A ti édesanyátok is csinálja ezt?
Hát komolyan vicces volt végigolvasni :).
Kérdező, anyukámnak (nem néz sorozatot - tudtommal, mert külön lakunk), van egy vezeték nélküli fejhallgatója. Önmagától vette, egy elég komoly darab kinézetre (olyan tízes lehetett kb.) már külön laktunk. Korábban este néha én is szóltam neki, hogy hangos a tévé. Valahogy, tapintatosan vezesd elő.
Hm, én anya vagyok, és az a helyzet, hogy az utóbbi fél évben magam is rákattantam arra, hogy főzés közben filmeket nézek – pedig emlékszem még, régen mennyire csodálkoztam azokon, akiknél a konyhában is volt tévé.
Nekünk tévénk nincs, tablet + fülhallgató kombóval főzőcskézek, így szerencsére senkit nem zavarok vele, illetve nem kell időre hazaérnem, hisz a neten nézem.
De! Azt tapasztalom, hogy ezek a sorozatok valóban elég addiktívak bírnak lenni. Utoljára a Walking Deadet kezdtem el, gondolván, belenézek, mit esznek rajta annyira mások… és nem bírok leállni vele. Mentegethetném magam, hogy nagyon érdekes szociográfiai tanulmánynak tekinthető a sztor, de lássuk be, mégsem egészséges akár csak napi szinten loccsanó agyvelőket, buggyanó beleket nézni – nekem legalábbis rányomta a bélyegét a hangulatomra.
A lényeg, hogy egyetértek azokkal, akik azt mondják, azzal nincs gond, ha valaki a házimunkát akarja feldobni ezekkel, de vigyázni kell, mert függővé lehet válni.
Már elköltöztem, de az enyém is ezt csinálta. Pl. volt, hogy hazaértem és kezdtem volna mesélni neki, hogy milyen volt a napom, erre rám szólt, hogy maradjak csönbe, mert ő most nézi a Barátok köztet. Vége lett, akkor 10 percig meghallgatott, de utána kezdődött a Született feleségek. Stb.
Szerintem most is sorozatfüggő, de nem vagyok annyira képben, mert csak ritkán találkozunk, de asszem most a Szulejmán a kedvence.
Nem lehet valami depresszióhoz köthető baja anyudnak? Nem olvastam végig a kommenteket, de ez nekem ilyen "menekülés a világból" szagú történet. Mint a számítógépfüggőknél, mikor már szinte az online világot látják valósnak. Lehet, hogy anyud is ezért temetkezik bele a sorozatokba.
(Ha már valaki írta ezt előttem, bocsesz, siettem , csak a kérdező kommentjeit olvastam el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!