Ha a szülő azt tanácsolja a lányának hogy keressen gazdag férfit (mindegy hány éves), mert nem tudja és nem is akarja segíteni a továbbtanulásban, mit tehet a lány?
Ezzel most nagyon mellélőttél, mert nemcsak, hogy a párom jól keres, hanem én is és szeretem a munkámat.
Csak tudod ehhez az kellett, hogy ne legyek megalkuvó és ne higgyek a hozzád hasonlóknak. Engem is próbáltak ám eltántorítani, mert elég "férfias" szakterületet választottam. Sokat hallgattam, hogy "Dehát te lány vagy!".
Lett belőlem egy olyan nő, aki képes magát eltartani.
Képzeld, a férfiaknak is jobb akkor, ha nem kell folyamatosan azért stresszelniük, hogy kizárólag rajtuk áll vagy bukik a család vacsorája.
"ha valaki szerelmes egy semmirekellő alakba, csak azért, mert az fiatal vagy jól néz ki"
Hát ha csak azért leszel szerelmes valakibe, mert fiatal vagy jól néz ki, akkor tényleg rácseszel, amikor megunjátok egymást. De ha a vonzalom mellett megvan a közös értékrend, a kölcsönös tisztelet, megvan az, hogy barátai is egymásnak, hogy jól érzik magukat együtt, hogy...
...tulajdonképpen tök fölöslegesen beszélek neked, remélem, a lányodnak, akiből aranyásót akarsz nevelni, több pénze lesz.
Az ilyen szülő nem a gyermeke boldogságát, hanem anyagi biztonságát keresi, és látja a gyermek életcéljának.
Nem kell ezt meghallani, nem kell a gyermeknek megvalósítani a szülei álmát elképzelését.
Tanulni lehet munka mellett is.
Egyik ismerősöm az unokatestvérével közös ágyban aludt, gyárban dolgoztak és úgy kezdték a nagybetüs életet.
Vállalj munkát, légy önálló és használd ki a diákhitel lehetőségét.
Ne add el magad!
A 2. legalább őszinte. Ha valaki nem találja meg az igaz szerelmet, miért ne házasodhatna érdekből? Attól még lehet jó kapcsolatuk, hogy nem a szerelem, hanem a szükség hozta őket össze. Két ilyen ember sokszor jobban kijön és többet meg tud adni a gyerekeinek, mint akik érdek nélkül házasodnak. Meg pénz nélkül.
A gond ott van, ha valaki már nyíltan felvállalja, hogy csakis a pénzért ment hozzá egy 50 évvel idősebb milliomoshoz, és továbbtanulás helyett inkább azzal szórakozik, hogy rendszeresen kiposztolja, hány milliót költött rá aznap a Télapó a lopott közpénzből.
Az ilyet luxusprostinak hívják.
Hogy mit tehet a lány? Hallgathat az anyjára és kereshet magának egy gazdag pasit. Végülis sosem lehet tudni, akár igaz szerelem is lehet belőle, nem minden pénzes pali öreg.
Vagy nem tanulsz tovább és dolgozol három műszakban, esetleg titkárnőként vagy takarítóként.
Vagy elmész államilag támogatott képzésre és mellette vállalsz diákmunkát, talán el tudod magad tartani belőle.
Vagy elmész dolgozni teljes munkaidőben, félreteszed minden pénzedet, és csak 5 év múlva mész egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!