Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Árvaház/Gyermekotthon, önként,...

Árvaház/Gyermekotthon, önként, hogyan juthatnék beönként? És ha sikerül hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Nos, kerestem mindenhol de sajnos, nem találtam a kédésemre a választ. Igazából tanácstalan vagyok. Tényleg segítséget szeretnék kérni és nem oltogatást. Nincs jó kapcsolatom a szüleimmel, anya és apa elváltak, anyám újra házasodott. És sajnos nem a legjobb bizniszbe kezdtekbele (alkohol és drogok) elköltöztem tőle, viszont apánál sem jobb a helyzet... Ha a mai világot nézem, úgy gondolom, hogy nem vagyok egy rossz gyermek, mosok, főzök takarítok. Ami alapon rendben is van, mind ezek mellett, tanulok is. Közepes tanuló vagyok. Viszont ha itthon vagyok akkor szeretek a barátaimmal beszélgetni, így is antiszociális életet élek, és ki nem dugom az orrom a házból ha nem muszáj. Viszont apámnak ez sem elég, és azt mondta ha nem teperek jobban, mehetek anyámhoz. Viszont azt nem fogom megcsinálni, és az érdekelne, hogy önként "bevonulhatok"-e árvaházba. És ha igen, ismerősök/barátok kivehetnek engem? A helyesírási hibákért elnézést, és köszönöm a válaszokat.
2018. jan. 10. 13:33
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Igazad van, és szeretnék, viszont azt hiszem kicsit/nagyon felment az agyvizem, és túl reagáltam a helyzetet. Viszont félni még mindig félek, 5 évet húztam le anyámék mellett és igazából már 1 percet sem szeretnék. Segítségre volt szükségem és mástól nem mertem megkérdezni. Ne mondja azt senki, hogy nem történt vele olyan, hogy ne lett volna félelemben és ne tett volna fel bármilyen jellegű kérdést ami a kiúthoz vezet. Viszont a 40 év körüli hölgynek nagyon köszönöm. És mindenki másnak is aki tényleg próbált egy kicsit segíteni, még ha dorgálva is. Sajnálom ha valakinél kivittem a biztosítékot a kérdésemmel, viszont azok akik bunkók és roppant mód viccesek voltak, nekik mondanám, hogy az ilyen kedves és segítőkész emberek miatt nem mernek a tinik kérdezni és segítséget kérni.
2018. jan. 10. 15:45
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, lehet írták már előttem.

Én önként mentem be 14 évesen, annyi volt más, hogy nevelőszülőktől szabadultam (nagynénémék neveltek).

Egyszerűen csak elmentem Budapestre a Tegyesz-be, elmondtam mi a helyzet,és elhelyeztek gyermekotthonba. Nyílván most sarkítva írtam le, ez egy hosszabb procedúra volt, de röviden ennyi.

Menj be a gyámhatósághoz, ez az egyetlen törvényes út.

"És ha igen, ismerősök/barátok kivehetnek engem? "

Természetesen nem. Hacsak az egyik ismerősöd anyja/apja el nem végzi a nevelőszülői tanfolyamot, és a vérszerinti szüleid jogilag lemondanak rólad, akkor leszel örökbefogadható. Ha nem mondanak le, de otthonba kerülsz, akkor ott is maradsz, nem vehet magához senki.

2018. jan. 10. 16:34
 23/26 A kérdező kommentje:
Szóval nem csak az én fejemben lebegett ez a kérdés... Köszönöm hogy le írtad!:)
2018. jan. 10. 16:57
 24/26 anonim ***** válasza:
Teperj akkor jobban, ha nem akarsz anyukádhoz visszakerülni. Az árvaház/gyermekotthon nem olyan jó dolog. Menj el dolgozni, gyűjtögess pénzt. Nem tudom melyik országban vagy, de tudtommal 16 évesen már el lehet költözni hivatalosan, a helyi gyámhivatal engedélyével. Kollégium esetleg a maradék 2 évre.
2018. jan. 11. 09:33
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig minden választ, de kollégiumba bekerülni esélyed sincs?

A család régi barátja nem tud neked segíteni?

Attól hogy nagyszülőkkel a szüleid nincsenek jóban, te tudsz nekik szólni?

2018. jan. 11. 10:09
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Én arra lennék kíváncsi, hogy rendben van, hogy Te nem érzed otthon jól magad, de mi lesz a tesóiddal? Ez önzőség. Hiába van nézeteltérésetek, ők mégiscsak a családod és ha más nem, legalább az öcsikéid érdekelhetnének... Amennyiben pedig bemész egy nevelőotthonba, biztos nem lesz könnyű dolga a szüleidnek sem, papírozással és ilyesmivel; egy ilyen konfliktus örökre megbélyegzi a kapcsolatotokat.
2018. jan. 11. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!