Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korodban érezted...

Hány éves korodban érezted azt, hogy a többi családtag felnőtt emberként gondol rád?

Figyelt kérdés
Nem feltétlen anyuka-apuka, nekik sokszor 60 évesen is gyerek a gyerek, de a többiek? Mikortól kérik ki a véleményed, mesélnek el felnőtt problémákat, bíznak rád felelősségteljes dolgokat? És te mikortól érezted magad felnőttnek?
2017. dec. 21. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nemsoká 30 vagyok, feleség, anya, de néha még az az érzésem, hogy anyám és a nagyanyám le vannak egy 15-20 évvel maradva :D Úgy általában felnőttként kezelnek amúgy, anyám elmesél nekem problémákat stb, na de amikor jövök el tőle, és utánam szól az ajtóból, hogy vedd fel a pulcsidat, mert fázni fogsz... :D Akkor szeretnek még gyerekként kezelni, mikor a saját gyerekemmel kapcsolatban akarnak felülbírálni, pl. ráadok valamit, és rendesen rám parancsolnak (azaz próbálnak), hogy azt vegyem le róla, és adjam rá ezt meg azt. De ezt tényleg ilyen utasító hangnemben. Na ilyenkor azért el szoktam magyarázni, hogy ki ennek a gyereknek az anyja, meg hány éves vagyok, úgyhogy majd én azt tudom.

Én magamat amúgy kb. 22 évesen, az egyetem utolsó évében éreztem felnőttnek először, ugyanis ekkor tudtam 100 százalékosan eltartani magam, fizetni az albérletemet abban a városban, ahol tanultam stb. Anyám szerintem kb akkor döbbent rá, hogy mi van, amikor bejelentettem, hogy férjhez megyek (24 voltam). Meg is lepett, hogy nem sopánkodik, hogy minek ilyen korán.

2017. dec. 21. 15:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
24 vagyok, sose kezeltek még felnőttként :D kivéve anyukám unokatesóját, ő már kamaszkoromban így állt hozzám, őt csípem :)
2017. dec. 21. 16:08
 13/21 anonim ***** válasza:

Kb. 18-19 évesen. Szerencsére, velem koromnak megfelelőlen komolyabb dolgokról is beszélgettek a szüleim, főleg apukám kb. 8-9 éves koromtól.

28N

2017. dec. 21. 16:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
19 evesen mikor apam kerdezte h meddig tanulok még, mikor megyek mar el dolgozni.
2017. dec. 21. 16:23
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámtól mindig a koromnak megfelelő bánásmódot kaptam. A többi rokon szerintem csak akkor tartana felnőttnek, ha szülnék.

Másrészt nekem nem volt soha olyan gyerek vagy felnőtt érzetem. Mindig a kettő keverékének éreztem magam.

2017. dec. 21. 17:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15 éves korom óta amikor kiderült hogy cukorbetegség vagyok amit viszont felnőttként kell kezelni , de most 17 éves koromban érzem igazán , hogy nagyon is felnőttként kezelnek és beszélnek velem kb15 éves korom óta . Aminek örülök , bár a cukorbetegségnek nem annyira .
2017. dec. 21. 18:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
27 éves vagyok és még mindig gyerekként kezelnek. Ez ígyis fog maradni azt hiszem addig, amíg ahogy előttem is írta valaki nem szülök egy gyereket.
2017. dec. 21. 18:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
20 vagyok, kb. egy éve érzem magam felnőttnek. A családomban mindenki kb. egy 10 éves h_lyegyereknek tart. Bár igazából már 10 évesen sem kellett nekem mondani olyan dolgokat, hogy "kapcsold le a villanyt, mikor kimész a szobából" meg "mosogasd már el a tányérod, ha befejezted az evést", de még a mai napig mondják, pedig enélkül is megcsinálnék mindent szó nélkül. Szerintem ez soha nem fog változni, legfeljebb akkor fogom kevesebbet hallani, ha majd elköltözök, amikor eljön az ideje.
2017. dec. 21. 19:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Nalunk en vagyok a legkisebb, raadasul jo nagy korkulonbseggel. Mindig igy kezeltek, mert a tesoim kozott csak masfel ev van, igy mindig en voltam a tapasztalatlan kicsi. Most 25 eves vagyok, ferjhez mentem, ez lenditett a dolgon. (Ok meg nem koteleztek el magukat) Vannak meg dolgok, de picit maskepp allnak hozzam.
2017. dec. 22. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
23 vagyok és még mindig gyerekként vagyok kezelve. "Öltözz fel jól, mert hideg van, vegyél vastagabb pulcsit" stb itt is megy, de nem ezek miatt érzem magam gyereknek, az ilyenek nem zavarnak túlságosan. Inkább az, ha az én véleményem nem számít annyira, mint akárki más felnőtt ismerősé, mikor nekem is olyan jó meglátásaim, kiforrott gondolataim vannak, mint bárki másnak. Nem érzem magam egyenértékű beszédpartnernek, főleg anyukámmal, ez az, ami igazán zavar. Elengedni természetesen elenged akárhová, de ezt mondani se kell. Persze, ha a helyzet úgy hozza, kihúzza a "hiszen te már felnőtt vagy" ütőkártyát, de csak akkor amikor az az adott szituációban ez neki kedvez, valójában nem gondol annak. :D Ha barátommal itt vagyunk akkor "Gyerekek, mi legyen szerintetek az ebéd??" :DD Nevetséges, a barátom is már röhög ezen, de valahol megérti, az ő édesanyja is kicsit ilyen. Szerintem ez már nem fog változni. :)
2017. dec. 22. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!