Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent
Szóval...
20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.
Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!
Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!
Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/
A felnőttek nem tipikusan nagyszájúak, csak tudják, hogy egyrészt 20 évesen már nem kisgyerek valaki, akiről gondoskodni kell, mert a legtöbben maguk is dolgoztak már akkor, másrészt azt is tudják, hogy van olyan, hogy az egyedülálló szülő örül, ha rezsit és ennivalót fizet, ha hosszú távra vállalta a gyereket 20 évvel ezelőtt, ha nem. Jogos elvárni tőle egy nagykorú gyereknek, hogy eltartsa mikor semmi akadálya annak, hogy maga is keressen? Igen, lehet, hogy majd a gyerekére szorul.. de annak mindig oka van. Legtöbbször idős kor, betegség, ezek miatti munkaképtelenség ami párosul alacsony nyugdíjjal. Azt hiszem ezek nem játszanak most.
Jogos, hogy egy 20 éves elvárja, hogy az anyja a lehetőségein túl támogassa? Visszafelé ugyanúgy áll a kérdés. Ha 200 ezerből él, akkor nem hiszem, hogy nem venne neki semmit. A semmi most sem igaz, hiszen azért valamit eszik egész nap, rezsit sem fizet. A családi mehetne a rezsire egy részére, de azt megkapja a gyerek majdnem teljesen. Tehát anya a jövedelméből nem csak saját magát tartja el.
Bocsi, kérdés. Anyuddal egyedül éltek? Ő mennyit keres? Mert te itt hisztizel a havi 10 ezren, ahelyett hogy fognád magad és elmennél diákmunkára vagy 4 órásra.
Mielőtt mondod hogy megvan mindenem blabla, gondolkozz kicsit. Fizetsz a rezsibe? Viszel a konyhára valamit, amit tudtok enni? Veszel tisztítószereket? "néha voltam dolgozni" 20 éves vagy basszus, örökké el akarod tartatni magad? édeskevés.
Képzeld, zsebpénzt én se kaptam. Ugyanannyi idős vagyok mint te, egyetemre járok, mellette dolgozom. Fizetem a saját telefonszámlámat (8 ezer) fizetem a gyógyszerem (7) és még veszek enni otthonra is magamnak is, eljárok úszni (1600 kb hetente). Tudod tök jó kis diákmunkák vannak, dolgozok kb 40-50 órát egy hónapba és mindent fizetni tudok magamnak és még otthon is tudok segíteni. :)
Én nem azért megyek diákmelóra, mert olyan szarul élünk, megtehetném hogy tojok bele. De tudod hiába keresnek a szüleim az átlagnál kicsit jobban, 20 évesen nem fogom elvárni, hogy a hobbimat, a telefonszámlámat, a gyógyszerem, meg a kajámat is anyáék fizessék. El kéne jutni 20 évesen arra a szintre, hogy ezek alap dolgok.
De a kérdésre válaszolva. Igen lehetetlen ennyit fizetni. Vagy elmész dolgozni vagy hisztizel tovább. Fel kéne nőlni...
Bocs, de nekem akkor is furcsa, hogy valaki 18 évig fizeti a gyereke költségeit, aztán a gyerek hiába, hogy ugyanúgy tanul még, azt mondja, hogy nyasgem, innentől oldd meg egyedül. Nem 30 évesen csinálja a nyolcadik nappali képzését, és nem is a seggét vakarja otthon suli és munka nélkül, szimplán csak érettségi után elment tovább tanulni, amit gondolom a szülők is szorgalmaztak. De a gyógyszerét kifizettetnék vele? Meg a bérletét? Amit eddig álltak neki, most meg hirtelen nem? Pedig ugyanúgy az a fő tevékenysége, hogy tanul, nem lett még főállású dolgozó, akkor meg miért olyan szörnyű, hogy támogatni kéne egy darabig még?
Mondom ezt úgy, hogy én 19 éves korom óta dolgozom és külön élek a szüleimtől, 21 évesen már saját családom volt, és amellett tanultam. Szakmám volt, utána érettségiztem le levelezőn, aztán végeztem egyetemet. De én ezt az utat választottam, én nem akartam a szüleimmel élni, és a szakmámban amúgy is csak másfelé kaptam állást, úgyhogy elkerülhetetlen volt a költözés. De ha a 8 éves fiam érettségi után még egyetemre akar járni (és remélem, hogy akar), akkor ugyanúgy élhetne velünk, mint előtte, és ugyanúgy megvennénk neki azt, amire szüksége van, mint előtte. Nyilván ha extra dolgokat szeretne, akkor ő is elmehetne diákmunkázni, hogy megkeresse az árát, de sose jutna eszembe, hogy a gyógyszerét vagy a bérletét ne vegyem meg neki. Majd költ ezekre, ha már főállásban dolgozik, és külön él. A cigijét én sem fizetném, de még az is simán lehet, hogy vennék neki nadrágot, vagy kabátot, ha azt látom, hogy neki csak olyanra telik, ami vacak, vagy csúnya, szívesen kiegészíteném a pénzét egy jobbra, ha nekem futja rá.
Felesleges ezeknek írni,aki védi az anyát,mert nekik is csak a technikája kellett,az eredmény nem!
Szégyentelen egy nőszemély,még a reggeli árát is kéri! Pfujj! 3 gyereket egyedül neveltem,mind járt iskolába,egyetemre,volt egy ft gy.tartást nem kaptam,de eszembe nem jutott volna ilyen! Szégyellje el magát,ez a szememben nem anya!
27 vagyok otthon élek,melette dolgozom 2 munkahelyen és heti 2-3x iskola van esti suli. szakmámat önköltségesen okj-n szereztem.
És magamnak vásárolok,nem apuci anyuci tart el,annyi h rezsit ők fizetik mint neked van ételed stb.
És minden pénzemet leadom,kivéve a mellékállásomból
És dohányzol 1050ft a cigim 2-4naponta kaját üditőt veszek ha sulim van(15:00-21:00) és reggel 4kor kelek mellé.
nincs lehetetlen csak telhetetlen
Nem tetszik? költözz el
Szerintem mindenkinek igaza van :). De egyetlen kérdést-választ nem látok sehol arról:
Mit tett a gyerek azért, hogy anyuka így érezzen, gondolkodjon. Ahogy írták is, egyik napról a másikra, "eccercsak".
Engem azért elgondolkodtatott.
Bizony, a szülő is ember és van amikor besokall. Én is lázadó voltam, megkaptam a családit magam után és elköltöztem. Bitang nehéz volt :)
De akinek nagy a pofája, elégedetlen és hálátlan, az így jár és még sajnálni sem kell. De mai napig örülök, hogy megkaptam ezt a leckét. Sokat tanultam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!