Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire reális...

Szerintetek mennyire reális elvárás ez a gyerekekkel szemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg otthon vagyok mert munkanélküli lettem és ki tudja mikor lesz melom

3 gyereket nevelünk

eddig a gyerekek és a párom is kivették részüket a házimunkából, napi 5-10 perces feladatokat kaptak ha éppen volt mit segíteni :)

pl: vigye le a szemetet, pakoljon ki a mosogatóból, viráglocsolás, segítsen zoknit párosítani, apróbb konyhai dolgok amit szeretnek,

illetve a nagytakarításban is kivették a részüket amikor volt

DE most a párom sérelmezi ezt h neki is és a gyerekeknek is kell házimunkát végezni, mikor otthon vagyok állandóan

(bár ez túlzás azért elvégre interjúkra járok, oviba-vissza a gyereket, vásárlás stb...) és ki tudja lehet h holnaptól megint dolgozom ...

szerintetek jogos vagy nem ?

2016. okt. 27. 08:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy most munkanélküli vagy, még a többiek is dolgozhatnak otthon.
2016. okt. 27. 10:56
 22/28 anonim ***** válasza:
96%

Nagy bajok lehetnek a férjed fejében, már bocsánat.

Napi 10 perces, végtelenül egyszerű kis feladatokról beszélünk, amiket nyilván nem azért bízunk a gyerekre, mert mi nem tudnánk/akarnánk megcsinálni vagy ne jutna rá időnk, hanem mert a nevelés része ez is.

Egy gyereket meg kell tanítani a közösségben való létezés szabályaira, hogy a feladatokat meg kell osztani, hogy magunk után rendet kell tartani stb.

Mellesleg te sem jó kedvedből vagy munkanélküli és attól még, hogy jelen pillanatban nincs állásod, még nem lettél a család cselédje, aki innentől kezdve mások után rohangál és pakol, törölget, takarít.

Jobb a gyerekeknek is a rendszeresség, ugyanúgy megcsinálhatják a kis feladataikat, mint máskor, ezután is ugyanúgy meg kell majd nekik, mellesleg teljesen reális feladatokat kapnak.

Sok sikert az álláskereséshez amúgy! :)

2016. okt. 27. 12:05
 23/28 anonim ***** válasza:
26%

Nyugodtan csinálják a házimunkát, egy zoknipárosítás nem egy megterhelő feladat.

Az, hogy ebben az esetben te főzöl, mosol, takarítasz, teljesen egyértelmű, de attól a gyerekeknek is megmaradhatnak a feladataik nevelés szándékából!

2016. okt. 27. 12:21
 24/28 A kérdező kommentje:

a 14 éves középiskolás

0. év nyelvi előkészítő

a 12 évesnek meg a sulija olyan h kész lecke nélkül haza sem mehetnek

azért kell bent maradni 16:00ig

2016. okt. 27. 13:14
 25/28 anonim ***** válasza:
Na ezért mit fogok kapni :D az enyémek sokkal kissebbek (4 és 7, ráadásul a kicsi autista gyanús), én itthon vagyok, párom dolgozik. De a gyerekeknek is vannak apró munkáik. A 7 éves például felszokta porszívózni a szobáját (még élvezi is, hogy tologathatja), port törölget. A 4 éves pedig a játékokat elpakolja, vásárlás után amit kell a hűtőbe rak. Ruhát együtt válogatunk, hajtogatunk, pedig nélkülük gyorsabb lenne, de így tudják, hogy ,,nem terem a szekrényben" a tiszta, mosott ruha, azt oda kell rakni :D pedig a kicsi ,,nehezebb eset" mégis oda jön csinálni... Persze nincsenek kényszerítve, nem kapnak ki ha nem segítenek. Megkérdezem: felporszívózod a szobád amig anya mosogat/főz stb? Ha a válasz igen oda viszem, a konnektorba én dugom be, húzom ki, de a többi az övé. Persze pihenniük is kell, tanulni is egy iskolásnak. De ha kész a lecke 5 peret bele segíthetnek. Gondolom nem a hazaérkezésüktől a lefekvésig dolgoznak
2016. okt. 27. 14:52
 26/28 anonim ***** válasza:
a párod részét nyugodtan átvállalhatod, hisz jelenleg ő 8 órában dolgozik, neked pedig gondolom sokkal több szabadidőd van, meg tudod oldani. A gyerekek hagy dolgozzanak minimálisat, nem szabad nagyon elkapatni őket.
2016. okt. 27. 18:37
 27/28 anonim ***** válasza:
Mondd meg a férjednek, hogy nevelési célból adod a feladatokat a gyerekeknek.
2016. okt. 29. 18:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Ezek egyáltalán nem nehéz dolgok. Tőlem nem várták el, hogy ilyeneket csináljak, és persze akkor örültem ennek, viszont emiatt nagyon lusta és elég életképtelen lettem. Ráadásul megszoktam ezt az állapotot, ami azt jelenti, hogy az eszem tudja, hogy ezen változtatni kéne, de az érzelmeim és a testem hevesen tiltakoznak. Szóval szerintem hosszú távon jobb, ha adtok nekik feladatokat.
2016. dec. 7. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!