Egy kis családi veszekedés. Szerintetek igazam volt?
Történetből nem derül ki, mire ment el a pénz.
Ez is érdekes faktor, hiszen ha ott nem lesz több pénz, probléma léphet fel. Amellett, amit te kialudtál a lehetséges problémát is jó lenne megoldani.
Ha nincs ilyen, akkor win-win.
Igen, a közös pénztárcát szüntesd meg. De ülj le vele megbeszélni, hogy szerinte mennyi az, ami szükséges a Te ottlétedhez - nyilván a rezsi fele, az előre kiszámolható, ahogy ki is számoltad. 20000 Ft élelmiszerre kevésnek tűnik, mosószer, tisztítószerrel együtt szerintem több, de azt is megcsinálhatjátok, hogy egy-két hónapig naponta elszámoljátok a vett élelmiszereket és tisztítószereket. Akkor mindketten meglátjátok, melyek a valós költségek.
Zárójelben hozzáteszem, hogy én jól keresek, egyik gyerekemtől sem kértem egyetlen fillért se, mert láttam, hogy gyűjtögetik a saját életkezdésükre. De ha kellett volna pénzt kérni tőlük, akkor nagyon furcsának tűnt volna, ha a gyerekem egymaga döntötte volna el, hogy mennyit ad, mikor azért mégiscsak jóljár, hogy nem kell albérletet fizetni. Tehát jobb megbeszélni a dolgokat.
Most komolyan mik ezek a válaszok? A kérdező teljesen korrektül vázolta fel a helyzetet.
Mi is ketten élünk édesapámmal, dolgozom, 23 éves vagyok, és most kapaszkodjatok meg.... eszem ágában sincs elköltözni, a saját dolgaimat magamnak veszem a saját pénzemből, az internetet és a telefonomat én fizetem, a kajámat és az egyéb költségeimet is én fizetem. Apum fizeti a villanyt, gázt, stb. és képzeljétek nincs ezzel az égvilágon semmi probléma. Mi így beszéltük meg, nekünk így a jó.
Egyeb koltsegek? Wc papir, mososzer, oblito, tisztitoszer, mosogatoszer stb? Ez nalunk eleve minimum egy 20-as.
Hazban az amortizacio? Festes, felujitas, szereles koltsege? Uj hazteto, ablakcsere, kazancsere stb? Tonkremegy a vizcsap, a mosogep, kiegett a villanykorte ilyesmik koltsege? Ezekre is gondolni kell, nem csak az aktualis rezsire.
Fujjjjjjj
Azért milyen emberek vannak már, nem hánytok magatoktól?
Azért kell a felnőtt, kereső gyerek, hogy karbantartsa a házatokat? Tetőcsere meg ilyen-olyan amortizáció, miért, ha nem lakik ott, akkor nem romlik a tető állapota?
Remélem, h az ilyen emberek, akik kiszámolják, hogy mennyibe kerül egy pörkölt felének (bár fizetheti az egészet is, nem?) megfőzése, mind egyedül pusztulnak majd meg! Aztán az ilyenek verik legjobban az asztalt, hogy mi mindent köszönhet nekik a boldogtalan gyerek.
Hát, ha én egyszer idejutnék a gyerekeimmel, rohadtul szégyellném a pofám -javaslom nektek is.
Hogy jut el addig egy "szülő", hogy elszedi a gyereke pénzét, amiből aztán vagy ad, vagy sem a szerencsétlennek.
Nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!