Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent
Szóval...
20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.
Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!
Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!
Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/
"Nyilván nem egyszerű egyedülálló anyaként nevelni egy felnőtt lányt, a villanyt, vizet, ételt anyuka fizeti, ahogy az OKJ-s képzést is, ami nem olcsó."
Nem írta,hogy egyedül neveli az anyja.Az első OKJ meg 24 éves korig ingyenes.
Amig cigire van penz, addig en itt nem latok semmi problemat...
Es igen, a legtobben dolgozunk. En pl. nappali egyetem mellett, heti 2-3 napot, ahogy kijon epp a tanulasra szant idovel.Ez havi szinten 35-40 ezer forint. De meg ebbol is sokkalnek havi szinten 3000-4000 forintokat arra kolteni, hogy budos legyek. Szoval, amig a beveteledhez kepest ennyit koltesz felesleges hulyesegre, addig nem ertem, mit panaszkodsz. Prioritasok. Es akkor tobb jut fontosabb dolgokra.
Szerintem mivel anyukád háztartásában élsz és még tanulsz, így én a gyerekemnek még ennyi idősen is megvenném a gyógyszerét, amit betegség miatt szed, a bérletét is kifizetném, hisz gondolom ebből jár az iskolába, hogy tanuljon, még az 1.500 Ft-os telefondíját is kifizetném, mivel nem önálló kereső, az meg jó, ha van nála telefon és baj esetén bárkit tud hívni, illetve azért az mégiscsak jár, hogy ő is kommunikáljon. A cigit nem fizetném, azt oldja meg, ahogy akarja. Tehát azért így 10.000 Ft elég lenne 1-2 dologra, ha meg kell valami nagyobb kiadás, ami feltétlenül szükséges, akkor ha úgy látnám és beleférne, akkor hozzájárulnék.
Szóval nem teljesen jogos, hogy mindent neked kell ebből a pénzből állni.
Meg aztán jó dolog, hogy mindenkinek azt mondjuk, hogy menjen el iskola mellett dolgozni, de azért valljuk be őszintén, hogy egy bizonyos korig a gyereknek az a dolga, függetlenül attól, hogy elmúlt 18 éves, hogy tanuljon, hogy legyen jövője, hogy később el tudjon helyezkedni és egy szülőnek utána is kötelessége lenne, hogy gondoskodjon a gyerekéről. Nyilván normál igények mellett mondom ezt. Ha valaki sír a 200.000 Ft-os telefonért, meg a drága, márkás ruhákért, akkor arra én is azt mondom, hogy menjen el dolgozni ennyi idősen, de azért a kérdező itt teljesen alap dolgokat írt, amit nem gondolnám, hogy neki kéne finanszíroznia és emiatt állást kéne vállalnia iskola mellett.
Arról nem beszélve, ha normálisan akar tanulni, felkészülni, akkor azt úgy teszi meg a legjobban, ha a tanulásra koncentrál és nem arra meg el az ideje és energiája, hogy iskola után még dolgozik, vagy hétvégén is dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!