Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos ha anya elvárja, hogy...

Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent

Figyelt kérdés

Szóval...

20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.

Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!

Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!

Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/

2016. nov. 28. 19:00
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
8%
akkor spórolj, megt csak augusztusig van családi pótlékod.
2016. nov. 28. 20:09
 22/52 anonim ***** válasza:
51%
Azért az érdekelne, hogy aki nappali suli mellett dolgozik, az hogyan oldja meg. Puskázik a vizsgákon? Ezért nem értenek az emberek még ahhoz sem, amit tanultak...
2016. nov. 28. 20:16
 23/52 anonim ***** válasza:
24%
És mi a célja ennek a kérdésnek? Lehet szidni anyukádat, amiért nem tart el téged, vagy lehet szidni a felnőtt nőt, aki még mindig az anyjától vár el mindent. Ez mit segít neked?
2016. nov. 28. 20:18
 24/52 anonim ***** válasza:
81%
Az ittenieknek van rutinja. Ők már gimi mellett dolgoztak. Vagy csak a gyerekeiktől várják el.
2016. nov. 28. 20:18
 25/52 anonim ***** válasza:
64%
Normálisan gondolkodó ember egy életre vállal gyereket és nem addig amíg az nagykorú nem lesz. Előre kellene gondolkodni. Milyen ember az aki a gyereke reggelijét ki akarja fizettetni? Néha komolyan csak nézek, hogy ilyen van?? 10,000ft-ból milyen ruhát lehet kapni amikor egy téli kabát 30.000nél kezdődik?
2016. nov. 28. 20:20
 26/52 A kérdező kommentje:
Én is pontosan ezt magyarázom, csak itt sokan se olvasni, se értelmezni nem tudnak. SEMMI luxus dologra nem vágyom (már ha nektek heti 500 cigire az), csak venni egy normális téli cipőt, akár kabátot (bánom is én hogy néz ki, csak olcsó legyen). Mellesleg ti 20 évesen gondolom már külön laktatok, volt munkátok, külön keresetetek is :)
2016. nov. 28. 20:29
 27/52 Andizsuzsi ***** válasza:
71%

"Azért az érdekelne, hogy aki nappali suli mellett dolgozik, az hogyan oldja meg."

Az én gyerekem pl. éjszaka dolgozik meg hétvégén. És nem azért, mert ez örömet okoz nekem, hanem mert úgy alakult az életünk, hogy nem tudjuk támogatni. Nagyon büszkék vagyunk rá, de ennél többet nem tudunk tenni. Viszont a fenti esetben nem ismerjük az anya álláspontját, sem a körülményeket.

2016. nov. 28. 20:33
 28/52 anonim ***** válasza:
55%

A reggeli az igen erős volt anyukád részéről.

Egy valamit viszont nem értek. Itt rengetegszer jönnek azzal, hogy 18 + 1 naposan micsoda felnőttek, nekik aztán soha többet semmit nem lehet mondani, elvárni stb, de azért mégsem hajlandók/tudnak felnőtt életet élni.

2016. nov. 28. 20:35
 29/52 anonim ***** válasza:
58%
28-as válaszoló rátapintott a lényegre. Mert mikor tetkókról, bulizásról, meg együttalvósdiról van szó, akkor felnőttként kéritek ki magatoknak, hogy beleszóljon anyu. De a pénz az tőle kell, mert hát ti még gyerekek vagytok, nektek gyerekként a tanulás a dolgotok, ne már hogy dolgozni akar küldeni az a boszorkány.
2016. nov. 28. 20:40
 30/52 anonim ***** válasza:
85%
Én 20 évesen szintén ilyen okj-s sz..rt tanultam, ráadásul külön albiba költöztem, amit anyumék fizettek, mindenre ők adtak pénzt, nem vettem semmit, aztán szóltak, hogy nem igazán jönnek már ki(közben apum elvesztette a munkahelyét) és következő évben elmentem dolgozni. Mivel 12 órázni jártam elég volt egy héten kétszer mennem, amiből egy hónapban rögtön kijött az albi ára, ha tudtam mentem több napra és lááám, több pénzem lett. Suli után találtam munkát, időközben anyunak is munkahelyet kellett váltani és mostanság már én adok nekik haza segítségül. Szóval igen, egyáltalán nem lehetetlenség suli mellett dolgozni, nem mondom, hogy nem megterhelő és nem volt tele a t.köm mindennel, de valahogy muszáj volt túlélnem.
2016. nov. 28. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!