Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám szerint kihasznál a...

Anyám szerint kihasznál a párom, lehet benne igazság?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt. Először 2012 ben találkoztunk, de akkor szakítottunk vagyis én szakítottam vele, mert kapcsolatban volt és nem tudta elhagyni a nőt (beteg volt, sajnos közben már meghalt) igazából már nem voltak úgy együtt, de vele volt, ez bonyolult és az ügy szempontjából lényegtelen.

Most másfél éve vagyunk újra együtt. A szakitasunk után én Németországba mentem dolgozni, és az ott megkeresett pénzből fizettem ki a sok milliós diákhitelt, vásároltam egy autót és még maradt is egy kevés pénzem mikor haza jöttem és úgy alakult, hogy újra egy pár lettünk. Maradtam, itt maradtam miatta. A szüleimnél laktam, ő albérletbe. Fél éve megkérte a kezem, szeretnénk családot, szeretnénk összeköltözni. Sajnos csak albérletbe tudnánk, mert önerővel nem rendelkezünk. A szülők sem tudnak anyagilag segiteni.

Megbeszéltük, hogy 2 évre visszamegyek dolgozni Németországba. Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni. 3 hetet vagyok kint 1 hetet itthon Magyarországon. Nekem nagyon rossz így, de próbálom tartani magam és számolom a napokat.

A párom támogat, biztat hogy csináljuk. Néha ugy érzem ő sokkal de sokkal jobban bírja a távol létet mi t én. De az is elképzelhető hogy csak előttem erős, hogy ezzel is segítsen.

A szüleim szerint viszont ez nem jó így és csak kihasznál. Úgy gondolják hogy a férfinak a feladata az hogy otthon teremtsen, és nem nekem. De legalábbis egyforma áldozatot hozni. Szerintük, csak kényelemből és anyagi biztonságból ragaszkodik hozzám. A hitelt ő venné fel, mert bejelentett munkahellyel rendelkezik, az önerőt én adnám és közösen fizetnénk vissza. Párom azt is mondta hogy idővel majd ha úgy látjuk fél-1 évre majd újra kimehetnék hogy törlesszünk a hitelbe. Ez szerintem is jó ötlet, de picikét úgy érzem túl nagy terhet tesz ezzel rám, hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom, hiszen akkor már remélhetőleg gyermekünk is lenne.

Mit gondoltok, ez így normális? Mert az is lehet hogy régi módi felfogásunk vagyunk.

Én úgy gondolom, hogy szeret engem.

2017. dec. 24. 23:33
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
85%

Most komolya,ezért a paliért,tepersz,dolgozol,mikor ahogy te is,írod,úgy érzed jobb neki nélküled!?

Nem értelek,ne haragudj. Inkább magaddal,saját boldogságoddalfoglalkozz,mint ezzel a pasival.

Meg nem neked kell otthont biztosítani,nem is neki,hanem együtt,ha komolyan gondoljátok.

2017. dec. 24. 23:47
 2/32 anonim ***** válasza:
94%

"Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni"

Rizsa. Ha akarna, 3 hónap alatt annyira megtanulhatná a nyelvet, hogy egy egyszerűbb melót el tudjon vállalni.

Ne haragudj, de számomra mindent elárul a jelleméről az, hogy a beteg társát megcsalta veled. Mondjuk rólad is, hogy szóbaálltál egy ilyennel, de mindegy.

2017. dec. 24. 23:51
 3/32 anonim ***** válasza:
93%
Már bocsi, de ez alapján nekem kicsit az az érzésem támadt, hogy a párod élvezi ezt a helyzetet, mivel van, akire támaszkodhat, ráadásul ez a valaki az ideje nagy részében 2 országgal arrébb tartózkodik, olyankor pedig azt csinál, amit csak akar és nem is bukhat le. Szerintem ha annyira nagyon szeretne, nem várná el tőled, hogy te utazgass el külföldre dolgozni, hogy előteremtsd a pénzt, amit a családalapításra, stb.-re szántok, hanem menne veled, vagy ha nem is most, mondjuk fél-1 év múlva. Annyi idő alatt azért meg lehetne tanulni annyira németül mondjuk egy nyelvtanfolyamon, hogy meg tudjon legalább szólalni. Úgyhogy szerintem ez nem igazi indok, hogy nem beszél idegen nyelven, főleg a mai világban, ahol tele van az internet is mindenféle nyelvtanulós oldallal, youtube-on is vannak nyelvoktató videók, úgyhogy még csak fizetnie se lenne muszáj érte..
2017. dec. 24. 23:59
 4/32 anonim ***** válasza:
24%

Nekem az utötte meg a fülem , veled kapcsolatban , h te azt vártad el töle h hagyja el a halálos beteg párját , hagyja cserbe betegen , miattad . Csoda h ezek utan meg szóbaáll veled , en biztos nem mernék kapcsolatba kezdeni egy ilyen karakteru emberrel mint te

Szóval kemeny vagy anyukam

2017. dec. 25. 00:03
 5/32 anonim ***** válasza:
91%

1.Az nem kifogas hogy nem beszeli a nyelvet, apum is 1 eve dolgozik egy autoalkatresz gyarban , oda nem kell semmifele nyelvtudas.

2.Mind a kettotoknek meg kell hozni az aldozatokat de ez igy nem koser hogy te vagy az egyetlen akinek ki kell menni kulfoldre dolgozni , tavol lenni a csaladtol ,es teperni azert mert o onkenyelembol nem kepes ezt megtenni.

3.Ugy tunik mintha egy kis malacpersely lennel neki, én speciel nem tudnám elviselni ha a parom ilyen hosszu idokre menne el ,es azt talalnam a legjobb megoldasnak ha mindketten , kozosen dolgoznank meg a celjainkert , egymást tamogatva.Elhiszem hogy nehez csapot papot otthonhagyni , de mint mondtam aldozatokat mindkettotoknek meg kell hozni.

Hat, azok alapjan amiket leirtal en anyudekra hallgatnek :/

2017. dec. 25. 00:04
 6/32 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is kihasznál, egyrészt mi ez a duma, hogy nem beszél idegen nyelvet, százakat látni igy, akik attol kiköltöznek és olyan munkát vállalnak el, amihez nem feltétlen kell. Nekem a szomszédom volt Ausztriában, ráadásul felszolgáloként, és nem beszélte nagyon egyik nyelvet sem, pedig valljuk be, eléggé lényeges az ö esetében. Mégsem huzta ki magát ezalol. Másrészt ha szeret, nem engedne el ilyen könnyen, az én barátom például rögtön ugy jelentette be, hogy nem bánná, ha kimennénk külföldre dolgozni, pénzt szerezni és megtanulni normálisan angolul. Szerintem ez a helyes hozzáállás. Senki nem várhatja el töled, hogy más helyett is dolgozz, ugyhogy ne hagyd magad, probáld meg öt is kicsábitani, különben én nem hagynám, hogy dirigáljon nekem.
2017. dec. 25. 00:07
 7/32 anonim ***** válasza:
87%

Te hozod a keszpenzt oneronek, o veszi fel a kolcsont. De lakas ket neven lenne,ugye, mert ha nem...

Szoval teged kuld dolgozni, hozdd a penzt, o kenyelmesen el van. O is tudna menni veled, dolgozni, nem lenne semmi uj, hogy nem tudja a nyelvet. Szoval meg csak nem is probal tenni semmit, hanem csinald te. Meg gyereket is akarsz vele?

2017. dec. 25. 00:23
 8/32 anonim ***** válasza:
80%
Elozo vagyok. Ha most veled hajlando egyutt dolgozni a kozos jovoert, akkor OK a srac, ha nem, hat akkor meg van a valaszod. Oszerinte minden a reszerol “majd” lesz???
2017. dec. 25. 00:26
 9/32 anonim ***** válasza:
94%

Amit mondhatnal neki esetleg: Dragam csomagolj, megyunk Nemetorszagba.

O : tessek?

Te: igen jol hallottad, ha meg akarunk elni dolgoznunk kell es odakint jo a fizetes.

Majd megtanul utkozben beszelni.

2017. dec. 25. 02:50
 10/32 anonim ***** válasza:
85%

#9!

😂👍🎄

2017. dec. 25. 06:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!