Szerintetek mennyire reális elvárás ez a gyerekekkel szemben?
Jelenleg otthon vagyok mert munkanélküli lettem és ki tudja mikor lesz melom
3 gyereket nevelünk
eddig a gyerekek és a párom is kivették részüket a házimunkából, napi 5-10 perces feladatokat kaptak ha éppen volt mit segíteni :)
pl: vigye le a szemetet, pakoljon ki a mosogatóból, viráglocsolás, segítsen zoknit párosítani, apróbb konyhai dolgok amit szeretnek,
illetve a nagytakarításban is kivették a részüket amikor volt
DE most a párom sérelmezi ezt h neki is és a gyerekeknek is kell házimunkát végezni, mikor otthon vagyok állandóan
(bár ez túlzás azért elvégre interjúkra járok, oviba-vissza a gyereket, vásárlás stb...) és ki tudja lehet h holnaptól megint dolgozom ...
szerintetek jogos vagy nem ?
Nagy bajok lehetnek a férjed fejében, már bocsánat.
Napi 10 perces, végtelenül egyszerű kis feladatokról beszélünk, amiket nyilván nem azért bízunk a gyerekre, mert mi nem tudnánk/akarnánk megcsinálni vagy ne jutna rá időnk, hanem mert a nevelés része ez is.
Egy gyereket meg kell tanítani a közösségben való létezés szabályaira, hogy a feladatokat meg kell osztani, hogy magunk után rendet kell tartani stb.
Mellesleg te sem jó kedvedből vagy munkanélküli és attól még, hogy jelen pillanatban nincs állásod, még nem lettél a család cselédje, aki innentől kezdve mások után rohangál és pakol, törölget, takarít.
Jobb a gyerekeknek is a rendszeresség, ugyanúgy megcsinálhatják a kis feladataikat, mint máskor, ezután is ugyanúgy meg kell majd nekik, mellesleg teljesen reális feladatokat kapnak.
Sok sikert az álláskereséshez amúgy! :)
Nyugodtan csinálják a házimunkát, egy zoknipárosítás nem egy megterhelő feladat.
Az, hogy ebben az esetben te főzöl, mosol, takarítasz, teljesen egyértelmű, de attól a gyerekeknek is megmaradhatnak a feladataik nevelés szándékából!
a 14 éves középiskolás
0. év nyelvi előkészítő
a 12 évesnek meg a sulija olyan h kész lecke nélkül haza sem mehetnek
azért kell bent maradni 16:00ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!