Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ezért halasztanátok az...

Ti ezért halasztanátok az egyetemen? Anyám szerint kell a családi pótlék, ezért 1 évig járjak még OKJ-ra.

Figyelt kérdés

Szakgimnáziumba járok, végzős vagyok. Anyám már hónapok óta mondja, ha megyek egyetemre akkor elesünk a családitól és az adókedvezménytől, ami 25 ezer havonta, + augusztusban nem tud igényelni a cégétől beiskolázási utalványt.

Azt mondta, hogy maradjak ott a sulimban 5. éven és végezzek el egy OKJ-t, mert akkor igénybe tudja venni ezeket a kedvezményeket.

Mondtam neki hogy már így is baj nekem hogy nem 18 hanem 19 évesen érettségizek, mert évvesztes vagyok és ezért csak 23 évesen fogok végezni az egyetemen, ha még egy évet ráhúznék, akkor 24 lennék amire az alapképzést befejezem. (7 félév a képzés, nem 6).

Amúgy sem akarok itt a sulimban maradni, már szabadulnék ettől az "intézménytől".

Mondtam, hogy majd megyek diákmunkára és azt a 25 ezret leadom itthon, de erre nem mondott semmit.

Nem vagyunk gazdagok, de azért annyira nem vágna földhöz a havi 25 ezer mínusz...

2018. jan. 8. 09:26
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
94%

A tanulás a legjobb befektetés, és a leírtak alapján teljesen felesleges okj-s képzésre pazarolni az idődet.

Ha jól csinálod, megigényelhetsz néhány támogatást és ösztöndíjat, mellette diákmunkázhatsz. Szabadulj mielőbb az ilyen lehúzó anyától.

2018. jan. 9. 00:02
 32/35 A kérdező kommentje:
#30; Sajnos nem Pestre fogok egyetemre menni, itt nem igazán vannak szakmámba vágó diákmunkák... Max ha IT-s lennék.
2018. jan. 9. 07:46
 33/35 anonim ***** válasza:
0%

" Sajnos nem Pestre fogok egyetemre menni, itt nem igazán vannak szakmámba vágó diákmunkák... Max ha IT-s lennék."

Nevetséges, egy egyetemi városban? Én sem a fővárosban élek.:-) Kamuzz máshol, kisöreg.

2018. jan. 9. 09:18
 34/35 anonim ***** válasza:
51%

33-as, te nagyon ostoba vagy, már bocsánat. Budapesten sem jön össze mindenkinek, hogy talál olyan (diák)munkát, ami időben pont belefér neki az órarend mellett, megfelelő az állás és még normális bért is kap érte, hát még vidéki városokban! Tudom, mert a húgom, mert épp ezzel szenved, barátnőm öccse szintén. Egyik edzőtársam most kérte át magát levelezőre, hogy el tudjon menni egy dohányboltba dolgozni egyetem mellett, mert máshogy nem tudta megoldani.

Egyébként nagy frusztrációid lehetnek neked, ha egy 18-19 éves, épp hogy felnőtt ember továbbtanulási szándéka mellett neked kapásból a mamahotel jut eszedbe. Szerintem itt a kérdezővel semmi probléma, elvégre is önszántából felajánlotta, hogy megadja azt a havi 25000-et. Bár, ha én lennék az anyja, lesülne a bőr a képemről, mivel én akarnám a gyereket támogatni és nem fordítva várnám. Ha pedig nem volna lehetőségem támogatni, legalább nem hátráltatnám.

2018. jan. 9. 17:18
 35/35 A kérdező kommentje:

Pedig itt tényleg ez a helyzet :D Van diákmunka, de 95%-ban kukorica címerező, árufeltöltő, eladó, pénztáros, irodai kisegítő, szórólapozó, vevőszolgálatis, call centeres vagy gyári munka körben keresnek diákokat a maradék 5% IT, Fordító... 15 éves korom óta minden iskolai szübetben dolgozom, az összes szervezethez be vagyok regisztrálva és főleg május-júniusban-júliusban, de azért év közben is szoktam nézni, böngészni a hirdetéseket. Mindig ezek vannak.

Egyetem alatt tudom hogy lesz lehetőségem szakmai gyakorlatokon részt venni, amiért fizetnek is jobb esetben, de ott nem kérnek OKJ-t... Legalábbis ha unokatesóim és a bátyám tapasztalataiból indulok ki.

Az egyetemi nyílt napon próbáltam beszélgetni erről néhány egyetemistával az előadások után, hogy milyen szakmaibb diákmunkák vannak, de egyikük sem dolgozott semmit szóval nem tudtak segíteni...

2018. jan. 9. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!