Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Gyermekotthon...

Pingipongi kérdése:

Mit tegyek? Gyermekotthon szóba jöhet? Segítség!

Figyelt kérdés

Itthon napi szinten egésznap csak veszekedés van .Ezt már nem bírom tovább!Már kb. 2 napja nem szólunk egymáshoz a szüleimmel...Mindennek elmondanak és ez rohadt rosszul esik.Idegbeteggé tesznek.Ez a tanulásom kárára fog menni!Elakarok szabadulni itthonról de hogyan!?

Amúgy nyolcadikos kitünő tanuló vagyok és megyei versenyekre járok és ezt nem szeretném ha a családom elrontaná.

A (normális)válaszokat előre is köszönöm!

14/F

2014. márc. 1. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Min veszekszenek állandóan?

Nem tudsz inkább nagyszülőkhöz menni?

2014. márc. 1. 11:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Velem veszekszenek.Leginkább azon hogy az öcsém felhúz én meg rászólok(még egyszer nem ütöttem meg)

és ebből a kis dologból egy jó nagy veszekedést csinálnak...az a lényeg hogy kis dolgokbók vannak ezek a veszekedések és mindig ên vagyok s végén a rossz....nem hozzájuk nem megyej nem akarok a terhükrd lenni

2014. márc. 1. 12:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem neked kellene eldönteni, hogy a nagyszüleidnek a terhére lennél, vagy sem. Kérdezd meg tőlük, engedd meg, hogy ezt ők döntsék el. Lehet, hogy megengedik, hogy hozzájuk költözz, legalább időlegesen.
2014. márc. 1. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:
a gyermekotthonokban a többség cigány szóval ott még rosszabb lenne. most ballagsz szóval menj kollégiumba
2014. márc. 1. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Elmenekülni a problémák elöl feleslegesek mert megtalálnak megint.

Te most érsz bele a tinikorba, ami mind neked, mind a szüleidnek óriási változás. Benned tombolnak a hormonok, ök meg egyszerüen nem értenek meg téged.

Erröl beszélnetek kellene. Amit tehetsz, hogy össze írod mik azok amik téged bántanak, mit látsz te másképp, mikor veszekedés van egy napló szerüen ezeket leírod. Majd amikor elég eröt érzel benned, egyszerüen eléjük állsz a problémáddal.

Ha egyedül félsz esetleg, nagyszülök, nagynéni, anya legjobb barátnöje stb...-t kellene megkeresni akivel elöször beszélsz a bajodrol, majd vele együtt a szüleid elé állsz.

Èn is voltam tini, és néha azt kívántam bár csak fedél nélküli lennék. Sokat veszekedtünk az anyukámmal. Anyu is kiborult apró dolgokon, mint pl a zoknimat nem tettem el.

Aztán felnött lettem. Anya, most 2 aprócska lányom van, akik engem is kiborítanak rendesen. Ugy gondolom, hogy anyukám akkor a tini koromban túl reagált sok mindent, de valószínü neki is elege volt a sok tini dologból, és mikor nem volt igaza is veszekedett velem.

2014. márc. 1. 12:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, a kolesz lenne a legjobb megoldás. De gondolom, mivel már kellett jelentkezni középsulikba, nem jelöltél be olyat, ami messzebb van. A saját városodban meg erre nincs esély. Próbálj meg otthon teljesen a háttérbe húzódni, ne szólj rá öcsédre sem, nézd meg,h reagálnak. Hátha úgy békén hagynak. Én is ezt csináltam; mindig azt mondtam,h sokat kell tanulnom és félrevonultam. Nem tudom Nálatok ez mennyire megoldható, pl. van-e saját szobád.
2014. márc. 1. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!