Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy kis családi veszekedés....

Egy kis családi veszekedés. Szerintetek igazam volt?

Figyelt kérdés
Én egy 22 éves dolgozó ember vagyok. Édesanyámmal ketten élünk egy házban. Eddig úgy működtek a dolgok, hogy a fizetésem anyám számlájára érkezett, nekem pedig ha kellett pénz valamire, tőle kértem. Természetesen anyámnak is van saját fizetése. Elég ciki volt, hogy már fizetés után 1-2 nappal is tőle kellett pénzt kérnem, mert nálam soha nem volt egy forint sem. A barátaimmal elhatároztuk, hogy tavasszal külföldre utazunk néhány napra, a szállást pedig mostanában kéne lefoglalni, mely fejenként kb. 20.000 Ft-ba kerülne. Anyám nem adott pénzt arra való hivatkozással, hogy nincs pénze, tehát ebből adódott egy kis kellemetlenség. Ilyeneket is mondott, hogy ha nincs rá pénzem, akkor ne menjek, stb. Elhatároztam, hogy ezt a közös pénztárcát megszüntetem, előszedtem a közműszámlákat, egyéb papírokat és mindig közös költségnek a felét fizetés napon nekiadnám + élelmiszerre havi 20.000 forintot. Van saját számlám, a fizetésem februártól arra fog érkezni. Az én havi átlagfizetésem 175.000 Ft és összesen 65.500 forintot adnék neki havonta. Ebben a 65.500-ban benne van minden (közmű, hitel törlesztő, telefon tv internetszolgáltatás) fele, valamint 20.000 Ft, amit élelmiszerre adok. A saját dolgaimat (edzőterem bérlet, autóval kapcsolatos költségek, stb.) természetesen 100%-ban én fizetném. Szerintetek fair döntést hoztam?

2018. jan. 24. 14:36
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
71%
22 évesen elköltözhetsz, nyitsz számlát, nézel szobát/hó és szevasz.
2018. jan. 24. 14:41
 2/37 anonim ***** válasza:
97%

Igazad volt. Ez így fair.

Mondjuk én eleve nem értem, hogy eddig miért anyukád számlájára ment a te fizetésed. Az a te pénzed. Oké, hogy adsz belőle haza, de ne az egésszel ő rendelkezzen.

2018. jan. 24. 14:43
 3/37 anonim ***** válasza:
98%
Természetesen. Nagyon korrekt, ahogy kitaláltad. Felnőtt vagy, jogos, ha te döntesz a saját pénzed felett és nem kell kunyerálni a sajátodból.
 4/37 anonim ***** válasza:
96%
Igen. Természetes, hogy a saját kereseteddel te gazdálkodsz. jogos, hogy a rezsi felét fizeted. Hogy a kajádra elég-e 20 ezer forint havonta, azt nem tudom. Természetesen nem csak a rezsiből kell kivenned a részed, hanem a teendőkből is. Ha például anyukád mos és főz rád, akkor te takarítasz vagy lenyírod a füvet.
 5/37 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem fair.
 6/37 anonim ***** válasza:
78%
A döntés fair, de havi 20 ezer kajára nem lesz elég.
2018. jan. 24. 14:44
 7/37 anonim ***** válasza:
84%
Fair, csak elfog lehetleniteni,mert a fejős tehene teje elepadt..Költözés lenne a jobb megoldás. Mi az h 22 évesen felnöttként amiért én dolgozom abból utána kuncsorognom kell..
2018. jan. 24. 14:44
 8/37 anonim ***** válasza:
24%
Havi 20.000 Ft-ból maximum napi egy vacsora jön ki, persze nem tudom, mennyit kajálsz otthon.
2018. jan. 24. 14:45
 9/37 anonim ***** válasza:
52%

Jó döntést hoztál, de 20.000 Ft nem elég kajára. Minimum 30 ezer kellene (1 nap/1000 Ft), bár az is szűkös. Hogy, anyukád normális kaját vásárolhasson kellene azért egy 40 ezer.

A másik, h adódhatnak nem várt kiadások is. Pl. elromlik a mosógép, stb.. Azért, azt említsd meg, h természetesen annak fele költségét te állod.

Tehát, összesen 85.500 Ft fixen havonta + esetleges kiadások fele.

2018. jan. 24. 14:48
 10/37 anonim ***** válasza:
27%
Úgy lenne fair, ha fizetnéd a rezsi és a tisztítószerek felét, az étkezésedről magad gondoskodnál és megköszönnéd, hogy a lakhatásért nem kell fizetned. Ha már felnőtt vagy. Igen hamar rájönnél, hogy mire elég 20 eFt. Megsúgom, nem sokra.
2018. jan. 24. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!