Árvaház/Gyermekotthon, önként, hogyan juthatnék beönként? És ha sikerül hogyan tovább?
Ha bemégy, kivenni nem vehet ki, csak nagykorú. Ha nem vér szerinti rokon az illető, akkor gondolom bonyolultabb procedúra jogilag.
Ebben az életkorban magyar jog szerint egyébként eldöntheted, melyik szülőddel akarsz élni, csak úgy mondom, mert látom hogy ez nem opció.
A másik, hogy 18 évesen nagykorú leszel, és oda mégy, ahova akarsz, értem, hogy nem jó a helyzet, de ha még külföldön is laksz, jobban megérni erre készülni, tanulni, végzettséget szerezni, hogy akkor dobbanthass, és a magad lábára állhass, normális körülmények között, és ne egy gyermekotthonból gyere ki puci s**gel (anyagilag értve). Nem valószínű, hogy túl jók lennének a körülmények gyermekotthonban.
Hát azt hogy milyen indok kell, hogy te oda bemehess, azt nem tudom, gyermekvédelemnél meg lehet kérdezni, mostanában nem alakítanak túl nagyokat. Ha az anyádék alkoholizálnak, egyértelmű, hogy az hatóság előtt is rossz körülmény számodra, de hogy apáddal élsz, és ő azért úgy sejtem rendezetten él, ebbe nem lehet belekötni, nem hinném, hogy a gyerekotthon azért bevesz valakit, mert nem szeret az apjával élni.
Szerintem próbálj elevickélni a tizennyolcig, így apáddal, mindenkit b**tatnak a szülei hogy tanuljon jobban, felnőtt vagyok, átlagosan normálisnak mondanám a szüleimet, egy átlagos hétköznapon, persze vannak hibáik, mint nekem is, de soha a büdös életbe nem biztattak nehéz helyzetben, meg amúgy sem, megjegyzéseket annyit tettek, hogy már gyomorgörcsöm van, ha rá gondolok, önbizalmam felnőttként lett, és nem húsz évesen. Meg tudnék még mesélni, meg milyen érzés, mikor minden eszembe jut.
Lehet, hogy ez nem vigasz, de sokan éreznek így, és nem hiszem, hogy egy otthon annyira király lenne, ahol biztos, hogy nem túl fényesek a körülmények, és még a gyerekek is bántják egymást. Nem hinném, hogy neked ez kell.
Szerintem tűzz ki célokat, milyen szakma érdekel, legyen A, B terved, gondolom nem Albániában éltek, a magyar oktatástól sok minden jobb, tehát jobban tudsz készülni, plusz a fizuk is jobbak, és ezerszer könnyebben tudsz majd önállósodni.
Vernek? Megerőszakolnak?
Mert gyerekotthonban fognak. Jó szórakozást!
Látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz? Szerinted egy árvaház olyan, hogy ott van pár gyerek és akkor szépen eléldegéltek egymás mellett??
En csak 1 évig voltam intézetben, mert a Nagyszüleim magukhoz vettek, de az is bőven elég volt. A nővérem az egész tinédzserkorát ott töltötte, tudni sem akarod miket élt ott át.
Egyébként meg annak örülj, hogy nem vagy árva, élnek a szüleid, semmi keresnivalód egy árvaházban.
Igen, van, akinek rosszabb a helyzete, mint a tiéd, van akinek jobb. Nem lehet összehasonlítani két sorsot.
Szerintem ha van lehetőséged, nézz meg pár filmet a témában, akár az otthoni terror, akár a nevelőintézet témában. Lehet, hogy jobb színben fogod látni a helyzeted. (még ha a filmek nem a tiszta valóságot is ábrázolják)
Nincs sok a nagykorúságodig, szerintem is arra kellene készülnöd, hogy ha eljön, önálló életet tudj élni és ne kelljen tovább ott maradnod. Én is pont 15-16 éves korom között akartam lelépni, nem mertem, mert apám azt mondta, a "rendőrökkel hozat haza". Akkor még a gyermekvédelmi törvények nem voltak olyan komolyak, plusz gyerek voltam és azt hittem, tényleg engem fognak hibáztatni, ha megszököm, pedig dehogy. A szülőket kérdezték volna meg, miért is akar ez a gyerek elmenni a szülői házból. Pont 18 éves koromban le is léptem, még akkor is kemény volt. Borzasztó sok mindent kell a saját károdon a nagy betűs ÉLET-ben megtanulnod majd, ha így teszel, és nem óvnak a szüleid-családod védőszárnyai.
Próbáld meg a lehető legoptimálisabb kapcsolatot fenntartani addig az éppen veled élő családtagjaiddal. Még ha ez azt is jelenti, hogy távol tartod magad tőlük/apádtól, vagy esetenként lenyeled a békát és tűrsz. Ha már eddig kibírtad, kibírod még azt a kis időt, de ehhez tényleg az kell, hogy készülj az önálló életre! Ja, és ne számíts senkire. Ne úgy készülj, hogy majd lesz egy pasid, barátod, aki segít, eltart, mert akkor csak csöbörből vödörbe kerülsz.
Egy nő mindenre képes!
42/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!