Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idegesít, hogy megkérdezik....

Idegesít, hogy megkérdezik. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ha megyek valahova el kell mondanom mikor, meddig, hova (pontos cím) és az ember(ek) telefonszáma akiv(/kk)el megyek...

Mindig van nálam telefon, kulcs, tudom hogy vigyázzak magamra és a dolgaimra, emellett az ország egyik legbiztonságosabb kisvárosában élek... És tizennyolc éves vagyok.

Nagyon lenézve és kontrollálva érzem magam hogy így számon kérnek ha ki merek mozdulni otthonról.. Sokszor annyire dühít hogy megbánom hogy nem csak úgy elszöktem. Amit nem tehetek, mert rendőröket hívnának rám, és mindig készen kell figyelni a parancsaikat. Öcséim egész nap otthon vannak mégis b-sznak a házimunkára, de ha elmennek otthonról nem nyaggatják őket; annyi elég nekik hogy telefont meg kulcsot visznek magukkal...

Mit tegyek hogy ezt hagyják abba vagy hogy ne idegesítsen annyira? 18/L

2015. aug. 21. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

ők fiúk, te lány vagy, rád jobban kell figyelni.

örülj, hogy ennyire figyelnek rád, nekem nincsenek szüleim és senki sem figyel rám, odamegyek, ahová akarok, mert senki sem nevel, de eszem azért van.

esetleg beszélhetsz a szüleiddel, hogy bízzanak meg benned jobban.

nem tudom az előzményeket, lehet csináltál valamit, ami miatt szigorúbbak lettek.

16/L

2015. aug. 21. 21:11
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Kérdezd meg a szüleidet, mivel adtál rá okot, hogy ennyire bizalmatlanok legyenek veled.

Egyébként szerintem ez nem bizalmatlanság, hanem féltés a részükről. Magam is nagyon biztonságos városban élek, de a 20 feletti fiaim elmondják, hova mennek, kikkel, és nagyjából mikor jönnek. Telefonszámokat nem kérek tőlük (egy-két barátjuké megvan nekem is, de nem hívogatom őket), de ennyit azért jó tudni, még egy jó környéken is történhet bármi.

2015. aug. 21. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Féltenek. Hiába biztonságos kisváros, mi is olyan részen lakunk, ahol szinte nincs bűnözés, januárban mégis megerőszakoltak itt egy fiatal, 17 körüli lányt, a pasi előző nap szabadult, a belvárosban szúrta ki a lányt, és felszállt utána a buszra, követte hazáig. Hiába biztonságos a környék, szemetek mindenhol vannak.

Inkább annak örülj, hogy elengednek.

2015. aug. 21. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a link. Tanulságos. Vigyázz magadra!

2015. aug. 21. 21:34
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Mocsok állat az ilyen, ki kéne miskárolni, érzéstelenítés nélkül. Minden tiszteletem az apáé, hogy képes volt nem bemosni neki egypárat.
2015. aug. 21. 21:43
 6/9 anonim válasza:
33%
18 évesen ha jól tudom a rendőrök csak x nap elteltével vagy még akkor se keresnének ha jól tudom,de ezzel nem ötletet akarok adni...szerintem ez túlzás 15évesen már eléggé elengednek(persze nem az éjszaka közepén meg normális kereteken belül)...szerintem ez szülőfüggő,nem hiszem hogy sokat tudsz rajta változtatni,esetleg elmodhatnád,nekik hogy mi a problémád ezzel,de nem ismerem a helyzetet szóval ez csak egy tipp.15/l
2015. aug. 21. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
A férjemet még 23-24 éves korában is felhívta az apja, ha éjfélkor még nem volt otthon. Aztán leszokott róla. Kellemetlen, hogy kalitkában akarnak tartani, de hidd el, addig jó, amíg van, aki tudni akarja, hogy jól vagy-e.
2015. aug. 21. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:
16%

1. 18 évesen a rendörök nem foglalkoznak azzal, ha a szülö szerint nem értél haza idöre, söt akkor sem, ha végleg eltünsz tölük.

2. A helyedben nem adnám ki más személyi adatait, mert ennek semmi indoka sincs. A szüleid kényszeríteni nem tudnak.

3. A legokosabb, ha közlöd velük, hogy a szabadidöddel nem vagy köteles elszámolni, és böven elég, ha megadott idöre hazaérsz.

2015. aug. 22. 07:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen nem kell időre hazamenni.
2015. aug. 22. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!