Szülők, ti mennyire szóltok bele, hogy a felnőtt gyereketek mire költi a pénzét?
Van egy 27 éves fiam, aki még velünk él. Dolgozik, a keresetéből rendesen beszáll a költségekbe, és még ezen felül is szokott adni pénzt, vagy bevásárolni, ha úgy van. Magának is megvesz mindent, amire szüksége van, anyagilag nem függ tőlünk. Viszont ami pénze marad, azt mind szórakozásra, bulikra barátokra költi, egy forint megtakarítása sincs. Elköltözni sem áll szándékában egyelőre, hiszen a munkahelye gyalog 5 percnyire van, amit szeret, és nem akar váltani.
Már próbáltunk vele beszélni erről hogy jó lenne ha elkezdene takarékoskodni, de azt mondja, hogy most még élvezni szeretné az életet, és nem kuporgatni a pénzt, hanem élvezni a munkája gyümölcsét, hogy eljárhat szórakozni. Egyébként jó a kapcsolatunk, nem teher hogy itthon lakik, elzavarni természetes nem fogjuk, csak jó lenne, ha gondolna kicsit a jövőjére is.
Vagy lehet, hogy én viszem túlzásba az aggódást, és normális, hogy ennyi idősen az élet élvezete az első?
Ti mennyire szóltok bele, hogy a felnőtt gyereketek mire költi a saját maga által megkeresett pénzt?
Nem az élet élvezete az első, hiszen költ magára rendesen, és a költségekbe is beszáll.
Egyébként, meg 27 éves, majd ráér takarékoskodni, amikor családot szeretne alapítani, stb.
Tekintve, hogy veletek lakik, nem függ tőletek, és nem is nehezíti meg az életeteket, ezért valszeg. kirakni se fogjátok én sem látom az értelmét, hogy most 27 éves korára elkezdjen takarékoskodni, ha Ő nem akar...
Hát én harminc felett vagyok, de élnék így. :D
Most nagyon meg fognak szólni, de ha jó a kapcsolata veletek és tényleg segít anyagilag, akkor nem gáz szerintem. Több velem egykorú ismerősöm otthon lakik, de azok semmi segítenek a szülőknek, na az már kényesebb téma...
Szerintem sem azzal van a baj, hogy kicsit szórakozik, hanem 27 évesen már gondolnia kéne erre. Értem itt az egyik válaszolót, hogy majd spórol, ha családot akar, de a spórolás nem 2 év szokott lenni, hanem 5-6. Minimum. Ergo ha 40 előtt családot szándékozik alapítani, és nem sokmilliós hitellel indulni, akkor akár elkezdhetne most takarékoskodni...
20-22 évesen még érteném, közel 30 évesen már nem.
27 évesen korai elkezdeni takarékoskodni? Nem azt mondták, hogy ne költsön többet szórakozásra és tegye félre minden pénzét, hanem azt, hogy legalább VALAMENNYIT tegyen félre belőle.
Azért egy autóra vagy egy házra nem 1-2 év összespórolni a pénzt, kivéve, ha minimum fél milliót keres. Akkor viszont nem hiszem, hogy otthon lakna...
Bármikor megismerhet valakit, megkérheti a kezét, jöhet a gyerek... akkor majd elég ciki lesz, hogy nincs egy fillér se a bankszámláján.
Ha ez mindkét fél részéről rendben van, akkor oké, lakjon otthon, ameddig akar, bár 30-40 évesen, hááát... azért az már egy kicsit ciki és nem feltétlenül egészséges.
Akármennyire is szeret valaki a mának élni, azért legalább egy minimális összeget jó lenne, ha félre tudna tenni havonta. Bármikor, bármi történhet, ami miatt kell a plusz pénz. Azért 27 évesen az utolsó fillért is bulizásra költeni elég gáz. Nem hobbira, nem utazásra, csak bulira meg a haverokra... Mit akar ezzel kompenzálni?
Nyilván nem fogjátok kimondani, hogy teher, de azért lassan ti is élnétek már a saját életeteket, miután 27 éve nevelitek kicsi szemetek fényét. Neki nyilván nagyon kényelmes otthon, közel a melóhely, anyu gondolom főz-mos-takarít, apu segít minden másban.
Kicsit ideje lenne noszogatni, hogy márpedig álljon szándékában elköltözni és végre SAJÁT életet kezdeni, de minimum félretenni.
Ha véletlenül kirúgják vagy megszűnik a munkahelye, akkor még eltartani is ti fogjátok, nehogy messzebb kelljen mennie a szomszéd utcánál?
Ugyan már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!