Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez reális így?

Szerintetek ez reális így?

Figyelt kérdés

Otthonra 30 ezret kell beadnom,úgy hogy körülbelül 1 hónapban egyszer,ha eszem itthon.Úgy egyeztünk meg az elején,hogy a kaja is benne lesz,de nem sűrűn van főzve.Tehát nekem ezen az összegen felül meg kell oldanom a kaját és minden egyebet pl: sampont meg ilyeneket. Nem keresek sokat,próbálok félretenni,de nem igazán megy,mivel nem keresek sokat.

Nem kérem senki kioktatást,hiszen nem azzal van a gond,hogy nem akarok beadni,mert tudom,hogy semmi sincs ingyen,csak a véleményetekre vagyok kiváncsi.

2018. jan. 5. 20:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
59%
20: Az hogy jön ki? Csak a kaja megvan egy főre 40, az napi 1290 Ft. Annál kevesebből nem jöhet ki minden nap, ha minden élelmiszert pénzért veszel.
2018. jan. 5. 22:37
 22/40 anonim ***** válasza:
65%

Úgy utolsó, hogy egyszerű ételeket eszünk, a vacsorát leginkább magamnak veszem, reggelizni nem szoktam.

Krumplit, rizst, tésztaféléket eszünk, húsból szinte csak csirkét és pulykát, nagyritkán marhát. Nyilván ezek változatosan vannak elkészítve, pörköltnek, párolva, kisütve, fasírtnak valamelyik körettel és így tovább. Messze nem egy ezres naponta.

2018. jan. 5. 23:59
 23/40 anonim ***** válasza:
49%

DE nem is laksz ott vagy nem eszel ott? nem mindegy!

A többiek mennyit adnak be?

2018. jan. 6. 07:38
 24/40 anonim ***** válasza:
47%

Mondjuk eléve nem értem, hogy jönne ki 30e-bol a rezsi plusz étkezés, mivel átlagban napi 1000Ft szükséges egy főre élelmiszerre.... Ha soknak tartod, menj albérletbe, ennyi.

Én úgy nőttem fel, hogy amikor dolgozni kezdtem, én is hozzá járultak a koltsegekhez. Amikor nagyon keveset kerestem, akkor csak bevasaroltam, amikor többet, akkor számlákbol is többet fizettem. Nem csodálkoztam rajta, hogy miért kell, nem haborogtam, nem tartottam soknak.

Kiskamasz gyerekem van, ő is így van nevelve -nyilván most nem kell bele szállnia a koltsegekbe, de ha felno, dolgozik és velünk el, akkor igen.

2018. jan. 6. 08:05
 25/40 anonim ***** válasza:
29%

30000 az loszar, a rezsidre SEM elég, babám!

50-60 csak a rezsi télen pl, és akkor még nem kajáltál - jo most sem eszel, de nh.

Az más kérdés hogyha a gyerekem lennél nem kérnék töled pénzt. De a szüleid mások, és ha elköltözöl, rögtön leesik milyen jo dolgod volt a nyamvadt 30 rongyocskával.

2018. jan. 6. 08:54
 26/40 anonim ***** válasza:
28%

25-ös vagyok, jo, ha nem.élnénk jol, akkor természetesen kérnék töled pénzt, hisz te is dolgozol, ne ingyen lakj ott kitudja meddig.

Én is ahogy lett melom, adtam le pénzt (nem sokat, olyan 45-50 körül) és rendszeresen vásároltam is.

2018. jan. 6. 08:57
 27/40 anonim ***** válasza:
79%

Huszonéves vagyok, közelebb a 30-hoz. Itthon lakom. Évekig máshol éltem, nem jött össze, hazakényszerültem. A legrosszabb érzés visszamenni oda, ahonnan indultál, kudarc. Pláne úgy, hogy pontosan tudom mekkora élősködő nyomoréknak tartják azt, aki otthon lakik ebben a korban.

Aki albérletet emleget nagy pofával az kicsit számoljon utána. Ha egy huszonéves elmegy albérletbe, még ha csak egy szobát is fizet, az havi 70-80 legalább. Ebbe nincs benne a közlekedés, étel, ruházkodás.

Elmegy albérletbe, hogyan tovább? Kifizeti és kész, nem marad semmije amit félretehet, de legalább elmondhatja, hogy nem otthon lakik?

Nagy dicsőség, amikor majd 40 évesen sincs semmije egy érettségin kívül, max egy kapcsolata, hogy együtt nyögjék a költségeket, meg vállalnak pár gyereket, mert az most jól fizet.

Havonta 40-et adok. Nem kérte senki, nekem ez alap, hogy adok. Ezen felül mindenem külön van. Az utolsó tisztálkodószerig minden. Nem fogadok el semmi segítséget, próbálom önerőből megoldani a dolgokat.

Ismerek olyat, aki 40 feletti és az anyjával él. Persze most sokan lefordultok a székről, mennyire nyomorék az ilyen ember. Nem az, értelmes, jó munkája van. Az anyja nyugdíjas, egyedül nem tudná fizetni az életét havi szinten. A fia minek menjen albérletbe, hogy tartsa el az anyját is meg magát is, és sokkal kevesebb pénzük legyen? Annak biztos sok értelme van. Az emberek nem azért élnek így mert nekik ez volt minden vágyuk, hogy ne legyen saját lakásuk és véletlenül se legyen saját életük. Azért élnek így, mert ez egy szegény ország, ahol csak úgy mész valamire ha gazdag vagy, ha nem, akkor marad a hitelspirál és a szülési segély meg az érdekkapcsolat a rezsi kedvéért.

Ebből én köszönöm, de nem kérek. Majd ha meglesz a diplomám és egy szinttel feljebb jutok a bértáblában, akkor kifizetek egy pofátlanul nagy vagyont egy szobáért, de addig nem gazdagítok senkit.

Ide lőjetek..

2018. jan. 6. 09:03
 28/40 anonim ***** válasza:
58%

08:54

"50-60 csak a rezsi télen pl"

Szóval szerinted a gyereknek kell állnia az egész rezsit?

2018. jan. 6. 09:10
 29/40 anonim ***** válasza:
42%

22 évesen költöztem el otthonról, addig iskolába jártam, csak nyáron dolgoztam. Én azt gondolom, hogy ha dolgozó és kereső emberként maradtam volna, tuti megkérdeztem volna a szüleimet arról, hogy hogyan szálljak be a költségekbe. Lehet visszautasították volna, de akkor is, szerintem ez alap. Nem nyavalyogni, hogy miért kell fizetnem. És szerintem minimális az összeg, amit adsz, bár nem mindegy, milyen lakást tartotok fenn. Ja, és a mindig legyen meleg étel kérdés: a szüleid is dolgoznak? Mert ha igen, akkor munka után nekik is ugyanannyi energiájuk van nekiállni főzni és utána mosogatni, mint neked. Főzz te meló után, aztán meg van oldva.

Egyébként van már egy fiam is, ha felnő és itthon marad, simán bevonom a lakás fenntartásába, nevelési célzattal, nyilván nem nyúlom le a fél fizuját, de attól felnőtt valaki, hogy felelősséggel fenntartja önmagát. (Nagyon tetszik a számlára gyűjtős megoldás, amit az egyik válaszoló írt.)

2018. jan. 6. 09:22
 30/40 anonim ***** válasza:
52%

Nem szép dolog, hogy felrúgta/felrúgták az egyezséget.

Ha tényleg annyira keveset keresel, akkor érdemes lenne egy új egyezséget kötni.

2018. jan. 6. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!