Árvaház/Gyermekotthon, önként, hogyan juthatnék beönként? És ha sikerül hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Nos, kerestem mindenhol de sajnos, nem találtam a kédésemre a választ. Igazából tanácstalan vagyok. Tényleg segítséget szeretnék kérni és nem oltogatást. Nincs jó kapcsolatom a szüleimmel, anya és apa elváltak, anyám újra házasodott. És sajnos nem a legjobb bizniszbe kezdtekbele (alkohol és drogok) elköltöztem tőle, viszont apánál sem jobb a helyzet... Ha a mai világot nézem, úgy gondolom, hogy nem vagyok egy rossz gyermek, mosok, főzök takarítok. Ami alapon rendben is van, mind ezek mellett, tanulok is. Közepes tanuló vagyok. Viszont ha itthon vagyok akkor szeretek a barátaimmal beszélgetni, így is antiszociális életet élek, és ki nem dugom az orrom a házból ha nem muszáj. Viszont apámnak ez sem elég, és azt mondta ha nem teperek jobban, mehetek anyámhoz. Viszont azt nem fogom megcsinálni, és az érdekelne, hogy önként "bevonulhatok"-e árvaházba. És ha igen, ismerősök/barátok kivehetnek engem? A helyesírási hibákért elnézést, és köszönöm a válaszokat.2018. jan. 10. 13:33
2/26 anonim válasza:
Egy valamit kihagytal... Hany eves vagy? Nem mindegy, hogy 6 eves vagy 16. De gondolom olyan 14 lehetsz. Akkor szoktak a tinik ugy donteni, hogy lemondanak a szuleikrol.
Nem tul konnyu procedura. Termeszetesen megoldhato. Felkeresed a helyi csaladsegitot/gyamhatosagot, kihisztized a lelked, azok hazhoz mennek es felulbiraljak.
Csakhogy megsugom: vannak rosszabb esetek is.
3/26 A kérdező kommentje:
16 éves lány vagyok, és nem szeretném kiönteni az egész múltam, tudom hogy vannak rosszabb esetek is, de úgy gondolom mindenkinek a sajátja a "legrosszabb" úgy érzem nem tudok eleget nyújtani, viszont csalódást okozni sem szeretnék.
2018. jan. 10. 13:40
4/26 A kérdező kommentje:
A helyi gyámhatóság felkeresése sajnos nem áll még rendelkezésemre mert külföldön élek, és csak akkor szeretnék árvaházba menni, ha nagyon muszáj és az a végső dobás, sajnos, ha szükségem lesz rá sem kereshetem fel, mert anyámék egy kis városban élnek és a gyámhatóságnál vannak barátai, rokonaink akik 100% hogy nem hagynák annyiban a dolgot
2018. jan. 10. 13:48
5/26 anonim válasza:
Tinihiszti című műsorunkat látták.
6/26 A kérdező kommentje:
Bizonyára roppant viccesnek tartod a válaszod, és tisztában vagyok vele, hogy vannak itt még páran akik szintúgy egyet értenek veled, de tudakolózni szeretnék és nem a véleményedre vagyok kíváncsi.
2018. jan. 10. 14:03
7/26 anonim válasza:
Rokonokhoz is mehetnél?
Iskolapszichologust kérdezd meg, ő tud segíteni tutira
8/26 A kérdező kommentje:
Sajnos a szüleim idő előtt össze rúgták a port a nagyszüleimmel még a házasságuk és a srácok születése közben, és a cseresznye a habra, csak hogy le ne maradjun, nem tervezett gyerek voltam, de anyámnak nem volt szíve nevelőintézetbe adni, aztán mint már egy párszor kiderült, megbánta a dolgot de hát ez van, a "család" egyik régi barátjára számíthatnék akivel én a mai napig a kapcsolatot tartom, szóval csak ő maradt aki ezen a téren segíteni tudna. A sulipszichológust megpróbálom, köszönöm.
2018. jan. 10. 14:17
9/26 A kérdező kommentje:
Viszont szeretném ha valamit tudnátok és ennek fényébe szidnátok engem, én NEM szidom a szüleimet, szegény gyerek voltam és szegény családba születtem, ahol két fiú mellé pont nem voltam szükséges. Szóval úgy gondolom, hogy szeretnék egy B tervet ha minden a feje tetejére állna, és ez nem hiszti.
2018. jan. 10. 14:24
10/26 anonim válasza:
Csak a gyámhatóság dönthet úgy hogy állami gondozásba kerülj. Ahhoz meg kicsit több indok kell annál mint hogy nem jössz ki jól a szüleiddel. Vagy kiteregeted a családi szennyest és akkor ellenőrzik, kimennek esettanulmányra a családhoz, elbeszélgetnek a családoddal, veled, és ha indokoltnak látják akkor utalnak be a gyermekvédelembe.De alapvetően nem az az állam célja, hogy kiszakítson a családodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!