Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent
Szóval...
20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.
Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!
Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!
Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/
Ennyiből igen, viszont OKJ-ra jársz, mellette tudnál dolgozni. Az én barátom egyetemen mesterszakra jár, mellette 2 éves OKJ-ra és még dolgozik is heti 3 napot teljes munkaidőbe és úgy, hogy 3 órát utazunk minden nap be a városba.
De persze nyafizni könnyebb
Tedd le a cigit.
Amúgy nem 10000-ből kell kijönnöd, lakbért, rezsit, kaját nem fizetsz.
Ennyi erővel kérdezhetnénk, hogy mivan, addig jó egy szülő, amíg százezreket költ a gyerekére az eltartás mellett?
Nyilván nem egyszerű egyedülálló anyaként nevelni egy felnőtt lányt, a villanyt, vizet, ételt anyuka fizeti, ahogy az OKJ-s képzést is, ami nem olcsó.
Leánykának ez nem elég, neki kell a cigaretta meg az új ruhák, és még elvárna anyutól +10-15ezer forintot zsebpénznek, hogy tudjon ajándékokat meg cipőt venni.
És igen, ennyi idősen el lehet menni dolgozni, más is munka mellett jár egyetemre vagy csinál okj-s szakmát. Nem sokan vannak olyan helyzetben, hogy anyu tudjon fizetni nekik mindent. Ez van.
Aki költekezni akar, annak dolgozni kell. Ilyen kegyetlen világban élünk... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!