Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne fájjon...

Mit tegyek, hogy ne fájjon annyira?

Figyelt kérdés

A kislányom születés közben sérült, így fejlesztésre szorul, némely területen elmaradása van, ez miatt a szakértői bizottság felmentést adott neki nyelvtanulás és írásbeli számonkérés alól. Meg eleve speciális óvodába járt.

A probléma a következő: a nagyobbik gyermekem nagyon eszes, okos, jelenleg egyetemre jár. De már évek óta azt hallgatom tőle, hogy ő pontosan tudja, hogy a húgának semmi baja sincs, direkt én intéztem el, hogy őt hülyének nyilvánítsák, hogy magasabb összegű családi pótlékot kapjak. A kislány azért nem tud olvasni szerinte, mert nem foglalkozom vele.

Ennek az az előzménye, hogy ő még kamasz korában teljesen ellenem fordult, mikor otthon voltam gyeden, akkor üvöltött velem, hogy takarodjak dolgozni, mert az anyós és a sógornőm azt mondta neki, hogy én lusta mihaszna vagyok, élősködöm és soha nem dolgoztam. Ezt hiába cáfolta az akkor már 15 éves munkaviszonyom, nem tudtam megértetni vele, hogy téved és hogy amit mondott rólam a rokonság, az hazugság. Akkor nagyon eltávolódtunk egymástól.

Ma már ismét közelebb vagyunk egymáshoz, de nekem nagyon fáj a tudat, hogy miket mondott rólam és nem tudom, hogy változott e benne valami felém, vagy csak a pénzért jár hozzánk hetente, amiket adni szoktam? Mert elköltözött albérletbe és minden fillér jól jön neki.

Tudjátok én azt nem értem, hogy egy családtag mi jogon szól bele egy család életébe és mi jogon neveli szándékosan az anya ellen a gyereket? A fiam is megéri a pénzét, de állítom, hogy ha nincs ez a háttér munka ellenem, akkor most nem itt tartanánk.

2018. jan. 26. 09:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

ő még kamasz korában teljesen ellenem fordult, mikor otthon voltam gyeden, akkor üvöltött velem, hogy takarodjak dolgozni, mert az anyós és a sógornőm azt mondta neki, hogy én lusta mihaszna vagyok.

Talán akkor kelett volna egy átszállós h a fal adja a másikat. Manapság a gyerekek,kamaszok kb cselédnek igás lovaknak,pénzcsapnak tartják a szüleiket. :( Nálunk Nagymama dumálta tele a fejem kisgyerekkén mérgezett mindenkit,felnőttként ébredtem rá sok igazságra...

2018. jan. 26. 11:49
 22/30 A kérdező kommentje:

Vállalom, hogy tartok tőle és ezért nem tisztáztam ezt a problémát. Olyan ember lett belőle, aki sajnos nagyon oda tudja mondani az embernek azt, amit gondol, nagyon bántó és nagyon sértő. Nem nagyon értem mire jó az ilyen viselkedés, nem láttam soha ennek értelmét.

És bizony félek felhozni ezt a dolgot, mert nagyon tudja bántani az embert és tőle meg méginkább fáj. Azt gondolom, hogy ezt nagyon kevesen értik meg. Régebben öngyilkossággal zsarolt, talán ez okozott ennyire mély nyomot. Neki mindig is kevés volt, amit nyújtani tudtunk anyagilag, így azokhoz pártolt, akik tudták pénzelni. De még ezt is elfelejtem neki, de hiába minden, borzasztóan félek tőle. :(

2018. jan. 26. 12:02
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"borzasztóan félek tőle"

És ő ezt a félelmedet tökéletesen tudja és ki is használja a saját céljaira,nem ma kezdte ezt a játszmát..

2018. jan. 26. 12:06
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Így viszont magadat mérgezed vele!

Jobb a rossz bizonyosság, mint a teljes bizonytalanság életed végéig!

16.# vagyok.

2018. jan. 26. 12:13
 25/30 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó! Köszönöm!!!
2018. jan. 26. 12:15
 26/30 anonim ***** válasza:
84%
Remek, még az öngyilkosság kártyát is bevetette, hogy több pénzt csikarjon ki... Az apjával milyen viszonyban vagy? Esetleg nincs valaki jó barát, ismerős, aki legalább a másik szobában ülve tud egy kis biztonságérzetet adni, amíg beszélsz vele? Ha ennyire agresszív, előbb-utóbb tettlegességig is fajulhat a dolog, jobb lenne negelőzni ezt. Felmerült bennem az is, hogy drog nem játszhat szerepet a dologban?
2018. jan. 26. 12:19
 27/30 A kérdező kommentje:

De, gondoltam már erre. Egyszer, amikor késsel fenyegetőzött, akkor olyan furcsa volt az arca, mintha ott sem lenne és állítólag erre ő nem emlékszik. Még középiskolában beszéltem a pszichológusával, tőle kértem segítséget, de nem tudott mondani semmi érdemlegeset.

Édesapja nem találja vele a közös hangot. Volt férjemmel békében váltunk el, nincs rá panaszom, és próbáltuk ezt együtt megoldani, de sajnos nem megy. Mivel egy hölgy felbukkant az életében, ezért a fiúnk őt csalónak kiáltotta ki, így nincs rá túl nagy hatással az apa.

Hát sajnálom, hogy így alakult és újra köszönöm a válaszokat és a jókívánságokat.

2018. jan. 26. 14:06
 28/30 anonim ***** válasza:
57%
Nem lehet h Aspergeres? Ott is vannak ilyen dühkitörések..
2018. jan. 26. 14:08
 29/30 anonim ***** válasza:
57%
Nem semmi fiad van. Nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy bármelyik gyerekem ilyen hangnemben beszéljen velem, pedig voltak nehéz időszakaink. Egyedül neveltem fel a 2 fiamat, a nagyobbik már dolgozott, amikor beütött a válság, én munkanélküli lettem egy időre, a fiatalabb akkor végzett az iskolával, kezdőként majd egy évig nem talált munkát. Így a nagyobbik tartott el bennünket úgy, hogy közben ráment az addigi megtakarítása is, de soha eszébe nem jutott volna akár nekem, akár a testvérének azt mondani, hogy takarodjon dolgozni, vagy lusta mihasznának nevezni, pedig a szűkebb rokonságtól itt is mentek a megjegyzések, hogy biztos nem is akarunk dolgozni. Ott más problémák is lehettek a nevelésében, nem csak a háttérmunka eredménye, hogy ilyen lett.
2018. jan. 26. 14:37
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"nagyon oda tudja mondani az embernek azt, amit gondol, nagyon bántó és nagyon sértő" - nem érdekelne, mit mond. Mondanék neki százszor bántóbbat és sértőbbet, aztán lehet nézne nagyokat.

A fiad egy igazi szemétláda és te ezt a viselkedést csak megerősíted benne. Én nem támogatnám többé, mivel nem érdemli meg. Ha annyira nagy arca van magára, akkor teremtsen elő magának mindent.

2018. jan. 26. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!