Miféle anya mond ilyet a lányának, akit megcsalt a párja?
Figyelt kérdés
"Nézd, nincs gyűrű az ujján, fiatal, és férfiből van. Elhagyhatod ezért, de a következő is meg fog csalni."2018. jan. 3. 12:55
11/60 anonim válasza:
Kérdező, most végül is min akadtál fenn? Szerintem egyébként a férfinek is meg a nőnek is joga van hozzá, ha van gyűrű, ha nincs... nem bűncselekmény ez vagy 100 éve...
12/60 A kérdező kommentje:
Érteném, ha az anyám akkor mondaná, ha az exem gazdag lenne vagy közös vagyonunk lenne vagy lenne gyerekünk. Nem értenék vele egyet, de megérteném. De miért tartja normálisnak, hogy együtt maradjak húszévesen valakivel, aki nyilvánosan sérteget, és egyszer megcsalt?
2018. jan. 3. 13:29
13/60 anonim válasza:
Ilyeneket egy buta nő mond.
Az ilyen nők miatt hiszik azt a pasik, hogy bármit megtehetnek. És meg is teszik. Anyukád a nők szégyene.
14/60 anonim válasza:
Szerintem nem olyan ritka az ilyen vélemény. Én is hallottam hasonlóakat odahaza anyukámtól, nagymamámtól. Nem feltétlenül a félrelépéssel kapcsolatosan, és pláne nem konkrétan azért, mert a családban felmerült volna ilyen probléma szerencsére, de azért az érződött sokszor, hogy a férfiaknak egy kicsit több minden meg van engedve, el van nézve. Például ha egy férfi iszik rendszeresen, az normális teljesen. Még az is, ha időnként berúg komolyabban, vagy kimarad otthonról. De ha egy nő iszik véletlenül egy pohár bornál többet, és meglátszik rajta, hogy a fejébe szállt az ital, az egyenesen gusztustalan. A cigivel hasonló a helyzet, de ott a nő egyáltalán ki se próbáljon ilyesmit. Ráadásul ezzel szemben a nőnek több a kötelezettsége, vele szemben több az elvárás. Ha rendetlenség volt valahol, futott a lakás, vagy el voltak hanyagolva a gyerekek, bármi ilyesmi, az mindig a nőre nézve volt elég komoly szegénységi bizonyítvány, és őt szólták le rögtön, nem a férfit. És mindezt nő létükre reagálták így le általában, mondom. Szerintem sokan gondolkoznak így még ma is, az idősebb generációk közül meg főleg.
15/60 A kérdező kommentje:
De nem a felesége vagyok tíz éve, két gyerekkel. Akkor még valahogy érteném is.
2018. jan. 3. 13:44
16/60 anonim válasza:
Hatalmas általánosítás/sztereotípia, hogy minden pasi egy szemétláda és úgy is meg fog csalni. Nem így kellene vigasztalnia anyukádnak, csak a rossz tapasztalat beszél belőle, gondolom, ezért mondta ezt. Amúgy meg egyetlen kapcsolatot sem érdemes úgy elkezdeni, hogy "á, ennek is vége lesz", mert így nagyon nincs értelme senkivel sem összejönni és együtt tervezni a jövőt. Semmire sincs garancia, bármi bármikor véget érhet. Elhiszem, hogy most csalódott vagy és fáj, de egy nap te is megismered azt a pasit, akire nem mondja majd azt anyukád, hogy meg fog csalni. Minden jót.
17/60 A kérdező kommentje:
A cigizés-része szerintem hülyeség. A szüleink-nagyszüleink generációja az, akiket nem tájékoztattak a dohányzás veszélyeiről. Sőt, a nőknél az X-generációra jellemző a dohányzás.
2018. jan. 3. 13:46
18/60 anonim válasza:
Neki ez a felfogása, valószínűleg ezt a mintát látta, így nevelték. Ennyi áll mögötte. Nem kell túlgondolni. Sajnos vannak még ilyenek.
19/60 anonim válasza:
Miféle anya: olyan akinek az az életfelfogása, hogy jobb megalkudni mint egyedül lenni. Vagy aki maga is elhiszi, hogy a férfinak ilyesmihez joga van. De hála az égnek hatalmasat téved, nem csak férgek léteznek.
Szerintem is kár ezen fennakadni, nem tudod megváltoztatni a begyökerezett gondolkozását. Csak ne gondolkodj el azon, hogy van-e benne igazság, ennyi.
20/60 anonim válasza:
"Érteném, ha az anyám akkor mondaná, ha az exem gazdag lenne vagy közös vagyonunk lenne vagy lenne gyerekünk" - most nem azért Kérdező, de én férfiként meg pont ezt nem érteném meg... ezzel ugyanis azt mondaná, hogy a vagyon vagy a gyerek fontosabb a férfinél... ha egy nő a pénz/gyerek miatt lenne hajlandó mellettem maradni, abban a percben raknám ki, maradjon mert én kellek neki, vagy menjen isten hírivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!