Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez egy reális...

Szerintetek ez egy reális szabály? 13L

Figyelt kérdés
Zsebpénzből szeretnék telefont venni,anya bele is ment.De az a feltétel hogy nem vihetem suliba.Szerintetek?
2016. jan. 10. 10:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
61%
Semmi szükség rá az iskolában.
2016. jan. 10. 10:16
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Kevés az infó. Alapvetően így nincs sok értelme, de ha valami drága telefonról van szó és attól félnek, hogy ellopják tőled, vagy még rosszabb: erőszakkal veszik el, megvernek érte, akkor érthető is lehet...

Vagy csak attól tartanak, hogy híján vagy minden önkontrollnak, és órán akarsz netezni.

2016. jan. 10. 10:17
 3/24 gömbicica ***** válasza:
37%

Édesanyád gondolom ugy látja jónak, hogy ne állj be a sorba,a sok "birka" közé.

Ne szégyenkezz a többiek előtt ezért.

Te vagy valaki, és ők mások.

Ha te is belekerülnél ebbe a körbe már nem lennél valaki, hanem Te is más lennél. ne hagyd, hogy körbevegyen a csordaszellem.

ez olyan mint mikor kiközösitik azt, aki nem iszik a bandával, ill. nem gyujt rá a többiek előtt.

minél több lesz az emberek között a "valaki", annál kevesebb a csordatagok száma :)

-bocsánat, ha bántó voltam. én általánosságban gondolkodtam-

az iskolában nem telefont kell nyomkodni, meg szelfizgetni, meg azonnal tovább is küldeni, megosztani stb.

ez a telefonmánia, ami körülveszi a gyerekeket, egyébként is magányossá teszi a használóját :( :(

vajon miért olyan sok a magányos, lelkibeteg fiatal??? aki nem tud magával mit kezdeni időnként?? :( :(

2016. jan. 10. 10:19
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Gondolom azért akarja, hogy az órán figyelj és ne a telefonoddal játsz.

Nem tudom, hogyan jársz suliba, milyen messzire, esetleg arra kellhet, hogy ha valami gond van, tudj segítséget hívni, bár feltétezelem éjszaka nem mászkálsz egyedül.

Nekem 11 éves korom óta van, az első még fekete-fehér volt (igen, elmúltam 20) , talán játszani sem lehetett vele, csak egyedül jártam szakkörökre, volt ami már sötétedés után végződött.

Kérdezd meg az anyukádat, mivel indokolja, de én a helyedben elfogadnám a feltételt.

2016. jan. 10. 10:23
 5/24 A kérdező kommentje:
Órán netezni?A suliba le van kódolva!Meg ha előveszem elszedi egy tanár és anyunak kell érte bemenni.Szerintetek kockáztatnék?Max hazajövet fülhalgatón zenéthalgatni.
2016. jan. 10. 10:36
 6/24 anonim ***** válasza:
49%
"Max hazajövet fülhalgatón zenéthalgatni." Arra meg minek a telo????
2016. jan. 10. 10:56
 7/24 A kérdező kommentje:
A régi telóm nem működik,ígyis másik kell,meg ha megyek táborba anyut fel kell hívni.
2016. jan. 10. 11:01
 8/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez hülyeség én semmi értelmét nem látom... A mobiltelefon arra lett kitalálva, hogy az ember magával tudja vinni és szükség esetén használni tudja. Órán épeszű gyerek nem nyomkodja a telefonját mert tudja, hogy a tanár elveszi tőle, büntetést, beírást kap érte...Viszont szerintem azzal nincsen semmi baj, ha a szünetekben használod a telefonodat, netezel vagy zenét hallgatsz rajta, ez nem sérti a házirendet. Hazafelé is nem értem, hogy miért ne hallgathatnál rajta zenét... Kb. annyi idős voltam mint te mikor megkaptam az első telefonomat, rajtam kívül már mindenkinek volt. A szüleim nehezen mentek bele, hogy kapjak egyet, de többször előfordult, hogy napközben derült ki valamilyen délutáni program vagy valami, ami miatt tovább kellett bent maradnom az iskolában és mivel messzebb lakunk a sulitól ezért hazamenni, majd vissza a suliban már nem volt időm, így nem tudtam szólni nekik. Ez alatt ők már mindenhol kerestek, aggódtak és utána persze, én voltam lecseszve, hogy nem tudtam róla szólni... Gondolj bele, hogy akármi történik veled, nem is kell nem tudom milyen komoly vagy veszélyes dolgokra gondolni, de most például télen bármikor előfordulhat, hogy elcsúszol a jégen és mondjuk eltörik a lábad vagy akármilyen sérülést szenvedsz. Ha szerencséd van, akkor nem egyedül vagy vagy esetleg egy járókelő odamegy hozzád segíteni (bár eddigi tapasztalataim alapján ez nem túl gyakori...), de ellenkező esetben nem tudnál segítséget kérni. Valamint, ha napközben bármi felmerül, beszélned kellene velük, akkor ezt eltudnád intézni. Ha valamilyen drága telefonról van szó, akkor még olyan szempontból érthető, hogy nem akarják, hogy valaki ellopja vagy tönkretegye, de szerintem ha magaddal hordod egész nap, vigyázol rá akkor ez nem feltétlenül fordul elő. A mi osztályunkban is többször előfordultak lopások (pénz, telefon, étel, esernyő stb.), tőlem sosem loptak el semmit, amiben biztosan több tényező is szerepet játszik, de én mindig magamnál tartottam és sosem adtam senki kezébe, nem hagytam szem előtt. Mikor elszaporodtak a lopások, akkor mindenkinek le kellett adnia a telefonját az osztályfőnöknél/portán, tehát ha napközben nem szeretnéd használni, akkor talán az is egy opció, hogy megkéred az osztályfőnököd, hogy tegye el a tanáriban. Elhagyni, összetörni meg igazából bárhol tudod, akár otthon is előfordulhat, hogy leejted. Szerintem próbáld meg meggyőzni a szüleidet, én így nem mennék bele ebbe mert számomra ennek így nincs olyan sok értelme.
2016. jan. 10. 11:44
 9/24 A kérdező kommentje:
Anyumat kell meggyőzni,apum vele ért egyet általába.Amúgy a szünetben is tiltja a házirend,csak pár tanárt nem érdekel.A rajzszakkör meg négyig tart de volt már ötig is és a suli szakkör közt meg nem megyek haza.
2016. jan. 10. 11:51
 10/24 anonim ***** válasza:
54%
Nekem még mp3, mp4 lejátszóim vannak, manapság semmi nincs a telefonon kívül, amin zenét lehet hallgatni? Elég érdekes.
2016. jan. 10. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!