Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez tényleg igazságtalan, vagy...

Ez tényleg igazságtalan, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, a testvérem 17, mégis én vagyok az, akire minden egyes házimunkát rásóznak, miközben ő semmit sem csinál. Nem túlzok, neki komolyan semmit sem kell csinálnia, velem meg ordibálnak, ha nem ugrok azonnal.

Szerintem ez nagyon igazságtalan, főleg, hogy én naponta több órát tanulok, mivel érettségire készülök, és sokszor tanulás közben szakítanak meg. Szeretem a testvéremet, de be kell vallani, neki még könyvet sem láttam ebben a tanévben a kezében. A szüleim azt mondják, hogy azért nekem kell mindent csinálnom, mert rá semmit sem lehet bízni, és inkább meg sem próbálják.

Nem azzal van a bajom, hogyha el kell mosogatnom vagy kiporszívózni a szobámat, de amikor a tesóm eszik és utána velem üvöltöznek, hogy miért nem mostam el még, az szerintem már más kategória. De még ezzel sem lenne bajom, ha nem menne el naponta egy csomó időm ezekre, ugyanis anyukám szerint az a normális, ha valakinek a szobájában semmi sincs elöl, és úgy néz ki, mintha épp most költözne be, ezért még nem vett elő semmit. Azt próbálom megfogalmazni, hogy sajnos mindenféle túlzás nélkül tisztaság és rendmániás, ezért naponta minimum két órám megy rá az ilyenekre.

Még egyszer hangsúlyozom, ha a saját szobámban kéne takarítanom és magam után elmosogatni, az rendben lenne, egy szót sem szólnék. Az viszont szerintem túlzás, hogy egész nap iskolában voltam, és ahogy hazaérek, nekem kell mosogatnom a testvérem után, még a ruháit is én pakolom el, nekem kell rendet tenni a szobájában.

Túlreagálom?

2018. jan. 19. 15:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
34%
6-os voltam 9-es. még egy idióta
2018. jan. 19. 16:29
 12/25 anonim ***** válasza:
96%
9 nem idiota,a szülő idiota leginkább ott ahol az egyik gyerek kiváltságos herceg a másik meg cseléd sznten van.
2018. jan. 19. 16:36
 13/25 anonim ***** válasza:
95%

Tesód mégis mit tudna elrontani egy porszívózásban vagy abban, hogy elpakoljon maga után? Erre adtak már valamilyen magyarázatot a szüleid?

Mondjuk az is elég ciki, ha 17 évesen valaki nem tud egy nyomorult tányért elmosni maga után.

2018. jan. 19. 16:54
 14/25 anonim ***** válasza:
96%
Kitalálom: Lány vagy a tesód fiú? Mert akkor szokott ilyen lenni.. Egyes szülők csicskának nézik a gyereküket, sőt a fiuk csicskájának is.
2018. jan. 19. 17:00
 15/25 anonim ***** válasza:
96%
Én is arra tippelek, hogy te lány vagy ő pedig fiú... sajnos én is ezt tapasztaltam.
2018. jan. 19. 17:16
 16/25 anonim ***** válasza:
96%
Társadalmi elvárás hajbokolni,kiszolgálni,kezet csokolni akkor is ha belédrug csak mert férfi.
2018. jan. 19. 17:19
 17/25 anonim ***** válasza:
66%
Na azért 5-ösnek is igaza van, nem centizgetjük, hogy ki miből kajált, egyik nap te, másik nap a tesód mosogasson el mindent.
2018. jan. 19. 17:26
 18/25 anonim ***** válasza:
94%
Ez szép és jó lenne, csak éppen a tesó a kisujját sem mozdítja. Akkor a kérdezőnek miért is kéne az ő tányérját is elmosnia?
2018. jan. 19. 18:34
 19/25 anonim ***** válasza:
38%

Tehát ezek szerint az a normális, ha mindenki maga után mosogat? Tehát ha 4 ember él együtt, akkor mind a négy elmossa a maga tanyerjat, evoeszkozet, akármit evés után? Na és a fazekat hogy kell beosztani? Négy részletben mossák el?

Egyértelmű, hogy a másik szobáját nem kell takaritani, hacsak nem pl mozgássérült. Gondolom ne most kezdődött el ez a rendszer se, ha tisztasagmanias az anyuka, ugyan miért nem beszéltél vele eddig?

2018. jan. 19. 19:03
 20/25 anonim ***** válasza:
97%

"Tehát ezek szerint az a normális, ha mindenki maga után mosogat? Tehát ha 4 ember él együtt, akkor mind a négy elmossa a maga tanyerjat, evoeszkozet, akármit evés után?"

Ezt senki sem mondta. De az sem normális, hogy az egyiknek kell mindent megcsinálni, a másik meg a p*csét vakarja.

2018. jan. 19. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!