Anyám szerint kihasznál a párom, lehet benne igazság?
Párommal 3 éve vagyunk együtt. Először 2012 ben találkoztunk, de akkor szakítottunk vagyis én szakítottam vele, mert kapcsolatban volt és nem tudta elhagyni a nőt (beteg volt, sajnos közben már meghalt) igazából már nem voltak úgy együtt, de vele volt, ez bonyolult és az ügy szempontjából lényegtelen.
Most másfél éve vagyunk újra együtt. A szakitasunk után én Németországba mentem dolgozni, és az ott megkeresett pénzből fizettem ki a sok milliós diákhitelt, vásároltam egy autót és még maradt is egy kevés pénzem mikor haza jöttem és úgy alakult, hogy újra egy pár lettünk. Maradtam, itt maradtam miatta. A szüleimnél laktam, ő albérletbe. Fél éve megkérte a kezem, szeretnénk családot, szeretnénk összeköltözni. Sajnos csak albérletbe tudnánk, mert önerővel nem rendelkezünk. A szülők sem tudnak anyagilag segiteni.
Megbeszéltük, hogy 2 évre visszamegyek dolgozni Németországba. Sajnos ő nem beszél idegen nyelven, nem tud jönni. 3 hetet vagyok kint 1 hetet itthon Magyarországon. Nekem nagyon rossz így, de próbálom tartani magam és számolom a napokat.
A párom támogat, biztat hogy csináljuk. Néha ugy érzem ő sokkal de sokkal jobban bírja a távol létet mi t én. De az is elképzelhető hogy csak előttem erős, hogy ezzel is segítsen.
A szüleim szerint viszont ez nem jó így és csak kihasznál. Úgy gondolják hogy a férfinak a feladata az hogy otthon teremtsen, és nem nekem. De legalábbis egyforma áldozatot hozni. Szerintük, csak kényelemből és anyagi biztonságból ragaszkodik hozzám. A hitelt ő venné fel, mert bejelentett munkahellyel rendelkezik, az önerőt én adnám és közösen fizetnénk vissza. Párom azt is mondta hogy idővel majd ha úgy látjuk fél-1 évre majd újra kimehetnék hogy törlesszünk a hitelbe. Ez szerintem is jó ötlet, de picikét úgy érzem túl nagy terhet tesz ezzel rám, hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom, hiszen akkor már remélhetőleg gyermekünk is lenne.
Mit gondoltok, ez így normális? Mert az is lehet hogy régi módi felfogásunk vagyunk.
Én úgy gondolom, hogy szeret engem.
Viszed az önerőt ez ugye min 20, de inkább 40 %, a hitel tök mindegy milyen néven lenne, ha közösen fizetitek, vagyis a ház 60-80%a a te pénzedből lenne, de ugye 50%a lenne a neveden.
De jobb hírem is van, ha ő veszi fel a hitelt, akkor csak az ő nevèn lehet, a bank máshogy nem adja, vagyis pá-pá a te pénzednek.
Mellesleg, ha olyan fa sza állása van, ő miért nem gyűjt az önerőre?
Kifogások. Igen, folyton kifogásokat keresel neki.
Nagyon sunyinak tűnik nekem ez az ember, úgyhogy simán el tudom képzelni, hogy amíg neked beadta azt, hogy könyörületből van szegény haldokló mellett, nagyon is együtt voltak és megcsalta őt veled.
Ez a kavarás meg végképp nem tűnik tisztességesnek. Nem hiányzol neki, nem gondolkodik más megoldáson, szóval nyilván nem szerelmes beléd. Mindenképpen rosszul járnál a hitellel, de akkor is dolgozd ki érte a beled.
Harmadrészt mit vársz egy olyan embertől, aki gond nélkül elszakítana egy anyát a kisgyerekétől? Mert ugyebár írtad, hogy tervben van az is, hogy szülés után menj vissza pár évre robotolni külföldre. Vagy vidd magaddal a gyereket is, ő meg élje világát itthon?
Igaza van a szüleidnek, kihasznál téged. Ne legyél balek. Elhiszem, hogy ott a félsz benned, hogy nem találsz másikat vagy valami, de hidd el, fogsz találni. Ne pazarold az éveidet (és főleg a pénzedet!) erre a kétszínű majomra.
hogy tőlem várja el hogy itt hagyjam a családom,
Nade egyszer már otthagytad őket, igaz? Akkor nem volt áldozat, csak most?
"Én úgy gondolom, hogy szeret engem."
Tehát gondolod. Nem érzed, vagy tudod, hanem "csak" gondolod.
Ha ragaszkodsz hozzá, és nem akarod elengedni, akkor a helyedben visszamennék dolgozni Németországba és megteremtenék egy sajkát egzisztenciát arra az eshetőségre, ha ez a kapcsolat kudarcba fullad, akkor is legyen kire, mire támaszkodnod.
"Nem írtam, mert nem tartottam fontosnak, hogy már nem voltak egy pár mikor kiderült a betegsége. De mivel a lány egyedül volt így ő maradt mellette, miközben mi akkor ismerkedtünk meg, ez egy hosszú és bonyolult történet."
Drágám, MINDEN félrelépő pasas azt kamuzza, hogy már nincs együtt a nővel. Klasszikus szöveg, de ha elmúltál 12 éves, akkor qrva ciki elhinni.
Menj ki dolgozni, a pénzt meg tedd félre.
Aztán majd keress egy olyan embert, akinek nem csak a pénzed kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!