Anyám szerint kihasznál a párom, lehet benne igazság?
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Először 2012 ben találkoztunk, de akkor szakítottunk vagyis én szakítottam vele, mert kapcsolatban volt és nem tudta elhagyni a nőt (beteg volt, sajnos közben már meghalt) igazából már nem voltak úgy együtt, de vele volt, ez bonyolult és az ügy szempontjából lényegtelen.
Most másfél éve vagyunk újra együtt. A szakitasunk után én Németországba mentem dolgozni, és az ott megkeresett pénzből fizettem ki a sok milliós diákhitelt, vásároltam egy autót és még maradt is egy kevés pénzem mikor haza jöttem és úgy alakult, hogy újra egy pár lettünk. Maradtam, itt maradtam miatta. A szüleimnél laktam, ő albérletbe. Fél éve megkérte a kezem, szeretnénk családot, szeretnénk összeköltözni. Sajnos csak albérletbe tudnánk, mert önerővel nem rendelkezünk. A szülők sem tudnak anyagilag segiteni.
Megbeszéltük, hogy 2 évre visszamegyek dolgozni Németországba. Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni. 3 hetet vagyok kint 1 hetet itthon Magyarországon. Nekem nagyon rossz így, de próbálom tartani magam és számolom a napokat.
A párom támogat, biztat hogy csináljuk. Néha ugy érzem ő sokkal de sokkal jobban bírja a távol létet mi t én. De az is elképzelhető hogy csak előttem erős, hogy ezzel is segítsen.
A szüleim szerint viszont ez nem jó így és csak kihasznál. Úgy gondolják hogy a férfinak a feladata az hogy otthon teremtsen, és nem nekem. De legalábbis egyforma áldozatot hozni. Szerintük, csak kényelemből és anyagi biztonságból ragaszkodik hozzám. A hitelt ő venné fel, mert bejelentett munkahellyel rendelkezik, az önerőt én adnám és közösen fizetnénk vissza. Párom azt is mondta hogy idővel majd ha úgy látjuk fél-1 évre majd újra kimehetnék hogy törlesszünk a hitelbe. Ez szerintem is jó ötlet, de picikét úgy érzem túl nagy terhet tesz ezzel rám, hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom, hiszen akkor már remélhetőleg gyermekünk is lenne.
Mit gondoltok, ez így normális? Mert az is lehet hogy régi módi felfogásunk vagyunk.
Én úgy gondolom, hogy szeret engem.
Az mondjuk érthető, hogy nem akarja ott hagyni a jól fizető munkahelyét, biztosan nem találna még egy ilyet, ha most inkább csak szerencsével jutott hozzá.
Szerintem nem feltétlen akar kihasználni. Meg igazából nem is tud, hiszen a megkeresett pénzedet nyilván a saját bankszámládon tartod, és nem adod oda neki. Tehát te csak jól jársz azzal, hogy szépen gyűjtögetsz, nyilván sokkal több pénzed van így, mint amennyit Mo.-on félre tudnál tenni. Tehát még ha nem is maradtok együtt, ami akkor is megtörténhetne, ha nem élnétek távkapcsolatban, akkor is jól tetted, hogy kimentél, mert csak így lesz pénzed.
Különben csak azért, mert nem beszéli a nyelvet, még dolgozhatna takarítóként. Egyik barátnőm sem beszélt németül, csak pár szót, mégis felvették takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!