Ti éreztétek már azt, hogy az édesanyátok irigy rátok?
Anyukámmal élek együtt, elég nehéz életünk volt, család széthullott stb. Nem mennék bele a részletekbe. Régen nagyon jó volt a kapcsolatunk, igazi barátnős viszony volt, azonban már ennek nyoma sincs. Egyetemre járok, itthon besegítek a házimunkában, igaz, hogy év közben csak aludni járok haza, mert annyira tele az órarendem, törekszem a jó átlagra, komolyan 15-16 órát vagyok talpon, mert messze van az egyetem, buszoznom is kell. Most nyáron dolgozok, mindenben segítek amiben csak megkér, vagy ha látom, hogy mit kell rendbe tenni itthon, megteszem. Folyton keresi, hogy mit nem csináltam meg, direkt észre sem veszi, ha valamit megteszek itthon, csak azt hangsúlyozza, hogy nem segítek semmibe. "Legalább egy kiló kenyérért menjél már el, legalább ennyit legyél már képes megcsinálni." Holott tényleg bármiben segítek, amiben csak akarja. Egyszerűen sokszor csak a stílusával van bajom, ahogyan megkér erre-arra. Miért ilyen velem? Én nagyon szeretem, de tudom, hogy ő elítél, pedig nincs rá oka, ötös az átlagom, nem járok el bulizni, barátaim sincsenek, nem iszom, nem dohányzom, és tényleg akartam neki segíteni kilábalni a depiből, de nem hagyja...
Ha csinosan felöltözöm, látom rajta, hogy az is a baja. Olyankor mindig úgy érzem irigy rám, pedig mindig mondom neki, hogy milyen csinos, jó az alakja. És tényleg az, korához képest iszonyat jól néz ki. Miért teszi ezt velem? Én próbálom őt elfogadni, de belefáradtam. :(
20 éves lány
"sokszor csak a stílusával van bajom, ahogyan megkér erre-arra. ... tényleg akartam neki segíteni kilábalni a depiből, de nem hagyja... "
Most akkor a stílusa nem stimmel, vagy tényleg depis? Mert nagyon nem mindegy.
Vegul is lehet levelezon munka mellett alberletbol is jarni egyetemre...
Segits tobbet es szeresd anyad
Egy 20 evest eltartani igen nagy teher
Jól is teszed, szeresd őt. Aki depis, azt még sokkal jobban kell szeretni, mint mást. És sokkal nehezebb...
Legyél a közelében amennyit lehet.
Igyekszem
Igazabol csak rám szamithat, de így 10 évnyi szenvedés után belefáradtam, lehúz engem, én is kikeszültem. De ennek ellenére is segítek neki, soha nem akarom megbántani. Nem is szólok már vissza. Mindenki elhagyta őt, csak én maradtam neki, én támogatom és jól esne, ha kicsit éreztetné velem, hogy ez tényleg jól esik neki és hálás nekem. Nem várom el,hogy szobrot állítson nekem, csak legalább annyit hogy más stílusban kér meg erre-arra. "legyszi ha van időd, törölj már fel a konyhaban kérlek." vagy "legalább arra legyél már képes, hogy feltörölsz" van különbség. Mindig mondom neki hogy csináljunk közös programot, menjünk el múzeumba, vagy sétálni, moziba, de nem. Ő nem akar. Hiába
És ez nem is fog változni, 10 éve ilyen
Hangsúlyozom, hogy ennek ellenére is szeretem és ha én innen elkoltozok egyszer akkor is támogatom majd, anyagilag is akár, nagyon szívesen. Mivel ő is felnevelt engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!