20-30 millió kezdőtőkéből havi 3-5% profit reális elvárás?
Természetesen nem úgy, hogy otthon ülök és nem csinálok semmit, hanem dolgozok, teszek érte.
Tudom, hogy ezt így konkrétan nem lehet megmondani, nyilván függ attól is hogy az ember mivel akar foglalkozni, az adott területen milyen a piac, etc.
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez reális elvárás, vagy a valóságtól elrugaszkodott.
Havi szinten 1%-os profitot tudsz legjobb esetben, ha teljesen minimalizálod a rizikót.
De ilyet nem fogsz tudni, előtte csak vinni fogja a pénzt, erre is készülj fel.
Ez egy sok ismeretlenes képlet, melynek csak az egyik összetevője a kezdőtőke (és még csak nem is a legfontosabb).
Sokkal jobban számít hogy mit csinálsz és hogyan (a hogyanon van a hangsúly).
Az átlag vállalkozás éves szinten 6-7% hozamot termel a tőkére vetítve (+ a fizetéseket), de az átlagtól el lehet térni bármelyik irányba bármennyivel (értsd: szinte tőke nélkül is lehet havi sok milliót hozó vállalkozásod és könnyen elbukhatsz 20-30 milliós tőkét is ha nem piacképesen csinálsz valamit).
Szerinted reális 30m-ból 60m-at csinálni (-9m nyereségadó), majd minden évben duplázni???
Nem ismerünk téged, senki nem tudja mihez értesz, senki nem fog supermannak nézni téged, ennek fényében a válasz egyértelmű NEM!
Persze, reális, de ugye itt a nagy kérdés, hogy mennyit és mit dolgozol. Egy ilyen tipikus kisvállalkozásnál, ahol Te egy személyben vagy a befektető, és a dolgozó, ott ugye a jövedelem egy része a munka-, a másik része pedig a tőkejövedelmed.
De így teljesen általánosan én is akkor tenném be ezt az összeget, plusz a munkámat, ha kb. erre a hozamra látok esélyt. Persze nem az első hónap lesz ilyen hozamot hozó, de kb. 2 év múlva ezt én is elvárnám.
Befektetésként nem.
Vállalkozásként meg attól függ, te mit tudsz.
Mihez értesz?
Kocsimosáshoz?
Vagy mobiltelefonos applikáció készítéshez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!