Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne fájjon...

Mit tegyek, hogy ne fájjon annyira?

Figyelt kérdés

A kislányom születés közben sérült, így fejlesztésre szorul, némely területen elmaradása van, ez miatt a szakértői bizottság felmentést adott neki nyelvtanulás és írásbeli számonkérés alól. Meg eleve speciális óvodába járt.

A probléma a következő: a nagyobbik gyermekem nagyon eszes, okos, jelenleg egyetemre jár. De már évek óta azt hallgatom tőle, hogy ő pontosan tudja, hogy a húgának semmi baja sincs, direkt én intéztem el, hogy őt hülyének nyilvánítsák, hogy magasabb összegű családi pótlékot kapjak. A kislány azért nem tud olvasni szerinte, mert nem foglalkozom vele.

Ennek az az előzménye, hogy ő még kamasz korában teljesen ellenem fordult, mikor otthon voltam gyeden, akkor üvöltött velem, hogy takarodjak dolgozni, mert az anyós és a sógornőm azt mondta neki, hogy én lusta mihaszna vagyok, élősködöm és soha nem dolgoztam. Ezt hiába cáfolta az akkor már 15 éves munkaviszonyom, nem tudtam megértetni vele, hogy téved és hogy amit mondott rólam a rokonság, az hazugság. Akkor nagyon eltávolódtunk egymástól.

Ma már ismét közelebb vagyunk egymáshoz, de nekem nagyon fáj a tudat, hogy miket mondott rólam és nem tudom, hogy változott e benne valami felém, vagy csak a pénzért jár hozzánk hetente, amiket adni szoktam? Mert elköltözött albérletbe és minden fillér jól jön neki.

Tudjátok én azt nem értem, hogy egy családtag mi jogon szól bele egy család életébe és mi jogon neveli szándékosan az anya ellen a gyereket? A fiam is megéri a pénzét, de állítom, hogy ha nincs ez a háttér munka ellenem, akkor most nem itt tartanánk.

2018. jan. 26. 09:30
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
De az nagyon jó ötlet, hogy ne adjak pénzt a következő látogatáskor. Végül is tudja, hogy egy keresetből élek, igaz a volt férjem ad gyerektartást, de az kislányomé, akit mai napig hordok fejlesztésre.
2018. jan. 26. 09:59
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, nekem egyszer! mondhatna ilyet, onnantól kezdve lesza.rom, hogy a gyerekem, de oldja meg saját maga az életét.

Pont, hülye elkényeztetett gyökér, és ha kamaszként üvölt velem, az biztos, hogy úgy szájon vágnám, hogy kevesebb foga maradna, mint szeme.

2018. jan. 26. 10:13
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne adj neki egyáltalán.

Tartsa el magát.

És lehet a rokonok az oka a vallásnak, de az hogy a fiad egy darab szarnk néz és csak a pénz automatát látja benned a te hibád is. Mert csak azért hogy ne kötözködjön te továbbra is pénzeled.

A fiad lehet egyetemista, de hogy nem értelmes az biztos. Egy hálátlan élősködő.

Mond meg neki hogy ha az anyós meg a sógornő a jó, akkor menjen hozzá pénzért.

2018. jan. 26. 10:15
 14/30 anonim válasza:
77%
Lehet, hogy ő már ezeket rég elfelejtette, de legalábbis eltemette magában, és nem tud róla, hogy ezek a dolgok ennyire megmaradtak benned. Én azt tanácsolom, hogy beszéld meg vele! Nem tűnsz egy veszekedős jellemnek, szóval higgadtan üljetek le, ha ott lesz nálad és kérdezz rá! Vagyis mondd el neki, hogy téged mennyire megbántott ezzel, és hogy komolyan gondolta? Én biztosra veszem, hogy egyből bocsánatot kér, hiszen ő is szeret téged!
2018. jan. 26. 10:27
 15/30 anonim ***** válasza:
79%
Egy elkényeztetet embert neveltél a fiadból, majd egyszer az élettől kap egy hatalmas pofont és megtanulja hol a helye. Beszélgess vele és beszéljétek meg azt is ami régen történt, ha még most se képes bocsánatot kérni akkor semmivel se kellene támogatni. Ideje lenne megtanulnia, hogy a tetteinek következményei vannak.
2018. jan. 26. 10:42
 16/30 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan azt fejleszted a fiadban az állandó pénz-adással, amit nem kellene! Szándékosan úgy állítod be magad, mintha igazak lennének a vádak és megvásárolnád a hallgatását!

Ültesd le, tárd elé az összes leletet, szakvéleményt, sőt az egész életedet: gondolom, a sérült gyerek miatt hagyott el a férjed (ezt a férfiak nagy többsége nem szokta felvállalni). Azt is mondd el, hogy megérted, ha mellőzöttnek érezte/érzi magát, hiszen az egészséges gyerekre kevesebb figyelem (és néha szeretet) jut, mint a betegre. Ezért van az, hogy a rokonság ellened nevelhette.

Kérdezd meg a végén, hogy ha ő jött volna a világra sérülten, magatehetetlenül, AKKOR hogy vélekedne?

Bízom abban, hogy jó választ ad, elvégre egyetemre jár.

Neked pedig kitartást és szerető gyermeKEKet kívánok!

2018. jan. 26. 10:54
 17/30 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igazán elgondolkodtatóak. Ebből a szemszögből még nem is láttam. Még egyszer köszönöm!
2018. jan. 26. 11:01
 18/30 anonim ***** válasza:
89%

Na te is jó családba keveredtél.

Valószínű a kislány akkor született, amikor a fiad is érzékeny korszakában volt, kamasz volt akkor, el is váltatok a férjeddel, ha jól vettem ki. Plusz sérült volt, több foglalkozást igényelt, mint ő pedig lehet hogy neki is szüksége lett volna rád.

Na de ha a kamasz gyerekem elkezdene üvölteni velem, hogy takarodjak dolgozni, hát hmm, nem vagyok a verés híve de tuti, hogy szájon vágnám hirtelen felindulásból.

A másik, hogy oké elváltatok a férjeddel de ezt a problémát együtt kellett volna kezelni, a minimum lett volna, hogy helyreteszi az anyját, a testvérét és utána a fiával is alaposan elbeszélget.

Nem kívánom hogy valaha is hasonló helyzetbe kerüljön (sérült gyereke legyen), de talán akkor megértene egy-két dolgot.

2018. jan. 26. 11:01
 19/30 anonim ***** válasza:
78%

A fiad remek manipulátor. Elérte, hogy erődön felül támogasd, és még te érezd magad sz.rul.

Én a következőt tenném: leültetném egy beszélgetésre, és higgadtan, röviden, tényszerűen elmondanám neki, mi történt pontosan a húgával, hogyan jutottatok el a válásig, milyen reakciókat kaptál az anyóstól, sógornőtől és tőle, és hogyan éltem ezt meg. Ezek után közölném, hogy nagyon szeretem őt is és a testvérét is, mindkettőjükért megtettem mindent, amit tudtam, jelenleg az erőforrásaimból annyit tudok neki nyújtani, hogy hétvégén megetetem, és csomagolok neki egy kis kaját. Természetesen, ha lelki támogatásra van szüksége, bármikor felhívhat vagy eljöhet, az anyagi problémáira tanácsokat tudok adni, pl. diákhitel, esetleg az apjától vagy a rokonságtól apanázs kérése. Megjallgatnám, ha van mondandója, de mindenfajta esetleges sértegetés, cirkusz esetén azonnal leállítanám azzal, hogy ezt a jövőben sem fogom eltűrni se tőle, se mástól, el lehet hagyni az otthonomat, ha nincs más közlendője.

Sok erőt, és következetes kitartást kívánok neked, kérdező, nem könnyű menet, de megéri tiszta vizet önteni a pohárba.

2018. jan. 26. 11:25
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
egyetemista fiad a betegebb... ellened nevelték - de már felnőtt, észhez térhetne, mi történt vele. A kicsihez sok erőt kívánok!
2018. jan. 26. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!