Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy kis családi veszekedés....

Egy kis családi veszekedés. Szerintetek igazam volt?

Figyelt kérdés
Én egy 22 éves dolgozó ember vagyok. Édesanyámmal ketten élünk egy házban. Eddig úgy működtek a dolgok, hogy a fizetésem anyám számlájára érkezett, nekem pedig ha kellett pénz valamire, tőle kértem. Természetesen anyámnak is van saját fizetése. Elég ciki volt, hogy már fizetés után 1-2 nappal is tőle kellett pénzt kérnem, mert nálam soha nem volt egy forint sem. A barátaimmal elhatároztuk, hogy tavasszal külföldre utazunk néhány napra, a szállást pedig mostanában kéne lefoglalni, mely fejenként kb. 20.000 Ft-ba kerülne. Anyám nem adott pénzt arra való hivatkozással, hogy nincs pénze, tehát ebből adódott egy kis kellemetlenség. Ilyeneket is mondott, hogy ha nincs rá pénzem, akkor ne menjek, stb. Elhatároztam, hogy ezt a közös pénztárcát megszüntetem, előszedtem a közműszámlákat, egyéb papírokat és mindig közös költségnek a felét fizetés napon nekiadnám + élelmiszerre havi 20.000 forintot. Van saját számlám, a fizetésem februártól arra fog érkezni. Az én havi átlagfizetésem 175.000 Ft és összesen 65.500 forintot adnék neki havonta. Ebben a 65.500-ban benne van minden (közmű, hitel törlesztő, telefon tv internetszolgáltatás) fele, valamint 20.000 Ft, amit élelmiszerre adok. A saját dolgaimat (edzőterem bérlet, autóval kapcsolatos költségek, stb.) természetesen 100%-ban én fizetném. Szerintetek fair döntést hoztam?

2018. jan. 24. 14:36
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
9%

".de halisten nalunk ez nem is divat..."

Remélem, ha 40 évesen is ott laknak nálad, és a nyugdíjadból főzöl-mosol rájuk meg fizeted a rezsit, akkor is így gondolod majd.:D

Amúgy szerintem korrekt, amit kigondoltál, kérdező. Kétszemélyes háztartás fele rezsijének bőven elég a 65 ezer, még kajával együtt is.

2018. jan. 24. 23:15
 32/37 anonim ***** válasza:
96%

Kiég a villanykörte meg elromlik a vízcsap...

Végem van, komolyan..!!

Nem tudom, mit kell ilyenkor, hányni vagy röhögni?

Kérdező, most fogod megismerni anyád igazi arcát. Sok jóra nem számítanék, tekintve hogy a kirándulást kvázi megtiltotta a 20on éves kereső gyerekének.

Próbálj meg lassan függetlenedni (=elköltözni) tőle.

Amúgy a költségvetésedre azt MONDANÁM, hogy fair, ha nem undorodnék a gondolattól, hogy a saját gyerekemtől, akinek amúgy megfelelő az életvitele, életmódja, szóval, hogy ebben az esetben pénzt vegyek el tőle.

Az én nézetem szerint, ha a gyerek normálisan viselkedik, dolgozik és/vagy tanul, nem alkoholizál, drogozik, nem él egyéb függőséggel, akkor segítem, hogy el tudja kezdeni a normális, különálló életét és igen, ebbe beletartozik, hogy fiatalon szórakozni is tudjon, nem sajnálom tőle.

Épp ezért leköpném magam, ha a fenti helyzetben elszedném a pénzét. Tőlem sem szedtek el egyetlen fillért sem, sőt, adtak, házunk van, 2 diplomám, gyerekeink -szóval nem lettem életképtelen.

Azért némely ember hogy nem süllyed már el a szégyentől...

2018. jan. 24. 23:23
 33/37 anonim ***** válasza:
38%
Havi 110 ezerből telik szórakozásra és még félretenni is lehet belőle, kedves utolsó.:-)
2018. jan. 24. 23:32
 34/37 anonim ***** válasza:
64%

"Havi 110 ezerből telik szórakozásra és félre is lehet tenni......"

Úgy, hogy anyuka elszedi és letiltja, ami neki nem tetszik, kedves utolsó??!

(33as)

2018. jan. 24. 23:49
 35/37 anonim ***** válasza:
3%

175000-65000=110000

Alapfokú matematika, kedves utolsó.:D

2018. jan. 25. 00:21
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy baromság más számlájára utaltatni a fizetésedet.

A szüleim ugyanígy csinálták.Apám fizetése ment anyám számlájára.Aztán egyszer kórházba került,Apám a saját fizetéséhez nem tudott hozzáférni 2 hétig...

Ha valaki dolgozik,az a saját pénze felett maga rendelkezzen,mindegy hány éves vagy kivel lakik.

Ezzel az erővel a főnöködnél is hagyhatnád a fizetésedet,és ha valamit venni akarsz kérhetnél tőle is engedélyt.

Ezt gyerekkorban zsebpénznek hívják.

Felnőtt korban gáz...

2018. jan. 25. 00:34
 37/37 kikkina88 ***** válasza:
100%
#31-es nem 40 eves emberekrol volt szo.huszonevesrol.es hidd el nekem h nem fogok olyan eletkeptelen gyerekeket nevelni akiket 40 evesen is nekem kell eltartani.tolem sem kertek egy fillert sem megis 23 evesen elkoltoztem csaladot alapitottam es azota is csak nott az eletszinvonalam.mert teszek erte...es nem abbol tudtam meg h nem fenekig tejfel az elet h nyugodjek anyukam elszedte volna a keresetemet mert otthon mertem lakni 23 evig.de hat ugye ez neveles kerdese h mennyire van a gyerek felvilagositva...
2018. jan. 25. 03:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!