Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez reális így?

Szerintetek ez reális így?

Figyelt kérdés

Otthonra 30 ezret kell beadnom,úgy hogy körülbelül 1 hónapban egyszer,ha eszem itthon.Úgy egyeztünk meg az elején,hogy a kaja is benne lesz,de nem sűrűn van főzve.Tehát nekem ezen az összegen felül meg kell oldanom a kaját és minden egyebet pl: sampont meg ilyeneket. Nem keresek sokat,próbálok félretenni,de nem igazán megy,mivel nem keresek sokat.

Nem kérem senki kioktatást,hiszen nem azzal van a gond,hogy nem akarok beadni,mert tudom,hogy semmi sincs ingyen,csak a véleményetekre vagyok kiváncsi.

2018. jan. 5. 20:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
7%

18 éves korom óta magamat látom el, nem számítva a vasárnapi ebédeket, amire átmegyek szüleimhez, meg azt a négyszer két hónapot, amíg egyetem alatt nyaranta otthon laktam. Nem egy nagy truváj, de ha már mamahotelezik valaki, ne harminc ezer forinton izzadjon. Negyed évszázada eltartanak a szüleid, komolyan ekkora baj, ha havonta néha 2000-rel többet kell beszórnod a közösbe, mint az ő költségük? Változatos emberi étel meg egy normális lakhely rezsije havonta amúgy is nagyjából 100k körül mozog (feltéve, hogy tényleg rendesen eszel, nem krumplit rizzsel), 30 ezer pénz manapság egy tisztességes farmer ára, a szüleid lehúzása helyett dolgozz azért, hogy jobb fizetésed legyen.

A szüleim erőn felül, szegénységben neveltek fel minket, folyton hitelekkel szívtak, eszembe nem jutott volna, hogy egyetem alatt ne dolgozzak folyamatosan, pedig 2 szakot végeztem, sokszor 10-12 órát töltöttem a kampuszon, de utána mentem tanítani meg fordítani, sokszor hajnal 2-ig. Megerőltető? Igen. Cserébe most, ha úgy adódik akkor viszek egy TV-t karácsonyra, vagy 2 repjegyet Rómába, szállással, pedig 10 év egy fillért nem kaptam tőlük. Ne legyünk már ilyen rohadt hálátlanok, ha 30 körül még mindig anya vasalja az ingjeinket.

2018. jan. 6. 09:30
 32/40 anonim ***** válasza:
86%

09:22

Nem azért nyavalyog a kérdezö, mert haza kell adnia, hanem azért, mert a szülei nem tartják be, amit megigértek.

2018. jan. 6. 09:32
 33/40 anonim ***** válasza:
5%

22: Tehát ezen FELÜL veszel még vacsorát magadnak?

Vagy azzal a vacsorával együtt kevesebb, mint egy ezres a napi étkezésed?

Nemigen lehet vacsorát kapni egy ezres alatt...

A tészta kilója 900 Ft-nál kezdődik, tehát elég drága, én nem veszek tésztát ezért.

Egy szendvicshez csak a vaj 2-300 Ft, szóval nem tudom, mit számoltál, de biztos, hogy nem számoltál bele minden alkotórészt.

2018. jan. 6. 09:47
 34/40 anonim ***** válasza:
32%
22 vagyok , minden hómapban minimum 60 ezret adok a szüleimnek, + egyéb juttatások.
2018. jan. 6. 09:47
 35/40 anonim ***** válasza:
41%
Ja, és 140et keresek. Nem tartom soknak.
2018. jan. 6. 09:48
 36/40 anonim ***** válasza:
35%

" Az anyja nyugdíjas, egyedül nem tudná fizetni az életét havi szinten. A fia minek menjen albérletbe, hogy tartsa el az anyját is meg magát is, és sokkal kevesebb pénzük legyen?"

Ez az elszegényedés receptje.

A család fenntart egy kihasználatlan, lakatlan lakrészt is, ahelyett, hogy eladnák.

2018. jan. 6. 09:51
 37/40 anonim ***** válasza:

33 te hülye vagy teljesen.... 4 zsömle 12 deka párizsival 300 forint, a margarint meg nem naponta veszed. Milyen ezres egy vacsora????

A tészta kilója bőven indul már 700 forintnál is, kifőzünk fél kilót, hozzá egy üveg szósz és egy kis sajt, nagyjából egy ezresből megvan, 2 ebédre tök elég, megvan egy ezresből. Az napi 500 forint. És ez csak egy példa. Nem tudom te hol vásárolsz vagy egyáltalán sikerült-e az alapvető matematikai műveleteket elsajátítani, de egy ÁTLAG szendvicsbe hiába kell mindig margarin, megveszel egy fél kilósat 500-600 forintért, az majd egy hónapig elég. Napi átlag 20 forintodba kerül. Veszel valami csomagolt felvágottat még ha drágábban is, mondjuk 400 forintért, legalább 2 napra elég, az aznapi vacsorához 2 zsömle 50 forint, meg akkor már legyünk egészségesek, mellé 2 paradicsom, újfent kb. 250 forint

Az esti vacsora ára: 20+200+50+250 = 520 forint volt egy vacsora ára és ettél húst, zöldséget, szénhidrátot.

De mondhatok más példát, 4 tojásból rántotta (darabja 65 forint), 2 zsömle (50 ft), 1 paradicsom (125 ft) és még egy kis felvágott (150 ft) újfent 585 forint és egy kis étkű ember már meg sem bír ennyit enni kb.

Hozzáteszem, hogy egy viszonylag drágább boltból néztem le az árakat. Sőt van, mikor egy szelet pizza elég vacsorára (250 ft) vagy egy gyros (600 ft).

Ennyit az okoskodásról meg az ezer forintos vacsorádról.

Mit mondtam, egyszerű ételek készülnek, lehet, hogy a paprikás krumpli összesen került 2000 forintba (és most még sokat is mondhattam), de nem veszünk naponta fűszert, olajat, így nem számolok rá annyival többet, mert baromság. Viszont a kész ételt esszük négyen, NINCS egy ezres, ha leosztod.

2018. jan. 6. 12:42
 38/40 anonim ***** válasza:
27%

Ugyanez van nalunk is

18eves korom ota :). .......

2018. jan. 6. 13:00
 39/40 anonim ***** válasza:
53%

Mi fával fűtünk,amit sokszor kapunk. Így a teljes rezsink kaja nélkül 100.000ft. Az egyébb:étel vegyszer stb megint 80.000-100.000ft nekünk 2 felnőtt és 2 kisgyereknek.

A gyerekek nem számítanak a rezsi fizetésénél anyósom javaslatára. Amíg kicsi volt sógorom akkor annak megfelelően számoltunk.

Most sógorom fizet a rezsire 25.000ft-ot télen nyáron és anyósomnak 20.000ft-ot kajára. Anyósom egyedülálló.

A férjem fiatal felnőttként 20 éve 40.000ft-ot fizetet úgy hogy alig evett otthon. Én alig,mert anyuék nem kértek,de nem is szórtam a pénzt.

Akkor kedves kérdező lehet viszonyítani és számolni. 🙂

2018. jan. 6. 16:33
 40/40 anonim ***** válasza:
54%
39.válaszoló vagyok. Ez egy 2 szintes ház amiben felül mi lakunk 4-en és anyósomék lent. Rosszul írtam. Sógorom 25.000ft ad rezsire és + 25.000ft- ot kajára,vegyszerre. Kérdés nektek mennyi a rezsi. Hallottam olyan panelt,ahol 100.000 a rezsi,és olyan családi házat ahol 25.000ft.
2018. jan. 6. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!