10 millió ft elég egy Tüzép elindításához?
Áhh... esélytelen.
Nem nagy építkezéseket... már többes számról is kár beszélni, egyetlen építkezéshez az építőanyag többe kerül ennél.
Egy felújítás is egy vagyon.
Nem 10-20 ezer, hanem több százezer, több millió.
Elkezd az ember kerítést csinálni, fél millió alatt bele sem érdemes vágni.
Felhúzni egy plusz szobát vagy sufnit, több száezezertől 2-3 millióig.
Tetőfelújítás másfél millió az én kisebb házamra.
Szigetelésbe sem érdemes belekezdeni 1 millió alatt. Nekem ez nincs, mivel nincs pénzem, de kollegámnak 1,5 millió volt.
Telket bérel, engedélyek, adó, stb, annyi pénze nem marad, hogy 3 ember felújításához biztosítsa az anyagot.
És raktárkészletnek lennie kell, meg nehogy már egy féle legyen minden termékből. Hol a választék?
Bemegyek a kisvárosom KIS tüzépjére, mert olcsóbb, mint a megyeszékhely.
És ott van az udvaron deszka vagy 10 féle méretben, gerendák, 8 féle zsindely, 10 féle kültéri járólap, cserepek, vasanyag, stb., stb.
Ha nincs választék, a kutya nem fog ott vásárolni.
Azt se lehet mondani, hogy rendelnek, mert az ember nem vár, akkor átmegy a másik tüzépre, ahol azonnal van anyag.
Mikor mi csinálunk valamit, pl. csináltunk kerítést, fémkorlátot, kutyaházat, mikor mit, akkor utánfutóval odagurultunk, felpakolták, fizettünk.
Szerinted van olyan hülye, aki ilyen általad említett "kisebb felújításokra" heteket vár, és úgy vesz meg valamit, meg úgy fizet, hogy nem is látta az árut?
Én ilyesmit nem vennék katalógusból, más sem fog olyasmire sokat költeni, amit nem lát.
Szóval üzenem az "unokatestvérednek" :))))), hogy ne vágj bele, hacsak nem az a célod, hogy közelebbi kapcsolatba kerülj a felszámolóbiztossal és a végrehajtóval.
Szerintem járjon utánna mit honnan mennyiért tud beszerezni, meg mennyi idő alatt tudja eladni, és egyből kiderül lesz e haszna vagy sem.
Én kezdetben csak apróságokat tartanék, meg szezon dolgokat pl most tüzifát leginkább tavasszal meg cementet téglát, zsalukövet ilyesmit..
Feleslegesen ne tegyen áruba pénzt csak megrendelésre.
Kezdetnek felesleges nagy telket bérelni.
Felszerelésnek kell minimum egy szalagosfűrész, egy ipari gérvágó, targonca, ha sóderozik is akkor bobcat is, platóskocsiból 2 nem árt ha az egyik ledöglik legyen mivel kiszállítani, nameg a tároló karámok felépítése se ingyen van plusz őrizni kell.
Szerintem amit idáig felsoroltam legalább 5 milla.
Alkalmazottból is kell minimum 4.
Kell egy eladó aki tud számlázni is, 2 rakodó 1 sofőr aki kihordja...
Ezeknek a havi költsége fejenként 200 ezer és akkor még csak minimálbért adtál nekik. (kb 100 ezer az adó utánuk/ fő).
Mellesleg a "praktiker" webshopba bármit összeszedhetsz, és gyakran vannak ingyen fuvar akciók..
Nem lesz annyi haszna, hogy eltartson 4 dolgozót, a céget meg még saját magát is..
Ha ezt 10 millából megnyitja, kb fél év múlva be is zárja..
zsalukő, cement, tégla...
aha, csak zsalukőből is van 10 féle, mindegyikből nagy mennyiség kell, mert építkezéshez nem 2 db-ot visznek.
és megint ott vagyunk, hogy ha nincs választék, akkor a vevő elmegy máshova.
10 féle kőből betárazni olyan mennyiséget, hogy ne egyetlen egy építkezést szolgáljon ki, meg néhány száz kiló cement, de még keveset is írtam...
téglából is sok féle van, mennyit akar ott tartani, 1-1 raklappal?
kiröhögik.
már ezek az "apróságok" túllépik a keretet.
egy tüzép nem arról szól, hogy 2-3 féle dolgot lehet kapni.
hogy lenne már elég 10 millió, mikor egyetlen építkezésnek az anyagköltsége is többe kerül ennél?
még 100 millió sem lenne elég.
miért nem olyanban gondolkodsz, amit meg lehet valósítani ennyiből?
egy kávézó... egy gumisműhely... egy pékség... egy fodrászat...
ezernyi lehetőség van, de te kb. fillérekből akarsz olajfúró-tornyokat építeni.
Felénk is van egy ilyen törpe tüzép, hatalmas választékkal :)
-100-as szög
- U-szeg
- 1fajta pala (bontott, 11m2 totál, már vagy 15 éve :) )
- 2 kupac homok
- 2 kupac föld
- 1 kupac kavics (meg is lepődtem a nyáron eltűnt a másik kupac)
- növekvő mennyiségű beton és tégla törmelék, átveszik, ha fizetsz nekik
- pár éve vehető 3 zsák ázott brikett is
Fő termékük a tűzifa (rönk, kalodás, zsákos, big-bag)
Vettek, illetve pályáztak (50m Ft) rönkhasítóra, zsákolóra, félautomata vágórendszerre, targoncára és nyomatják a tűzifa vonalat. Előtte durván 20-25 évig a faszi meg a felesége vitte az ipart, most a fának hála már 3 alkalmazott csinálja a dolgokat.
Hetente 10-12 alkalommal megyek el előtte, de csak a fában látom a pörgést, abban is csak idényjelleggel, de akkor kamionszámra.
9 éve építettem a garázst ez van a legközelebb így benéztem hozzájuk, de még a cementre is 2-3 hetet kellett volna várni, meg nyomatta a 11m2 paláját, hogy alkalmi vétel, de még mindig ott mohásodik az udvarán. A lécekre, gerendákra max. 21-25 napot ígért, kénytelen voltam +20km-ert kocsikázni és ott bevásárolni.
Unokatesód látszik, hogy még nagyon fiatalka gondolom max 18-20 körül lehet, javaslom menjen inkább a VV-be tollasodni a többi liba közé!
Palát még lehet hivatalosan árulni?
Mérgező, és tudtommal nem lehet kapni, de erről biztos nem ad számlát.
Tüzifából szerintem meg lehet élni, de ha előtte azzal sem nyomultak, akkor gyanús, hogy valami pénzmosoda lehet.
Egy ilyen kamu vállalkozás, ami nem hozza a pénz, miből tartana el egy családot, ha mint írtad, az asszony is ott dolgozik? Fiktív számlákkal tisztára moshatott valamiféle pénzt, különben már rég becsődölt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!