Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos ha anya elvárja, hogy...

Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent

Figyelt kérdés

Szóval...

20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.

Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!

Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!

Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/

2016. nov. 28. 19:00
1 2 3 4 5 6
 41/52 88Móni88 ***** válasza:
62%

Nézd, a gyógyszert, bérletet én sem fizettetném veled, de még az is édeskevés lenne neked vásárolni.

Leírom, hogy én hogy csináltam anno:

18 évesen érettségiztem, nyáron elkezdtem dolgozni vendéglátásban.Szeptembertől felsőfokú szakképzésre jártam, szerencsére a főnökkel meg lehetett beszélni, hogy suli után mentem melózni (volt hogy délben, de olyan is hogy csak 6kor végeztem). Amikor csendesedett a forgalom, akkor vettem elő a tanulni-valókat, valamint a hétvégén 1 napom szabad volt, akkor készültem. Simán megkerestem 75.000 körül. A féléves vizsgáimnál a legrosszabb jegyem 3-as volt. A szüleim nem várták el, hogy adjak haza, de heti 1x bevásároltam, a telefonszámlámat én fizettem (magamtól).

Most 28 vagyok és ha újrakezdhetném se csinálnám másképp. Nem volt mindig egyszerű, de ki lehetett bírni...

2016. nov. 29. 11:59
 42/52 anonim ***** válasza:
70%

"Harmadszor pedig, kíváncsi lennék, hogy közületek ki mennyit kap, vagy dolgozik-e suli mellett, mert a nyakamat rá hogy nektek megvan mindenetek."

Képzeld én havi 2000, igen kettőezer Ft-ot kaptam, ezelőtt 3éve zsebpénzek...semmire nem volt elég, elmentem diákmunkázni.

2016. nov. 29. 12:05
 43/52 anonim ***** válasza:
47%
Ertem, tehat felnott emberkent annak a csoppke szinten anyadtol szarmazo bevetelednek a tobb mint 30%-at cigire koltod, a munka meg csak nem is opcio, es fel vagy haborodva, hogy miert nem kapsz tobbet... aki meg tanulas mellett dolgozik, az szamodra elkepzelhetetlen. Tok vilagos. Mint a vakablak :D.
2016. nov. 29. 12:08
 44/52 anonim ***** válasza:
51%

Miért szidjátok az anyát? Tudjátok mennyit keres, mennyi hitele van stb?

Különben is nem ennyiből kell megélnie, csak ennyi zsebpénzt kap. Van fedél a feje fölött, nem kell rezsit fizetnie, van mit ennie, van hol és mivel tisztálkodnia stb. Ki tudja összesen mennyit költ a lányára és mennyi bevétele van? Talán azért nem kapott eddig zsebpénzt, mert nem volt miből!

2016. nov. 29. 12:08
 45/52 anonim ***** válasza:
71%

1. Elmész szépen dolgozni, és keresel magadnak több pénzt.

2. Leteszed a cigit, és annyival több marad a zsebedben.

off: Nem akarok nyugdíjas lenni, ha ilyen a következő generáció...

2016. nov. 29. 15:14
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Én érettségi után főiskolára mentem, és bár a szüleim nem örültek neki és kiverték a hisztit, mégis elmentem dolgozni mellette, mert egyrészt gyűjteni akartam, másrészt tapasztalatot szerezni, harmadrészt nem akartam mindenre tőlük kérni pénzt FELNŐTTKÉNT.
2016. nov. 29. 15:15
 47/52 hurda tibor ***** válasza:
50%
Nem értem meg az ilyen szülőket,bár nem tudom a hátterét a dolgoknak de a leírtakból kiindulva válaszolok.Hogyha otthon ülne egész nap a kérdező ,semmit nem csinálna még úgy ahogy megérteném,bár akkor is próbálnék inkább hatni a gyerekemre hogy szedje össze magát.De amint leírta érettségizett,nyelvvizsgája van,tovább is tanul hogy megalapozza az életét.Ha a lehetőségeim engedik biztosan támogatni fogom a gyerekem egy ilyen helyzetben,max a cigi tulzás azt oldja meg,de ruhát,GYÓGYSZERT,kaját tuti biztosítanék neki,az a reggelis beszolás kimondottan gusztustalan szerintem.Gondolom fordítótt esetben ha majd a szülő lesz idős,esetleg elvesztené a munkáját,rosszabb anyagi hejzetbe kerülne egyből a gyerekhez fog fordulni.Szerintem ez oda vissza alapon mülködik.Úgy veszem észre hogy itt a válaszolók legalább felének ilyen féreg egy szülei vannak,csak annyit tennék még hozzá attól hogy annó a válaszolók is dolgoztak suli mellett ők tartották fent magukat nem érzem úgy hogy ez a normális,nyílván ki lehet bírni,de ha egyszer a szülő megteheti,hogy támoatja a gyerekét nem értem miért nem teszi.Az ilyen 18 éves vagyok szabadságot akarok de dolgozni nem akarok pfu de nehéz neked beszólásokhoz meg csak annyit fűzök hozzá,igen is enyi idősen nagyobb szabadság kell az átlag embereknek,valamiilyen sznten levállnak a szülőről, de attol még a folyamatban lévő tanulmányaiban támogatnám a gyerekem nem függ össze a kettő szerintem.
2016. nov. 30. 01:26
 48/52 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a kérdező követelőzik, az anyja meg megelégelte. Engem kihajítottak volna otthonról, nemhogy még ennyi zsebpénzt kaptam volna. Amíg a szüleimmel éltem, ha valamire kellett, akkor úgy gondolták, hogy megveszik nekem, ha úgy ítélik meg ők is, hogy olyan, amire hajlandók pénzt adni (gyógyszer, cipő, ruha, bérlet, telefon - én ennyit soha nem költöttem havonta telefonálásra mellesleg... - étkezés), de egy fillér zsebpénzt nem kaptam tőlük ennyi idősen. Ha olyanra kellett pénz, amire ők nem voltak hajlandók adni (szabadidős olvasmányok - nem azért, mert zavarta volna őket, hogy olvasok, hanem mert szerintük túl sokat vettem, és hova fogom tenni -, vagy a fényképezőgépem, ami nagyobb kiadás volt, illetve a Fundamenta, amiben ők nem bíztak, amíg nem látták, hogy nekem bejött), azt máshogyan kellett megszereznem, vagyis ha nagyon szükségem volt más forrásból pénzre, el kellett mennem dolgozni, nappali főiskolai tanulmányok mellett.
2016. nov. 30. 08:09
 49/52 anonim ***** válasza:
90%

Az én lányom tavaly végezte el érettségi után nappalin az OKJ-s képzést is. Mivel addigra elmúlt 20 már nem járt rá családi pótlék az utolsó évben.

A fizetésem akkor 78 ezer volt és 16 ezer a gyerektartás. Mégis miből adtam volna neki zsebpénzt? Ruhát ritkán tudtam neki venni és a helyi bérletét, ami 2800 forint volt.

94 ezerből örültem, ha kifizettem a rezsinket és vettem kaját. A nagyszülők közel laknak, náluk kapott egy ebédet a suli után, ennyivel is segítettek.

Ő nyaranta egy hónapot dolgozott, az ott kapott 75-80 ezer forintot aztán hónapokig beosztotta és a születésnapra, névnapra, karácsonyra kapott ajándékpénzekből gazdálkodott. Ha jól akkor jól, ha nem akkor nem.

Ezt az időszakot át kell vészelni... A nincsre nem lehet követelőzni, de az anya sem tud osztogatni belőle. Ha nem tudsz most dolgozni, akkor bizony ki kell húzni a tanulmányok végéig, aztán dolgozni menni és máris nem ennyiből kell kijönni.

2016. nov. 30. 15:53
 50/52 anonim ***** válasza:
45%

Milyen érdekes, hogy azok le vannak pontozva akik nem kaptak zsebpénzt,elmentek dolgozni és erre buzdítják a kérdezőt is :DD

Pedig egyszerű a képlet... Ha nincs pénzed dolgozz. Heti 2-3 napot /délutánt/délelőttöt simán bevállalhatna a kérdező és meg lenne oldva a problémája. Vagy ha lerakná a cigit. De nekem elég követelőzős kislánynak tűnik. És milyen érdekes, hogy az édesanyja anyagi helyzetéről egy sor se ír...

2016. dec. 1. 07:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!