Szerintetek mennyire reális elvárás ez a gyerekekkel szemben?
Jelenleg otthon vagyok mert munkanélküli lettem és ki tudja mikor lesz melom
3 gyereket nevelünk
eddig a gyerekek és a párom is kivették részüket a házimunkából, napi 5-10 perces feladatokat kaptak ha éppen volt mit segíteni :)
pl: vigye le a szemetet, pakoljon ki a mosogatóból, viráglocsolás, segítsen zoknit párosítani, apróbb konyhai dolgok amit szeretnek,
illetve a nagytakarításban is kivették a részüket amikor volt
DE most a párom sérelmezi ezt h neki is és a gyerekeknek is kell házimunkát végezni, mikor otthon vagyok állandóan
(bár ez túlzás azért elvégre interjúkra járok, oviba-vissza a gyereket, vásárlás stb...) és ki tudja lehet h holnaptól megint dolgozom ...
szerintetek jogos vagy nem ?
Szerintem az apró dolgokat most is és mindig elvégezhetik a gyerekek.
De mivel most otthon vagy, nem látom értelmét, hogy a nagytakarítást is velük végeztesd.
Az intejúra járás sajnos nem rendszeres tevékenység, az oviba elsétálás...(na ne már!, ilyen alapon mindenkinél beszámíthatod, mert elmegy az iskolába vagy a munkahelyére :D), vásárlás (? ez azért nem megterhelő) - tehát marad időd, hogy ezzel te SEGÍTS azoknak, akik iskolába járnak, délután felkészülnek másnapra vagy egész nap dolgoznak.
Most neked van több időd a nagytakarításra, amit lehet apránként is elvégezni. Természetesen jól esik, ha segítenek, de lásd be, nekik is kell egy kis szabadidő.
S ha a sors úgy hozta, bizony most te segítesz nekik azzal, hogy elvégzed a házimunkát, mert jelen pillanatban neked viszont kitelik az idődből.
jogos,hogy te vagy otthon egész nap és többet vállalsz a háztartásból.
de neked van igazad,hogy mindenki vegye ki a részét a munkából. ha bekényelmesednek és mindent alájuk raksz,akkor ha találsz munkát is ugyanúgy rádhárul majd minden.
igenis tanulják meg a gyerekeid és párod is,hogy pakoljanak el maguk után,alap dolgokban segítsenek be.
Nem is értem, hogy lehet egy kapcsolatban "én tartom el", "te tartasz el" beszédeket tartani.
Van egy bevételünk, amit közösen szereztünk (a munkanélkülinek és a gyesen levő anyukának is van- nekem pl. a gyesem annyi mint a fizum) és azt költjük. Sosem számoltuk, ki hoz többet a konyhára. Jól is néznénk ki.
a nagytakarítás negyed évente van :)
és pl imádnak ablakot pucolni :) (persze azért utána kell picit dolgozni) és főzni is, mindegyiknek van kedvenc házimunkája amit szívesen végez
a nagyrészt eddig is megcsináltam és ez után is megfogom
interjú heti 2-3-4 db van (igen ezen én is meglepődtem mert évekkel ezelőtt jó ha kéthetente 1x sikerült elmennem) eddig megosztva vittük az oviba a gyereket volt olyan hét mikor nekem nem kellet, most állandóan én viszem
de mint írtam nem minden nap van olyan amire megkérem a gyerekeket vagy a párom ...
14,12,6 évesek
leckét haza nem hoznak mivel bent megtanulnak mindent
max vers ha van, esetleg gyűjtőmunka már ha van
a párom folyamatos műszakban dolgozik szal minden 2. héten csak két napot ...
pénzügyileg ha végleg nem dolgoznák az sem lenne gond - de én szeretek dolgozni, csak sajnos a cég megszűnt :( amit keresek az tulkép egy az egybe a megtakarításba megy...
igen az a cél h ne kényelmesedjen bele mert ha dolgozok akkor nehéz lesz megint visszaállni
Szerintem hülyeség lenne, hogy most semmit se csináljanak. Egyrészt ők is használnak otthon mindent ugyanúgy, ezért jó, ha kicsit részt vesznek a rendtartásban. Akkor szerintem jobban értékeli az ember a rendet, tisztaságot, ha kicsit hozzá is járul. Ráadásul napi 5 perces feladatok nem is megterhelőek.
Másrészt nem lenne jó, ha elszoknának tőle, aztán meglepődnek majd, ha újra dolgozni fogsz.
Nem is értem a férjednek hogyan jutott ilyen az eszébe. Ez egyáltalán nem a gyerekek érdekét szolgálja.
ha már munka keresés ...
sajnos a párom beosztása (folyamatos műszak) bekorlátozza a keresést mert nem mindent tudok elvállalni amit szeretnék
és mivel van egy ovis akit hozzni vinni kell így nem mindegy mikor kezdek vagy végzek és össze lehet e hangolni a párom melójával
és sok esetben csak az interjún derül ki milyen a beosztás ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!