen végzek a suli mellett. De borzasztóan érzem magam, hogy nekik filléres problémáik vannak, míg én 400 euróért rendelek kozmetikumokat (ez csak egy példa volt). Anyukámmal mindig jó volt a kapcsolatom és szeretném legalább vele megbeszélni ezt, mert ő ismer a legjobban a világon szerintem. De rengeteget hazudtam neki az elmúlt egy évben és fogalmam sincs, hogy mit tegyek.
Tisztázzam a helyzetet, vagy folytassam ezt tovább úgy, hogy hallgatok róla?
nagyanyám szavával élve"amit nem tudsz az nem fájhat", ne mondd el, amíg ez nem jelent neked problémát(pl. veszélyes lesz a pali).
Ha te erre használod a tested azzal semmi gond,de csináld a pénzzel azt amit az én nagyim amikor nem fogadtam el a pénzét: távozás előtt egy pillanattal gyorsan letette a pénzt és elszelelt XD
Szóval azt sem tudják a szüleid,hogy szoktál külföldre utazni vele?
Jó, nem vagy már gyerek, de én pl felnőttként sem mennék úgy külföldre, hogy nem szólok senkinek róla.Bármi baj, baleset akármi történik kint, akkor mit csinálsz?
Én hülyeségnek tartom a titkolózást,mindenképpen elmondanám a helyedben,hogy van egy párom és hogy segít valamennyire anyagilag.
Nem kell az utolsó forintig elszámolni nekik,de így titkolózva élni sem élet.
Egyébként igazad van persze, a high-end kozmetikumok és a designer márkák sokkal jobbak, mint a kínais ruhák és az olcsóbb kozmetikumok. Kérdés, hogy ha hozzászoksz ehhez az életmódhoz, akkor mi lesz később, ha végzel az egyetemmel? Sajnos Magyarországon kevés olyan egyetemi szak van, ami után ha végzel fent tudod tartani magadnak ezt az életmódot.. Értsd , tanulsz 5 évet és diploma után kiszúrják a szemed nettó 120 ezerrel..Amivel még a kínais ruhák és a drogériás kozmetikumok is luxus kategóriába fognak esni.
Én a helyedben próbálnék a jövőre fókuszálni, és legalább nyitnék 1-2 lakástakarékot magamnak.
Ha semmire nem kell költened,akkor legalább ennyit csak ki tudnál fizetni.
Később jól jön majd, ha már nem lesztek együtt.
Gondolom nem akarsz életed végéig másokra alapozva élni, csak kéne tenni valamit, hogy jó életed legyen később. Minél öregebb leszel, annál kevesebb esélyed lesz találni ilyen hülyéket, akik minden kiadásod fizetik.
Szerintem felesleges arról beszélni, hogy jobbak-e a drágább termékek, vagy sem. Mindenkinek van erről véleménye, nem ez most a kérdésem lényege. Én jobban szeretem azokat, amiket most használok, másnak pedig elég az, amiket a drogériában talál. Nem kell meggyőzni a másikat az igazunkról, el kell fogadni, hogy ki így gondolja, ki úgy.
Van félretett pénzem, elég sok, lehet lesz saját lakásom is tavasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!