Anyám szerint kihasznál a párom, lehet benne igazság?
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Először 2012 ben találkoztunk, de akkor szakítottunk vagyis én szakítottam vele, mert kapcsolatban volt és nem tudta elhagyni a nőt (beteg volt, sajnos közben már meghalt) igazából már nem voltak úgy együtt, de vele volt, ez bonyolult és az ügy szempontjából lényegtelen.
Most másfél éve vagyunk újra együtt. A szakitasunk után én Németországba mentem dolgozni, és az ott megkeresett pénzből fizettem ki a sok milliós diákhitelt, vásároltam egy autót és még maradt is egy kevés pénzem mikor haza jöttem és úgy alakult, hogy újra egy pár lettünk. Maradtam, itt maradtam miatta. A szüleimnél laktam, ő albérletbe. Fél éve megkérte a kezem, szeretnénk családot, szeretnénk összeköltözni. Sajnos csak albérletbe tudnánk, mert önerővel nem rendelkezünk. A szülők sem tudnak anyagilag segiteni.
Megbeszéltük, hogy 2 évre visszamegyek dolgozni Németországba. Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni. 3 hetet vagyok kint 1 hetet itthon Magyarországon. Nekem nagyon rossz így, de próbálom tartani magam és számolom a napokat.
A párom támogat, biztat hogy csináljuk. Néha ugy érzem ő sokkal de sokkal jobban bírja a távol létet mi t én. De az is elképzelhető hogy csak előttem erős, hogy ezzel is segítsen.
A szüleim szerint viszont ez nem jó így és csak kihasznál. Úgy gondolják hogy a férfinak a feladata az hogy otthon teremtsen, és nem nekem. De legalábbis egyforma áldozatot hozni. Szerintük, csak kényelemből és anyagi biztonságból ragaszkodik hozzám. A hitelt ő venné fel, mert bejelentett munkahellyel rendelkezik, az önerőt én adnám és közösen fizetnénk vissza. Párom azt is mondta hogy idővel majd ha úgy látjuk fél-1 évre majd újra kimehetnék hogy törlesszünk a hitelbe. Ez szerintem is jó ötlet, de picikét úgy érzem túl nagy terhet tesz ezzel rám, hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom, hiszen akkor már remélhetőleg gyermekünk is lenne.
Mit gondoltok, ez így normális? Mert az is lehet hogy régi módi felfogásunk vagyunk.
Én úgy gondolom, hogy szeret engem.
Most komolya,ezért a paliért,tepersz,dolgozol,mikor ahogy te is,írod,úgy érzed jobb neki nélküled!?
Nem értelek,ne haragudj. Inkább magaddal,saját boldogságoddalfoglalkozz,mint ezzel a pasival.
Meg nem neked kell otthont biztosítani,nem is neki,hanem együtt,ha komolyan gondoljátok.
"Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni"
Rizsa. Ha akarna, 3 hónap alatt annyira megtanulhatná a nyelvet, hogy egy egyszerűbb melót el tudjon vállalni.
Ne haragudj, de számomra mindent elárul a jelleméről az, hogy a beteg társát megcsalta veled. Mondjuk rólad is, hogy szóbaálltál egy ilyennel, de mindegy.
Nekem az utötte meg a fülem , veled kapcsolatban , h te azt vártad el töle h hagyja el a halálos beteg párját , hagyja cserbe betegen , miattad . Csoda h ezek utan meg szóbaáll veled , en biztos nem mernék kapcsolatba kezdeni egy ilyen karakteru emberrel mint te
Szóval kemeny vagy anyukam
1.Az nem kifogas hogy nem beszeli a nyelvet, apum is 1 eve dolgozik egy autoalkatresz gyarban , oda nem kell semmifele nyelvtudas.
2.Mind a kettotoknek meg kell hozni az aldozatokat de ez igy nem koser hogy te vagy az egyetlen akinek ki kell menni kulfoldre dolgozni , tavol lenni a csaladtol ,es teperni azert mert o onkenyelembol nem kepes ezt megtenni.
3.Ugy tunik mintha egy kis malacpersely lennel neki, én speciel nem tudnám elviselni ha a parom ilyen hosszu idokre menne el ,es azt talalnam a legjobb megoldasnak ha mindketten , kozosen dolgoznank meg a celjainkert , egymást tamogatva.Elhiszem hogy nehez csapot papot otthonhagyni , de mint mondtam aldozatokat mindkettotoknek meg kell hozni.
Hat, azok alapjan amiket leirtal en anyudekra hallgatnek :/
Te hozod a keszpenzt oneronek, o veszi fel a kolcsont. De lakas ket neven lenne,ugye, mert ha nem...
Szoval teged kuld dolgozni, hozdd a penzt, o kenyelmesen el van. O is tudna menni veled, dolgozni, nem lenne semmi uj, hogy nem tudja a nyelvet. Szoval meg csak nem is probal tenni semmit, hanem csinald te. Meg gyereket is akarsz vele?
Amit mondhatnal neki esetleg: Dragam csomagolj, megyunk Nemetorszagba.
O : tessek?
Te: igen jol hallottad, ha meg akarunk elni dolgoznunk kell es odakint jo a fizetes.
Majd megtanul utkozben beszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!