Jogos ha anya elvárja, hogy ennyi pénzből jöjjek ki? Többi lent
Szóval...
20/L vagyok, két éves OKJ-ra járok. Soha nem kaptam zsebpénzt, de kicsit megelégeltem hogy soha sincs pénzem, nem tudom magam ellátni ruhákkal, nem tudok elmenni a barátokkal stb. Így abban egyeztünk meg, hogy megkapom a családi pótlék (13.000 DE csak 10ezret kapok meg) árát.
Viszont ebből állnom kell havi szinten a gyógyszerem (2300), bérletem (1500) telóm (1500) cigim (5 nap alatt megy el 1 doboz: 500ft, ukrán), a többi mehet az egyebekre: ruha, cipő, ajándékok. Ennyiből megintcsak lehetetlen venni bármit is, ugyanott vagyok!
Ma pedig azzal ált elő, hogy fizessem ki a reggelim árát, és ha beteg lennék, a gyógyszerek árát is!
Szerintetek is lehetetlen, ugye? :/
Nézd, a gyógyszert, bérletet én sem fizettetném veled, de még az is édeskevés lenne neked vásárolni.
Leírom, hogy én hogy csináltam anno:
18 évesen érettségiztem, nyáron elkezdtem dolgozni vendéglátásban.Szeptembertől felsőfokú szakképzésre jártam, szerencsére a főnökkel meg lehetett beszélni, hogy suli után mentem melózni (volt hogy délben, de olyan is hogy csak 6kor végeztem). Amikor csendesedett a forgalom, akkor vettem elő a tanulni-valókat, valamint a hétvégén 1 napom szabad volt, akkor készültem. Simán megkerestem 75.000 körül. A féléves vizsgáimnál a legrosszabb jegyem 3-as volt. A szüleim nem várták el, hogy adjak haza, de heti 1x bevásároltam, a telefonszámlámat én fizettem (magamtól).
Most 28 vagyok és ha újrakezdhetném se csinálnám másképp. Nem volt mindig egyszerű, de ki lehetett bírni...
"Harmadszor pedig, kíváncsi lennék, hogy közületek ki mennyit kap, vagy dolgozik-e suli mellett, mert a nyakamat rá hogy nektek megvan mindenetek."
Képzeld én havi 2000, igen kettőezer Ft-ot kaptam, ezelőtt 3éve zsebpénzek...semmire nem volt elég, elmentem diákmunkázni.
Miért szidjátok az anyát? Tudjátok mennyit keres, mennyi hitele van stb?
Különben is nem ennyiből kell megélnie, csak ennyi zsebpénzt kap. Van fedél a feje fölött, nem kell rezsit fizetnie, van mit ennie, van hol és mivel tisztálkodnia stb. Ki tudja összesen mennyit költ a lányára és mennyi bevétele van? Talán azért nem kapott eddig zsebpénzt, mert nem volt miből!
1. Elmész szépen dolgozni, és keresel magadnak több pénzt.
2. Leteszed a cigit, és annyival több marad a zsebedben.
off: Nem akarok nyugdíjas lenni, ha ilyen a következő generáció...
Az én lányom tavaly végezte el érettségi után nappalin az OKJ-s képzést is. Mivel addigra elmúlt 20 már nem járt rá családi pótlék az utolsó évben.
A fizetésem akkor 78 ezer volt és 16 ezer a gyerektartás. Mégis miből adtam volna neki zsebpénzt? Ruhát ritkán tudtam neki venni és a helyi bérletét, ami 2800 forint volt.
94 ezerből örültem, ha kifizettem a rezsinket és vettem kaját. A nagyszülők közel laknak, náluk kapott egy ebédet a suli után, ennyivel is segítettek.
Ő nyaranta egy hónapot dolgozott, az ott kapott 75-80 ezer forintot aztán hónapokig beosztotta és a születésnapra, névnapra, karácsonyra kapott ajándékpénzekből gazdálkodott. Ha jól akkor jól, ha nem akkor nem.
Ezt az időszakot át kell vészelni... A nincsre nem lehet követelőzni, de az anya sem tud osztogatni belőle. Ha nem tudsz most dolgozni, akkor bizony ki kell húzni a tanulmányok végéig, aztán dolgozni menni és máris nem ennyiből kell kijönni.
Milyen érdekes, hogy azok le vannak pontozva akik nem kaptak zsebpénzt,elmentek dolgozni és erre buzdítják a kérdezőt is :DD
Pedig egyszerű a képlet... Ha nincs pénzed dolgozz. Heti 2-3 napot /délutánt/délelőttöt simán bevállalhatna a kérdező és meg lenne oldva a problémája. Vagy ha lerakná a cigit. De nekem elég követelőzős kislánynak tűnik. És milyen érdekes, hogy az édesanyja anyagi helyzetéről egy sor se ír...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!