Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan volt Rédly Elemér...

Honnan volt Rédly Elemér győri katolikus plébánosnak egy millió forintja az „Összefogás az államadósság ellen" alap elindításához és mindezt hogyan beszélte meg a hívőkkel?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 9. 22:04
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Ezen már én is elgondolkodtam.

Lehet,hogy a többi plébániához hasonlóan kapott valamilyen egyházi célra állami támogatást és azt ajánlotta fel?

Vagy vasárnapokon a perselybe gyűjtött erre a célra pénzt?

Nagyon gazdag plébániája van,ahol csak jómódú emberek élnek? Nincsen egyetlen szegény család sem,akin ez a milliócska segíthetne? Egy papnak nem inkább a szegényeket kellene támogatnia?

Nem szólnék egy szót sem.ha ez az ötlet Demján vagy Csányi fejéből pattan ki,mert nekik csak zsebpénz az egymillió. De egy Plébános nem talált neki méltóbb helyet?

2011. ápr. 9. 22:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Hogy honnan volt neki, azt nem tudom.

De hogy nem jó célra használta fel, abban biztos vagyok.

Teljes mértékben egyetértek az első válaszolóval, szerintem ez a csuhás csak címlapra akart kerülni.

2011. ápr. 9. 22:25
 3/10 anonim ***** válasza:
47%

Gondolom, megköszönte neki pártja és gazdája, amiért jó keresztényként kifejtette, hogy miért a Fidesz az egyetlen, Isten szemében helyes és erkölcsös választás:

[link]

2011. ápr. 9. 22:26
 4/10 anonim ***** válasza:
43%
Tőlem is megszokták kérdezni hogy miből vettem meg az új BMW X6 - ot. A válaszom mindig ugyanaz: Pénzből. Már elnézést, de egymillió forint az nem összeg. Bárkinek lehet ennyi.
2011. ápr. 9. 22:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne gyűjthetett volna össze 1 millió Ft-ot évek vagy akár évtizedek alatt? Nyilván a papok is kapnak fizetést, ráadásul csajokra se kell költeniük. Ha van neki, akkor arra költi, amire akarja.

Én mindenesetre nagyon pozitívnak tartom, hogy segíteni próbál egy fontos ügyben, amit mások kúrtak el.

2011. ápr. 9. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind szép, csak akik elkúrták, azoknak ennél sokkal több pénzük van.

Azok a senkiháziak most hol vannak?

2011. ápr. 9. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Na és ki fizet majd fejenként 2 Milliót? Senki!! Annak kell fizetni, aki elb*-ta az országot, vagyis a Magyar kormánynak! Úgyis ők keresnek havi 2 Milliót. Ugye gondolom, Magyarország kb. 60-70%-a szegény(ebb) körülmények között él. Akinek, még rendesen élelemre se telik. Aki olvassa ne vegye magára.
2011. ápr. 10. 02:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Mocskos politikai húzás:((

Feladatot teljesít. Azt persze nem értem, hogy miért hallani állandóan azt, hogy a templomok szegények, rászorulnak a hívők adományaira, de persze vannak olyan papok, akik dúskálnak. Na neeee!!

2011. ápr. 10. 08:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Utolsó, na figyel rám, légy szíves! Egy pap, mivel nincsen családja, akit eltartson, 75 év alatt talán tud összegyűjteni 1 millió Ft-ot... Engem tanított Rédly Elemér, úgyhogy ismerem, és tudom, hogy ő egy normális pap. Amúgy az ötletével én sem értek egyet, mert nevetséges, hogy "gyűjtsünk" az államadósság visszafizetésére. Ez képtelenség, meg aztán fizessenek azok, akik okozták az államadósságot.

A plébániák legtöbbje tényleg nincs rózsás helyzetben, mivel csak a hívek adományaiból él, állami támogatást HITÉLETI tevékenységre nem kapnak. Ne vegyük ide az egyházi iskolák, kórházak támogatását, mert azt ők kapják, és csak arra használható, nem pedig a plébániák kapják, főleg pedig nem a papok... Na lehetne még folytatni, de az egyik kat. egyházmegyében 80 ezer Ft a papok fizetése, ami évenként 400 (négyszáz!!!) Ft-tal nő. A papok mind főiskolai vagy egyetemi végzettségűek, teszem hozzá. Na akkor ki a gazdag...?

2012. máj. 24. 21:29
 10/10 Bikmakk78 válasza:
Rédly Elemér egy szentéletű pap volt, aki rajongásig szerette a hazáját. A kommunista elnyomás alatt titokban püspökké szentelték, hogy ha esetleg az összes püspököt letartóztatják/kivégzik, és az Egyház a föld alá szorul, akkor is legyenek püspökei, akik papokat szentelnek és vezetik az Egyházat. Egész életében végtelenül egyszerűen, szerényen élt, se az nem meglepő, hogy összespórolt ennyit, se az, hogy a hazájának ajánlotta fel.
szept. 10. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!