Anyám szerint kihasznál a párom, lehet benne igazság?
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Először 2012 ben találkoztunk, de akkor szakítottunk vagyis én szakítottam vele, mert kapcsolatban volt és nem tudta elhagyni a nőt (beteg volt, sajnos közben már meghalt) igazából már nem voltak úgy együtt, de vele volt, ez bonyolult és az ügy szempontjából lényegtelen.
Most másfél éve vagyunk újra együtt. A szakitasunk után én Németországba mentem dolgozni, és az ott megkeresett pénzből fizettem ki a sok milliós diákhitelt, vásároltam egy autót és még maradt is egy kevés pénzem mikor haza jöttem és úgy alakult, hogy újra egy pár lettünk. Maradtam, itt maradtam miatta. A szüleimnél laktam, ő albérletbe. Fél éve megkérte a kezem, szeretnénk családot, szeretnénk összeköltözni. Sajnos csak albérletbe tudnánk, mert önerővel nem rendelkezünk. A szülők sem tudnak anyagilag segiteni.
Megbeszéltük, hogy 2 évre visszamegyek dolgozni Németországba. Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni. 3 hetet vagyok kint 1 hetet itthon Magyarországon. Nekem nagyon rossz így, de próbálom tartani magam és számolom a napokat.
A párom támogat, biztat hogy csináljuk. Néha ugy érzem ő sokkal de sokkal jobban bírja a távol létet mi t én. De az is elképzelhető hogy csak előttem erős, hogy ezzel is segítsen.
A szüleim szerint viszont ez nem jó így és csak kihasznál. Úgy gondolják hogy a férfinak a feladata az hogy otthon teremtsen, és nem nekem. De legalábbis egyforma áldozatot hozni. Szerintük, csak kényelemből és anyagi biztonságból ragaszkodik hozzám. A hitelt ő venné fel, mert bejelentett munkahellyel rendelkezik, az önerőt én adnám és közösen fizetnénk vissza. Párom azt is mondta hogy idővel majd ha úgy látjuk fél-1 évre majd újra kimehetnék hogy törlesszünk a hitelbe. Ez szerintem is jó ötlet, de picikét úgy érzem túl nagy terhet tesz ezzel rám, hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom, hiszen akkor már remélhetőleg gyermekünk is lenne.
Mit gondoltok, ez így normális? Mert az is lehet hogy régi módi felfogásunk vagyunk.
Én úgy gondolom, hogy szeret engem.
Jó nagy here a "párod".
1.) Milyen gusztustalan ember kavar a beteg párja háta mögött? Mondjuk, ebből a szempontból megérdemlitek egymást, hiszen Te is tudtál arról, hogy milyen emberrel szűrted össze a levet, de komolyan: mit vártál egy ilyentől, aki erre képes?
2.) Ez az ember nem szeret téged. Milyen párkapcsolat az, ahol két ország választ el egymástól és még konkrét kényszerkörülmény sincs, ami megakadályoznáá, hogy ő is fogja a cókmókját aés a KÖZÖS jövőtök megalapozása érdekében kimenjen valami munkát végezni? Fiatal ember, mégis mi akadályozta meg az elmúltmásfél évben, hogy lealább egy alapszintű német nyelvtudást összeszedjen? Egyébként meg Neked kell magyarázni, hogy hány ember dolgozik kint normális nyelvtudás nélkül? Kifogás.Lusta disznó, amellett meg undorító ember, amit már a beteg párja mögötti kavarásnél is láthattál. Gondolod, hogy ha őt betegen megcsalta, téget kétországgal odébb majd hűen vár, és itthon építi a közös jövőt? Egyébként is miylen férfias hozzállás, nem? Kiküldi a buta nőt pénzt hajtani, de még hitel sincs, alkás sincs, de már pedzegeti, hogy majd a törlesztési időszakban is kimehetnél pénzt gyűjteni...Ne haragudj, de ekkora herét bármikor kapsz másikat. Mégis miből érzed, hogy szeret Téged? A szabadságot szereti, a végtelen butaságodat, hiszen arany élete van, Te gályázol a közösért,az életetek alapjáért, ő éli itthon továbbra is a kényelmes életét, ki tudja,mit művel, amikro nem vagy itthon, te meg majd zokszó nélkül megteremtesz mindent, ha meg kiakadsz, nem mész ki többet, nem keresel több pénzt, akkor majd szépen lelép mindennek a felével. Hallod, nem lehetsz annyira ronda, hogy csak egy ilyen férget találhass :S
Dzüleidnek igaza van!
Ne légy hulye, kiküld dolgozni, teremtsd meg az alapot, aztán család mellől megint kiküldene? Ezt hogy képzeli?
Ahogy más is írta, mond neki, Drágám csomagolunk, megyünk melozni. Nyelvet majd megtanulja annyira hogy boldoguljon. Szerinted hány ember ment ki nyelvtudás nélkül?
Most légy észnél, később bánhatod.
Köszönöm a válaszokat.
Nem írtam, mert nem tartottam fontosnak, hogy már nem voltak egy pár mikor kiderült a betegsége. De mivel a lány egyedül volt így ő maradt mellette, miközben mi akkor ismerkedtünk meg, ez egy hosszú és bonyolult történet.
Azaz igazság, hogy nem ogazán képzet és mégis viszonylag jó munkahelye van hosszú ideje amit nem szeretne feladni, mert nem találna másik ilyet. Ez az oka, annak hogy nem gondolkozik nyelvtanuláson, külföldi munkán. Biztos munkahelye van, ami akkor is meg lesz ha én vissza jövök.
De leírva tényleg furcsa, elgondolkodtató számomra is.
Sokmilliós diákhiteled vagy akkor van, ha agyonbukdácsoltad magad. Mert gondolom, nem az orvosit végezted fizetősön.
Nekem kicsit hihetetlen, hogy ezt a minimális kamatozású hitelt kifizetted, ahelyett, hogy beruháztál volna egy lakásba. A lakáshitel ugyanis jóval drágább...
Kész főnyeremény a pasi,nem igazán képzett, de viszonylag jó munkahelye van,ahhoz azonban már nem elég jó,hogy teljen neki bármire is, ha NEKED kell kimenned dolgozni azért is, hogy önerőtök legyen, aztán azért is Téged küldene ki, hogy a törlesztésbe nagyobb pénzt tudjatok belenyomni. Igazán kedves egy "férfi", lehet vele tervezni és jövőt alapozni:amíg bírod húzni a szekeret kettőtök helyett is,addig két országgal odébb megteremtheted magatoknak a hátteret. Hát, kössz...ez így nem párkapcsolatés nem is közös élet. Ő jól elvan a langyos levesben, a kényelmes nullás életében, mert a csaja van olyan buta úgyis, hogy majd összemelózza kint, ami kell.
Az meg külön vicces, hogy nem voltak együtt a betegség kiderültekor, de annyira akkor se számítottál neki, hogy veled legyen... Ez így még gázabb, mintha csalta volna veled, de hihetőbb az, hogy inkább ez csak a neked beadott verzió...
A te életed, úgy cseszed el, ahogy akarod, de ilyen herét minden utcasarkon összeszedhetsz, hacsak nem nyújt valami hihetetlen extrát másoldalon, akkor véletlen se tervezz vele semmi tartósat.
Az úgy megvan, hogy ahogy veled csalta az elözöt, ugyanúgy félredug, mig te a pénzt kereesed :)
Szép a karma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!