Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondhat ilyet egy anya...

Miért mondhat ilyet egy anya a gyerekének? "Mai eszemmel egy gyereket se szülnék. Ki gondolta hogy ennyi baj van egy gyerekkel. "

Figyelt kérdés
2017. dec. 7. 14:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%

“előfordul hogy azt mondom hogy bizony egyszer fogom a cuccom, aztán elhúzok és itthagyom az egész családosdit. De hozzátenném, hogy olyat soha nem mondanék nekik hogy kár hogy megszülettek vagy hasonló.“

Már ne is haragudj, de semmi különbség nincs a “bár ne lennél itt” és az “itt foglak hagyni, hogy ne legyetek velem” között. Ugyanúgy mérgezed a gyerekedet.

2017. dec. 7. 18:16
 22/30 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem rólad, hanem róla szól. Ha nem lennétek,akkor a munkahelyére, vagy a szülei gondozására panaszkodna. Szeritem depressziós. Ha abból kilábalna, nem érezné ilyen tehetetlennek magát, meg elképesztően nehéznek a normál életet.
2017. dec. 7. 19:33
 23/30 anonim ***** válasza:
42%
azt, hogy totál éretlen még felnőttnek is, nemhogy szülőnek.
2017. dec. 7. 19:50
 24/30 anonim ***** válasza:
73%
Ezt mondta nagymamám is,mert hiába volt 3 gyereke,mindegyik élte a saját életét,keveset látogatták.Anyám is mondta hogy felesleges a gyerek,csak gond van vele.De ezek nélkül is tudtam mindig,hogy soha nem akarok gyereket.Ez egy őszinte megnyílvánulás.
2017. dec. 7. 19:55
 25/30 anonim ***** válasza:
59%
Kedves Mindenki! Egy gyerek nem kérte, hogy legyen. A szülő a hibás abban, ha gyermek megszületik. Aki nem akar gyereket, férfi létére húzzon gumi óvszert, nő létére szedjen fogamzásgátlót, tetessen fel spirált vagy méhszájsapkát. De az elköttetés mindkét nem számára kézenfekvő megoldás. Nem kötelező gyereket nemzeni vagy szülni, ha nem akar valaki gyereket. Sajnos, sok szülő száját hagyják el hasonló mondatok, sőt, ami még rosszabb, a nevelőintézetek is tele vannak elhagyott gyermekekkel. Pedig mégiscsak egy szeretetigényes, érző lényről van szó. Ha már meg is születik egy gyerek, anélkül, hogy a szülő akarná, rengeteg meddő, gyermekre vágyó pár van. Ők bizonyára nem mondanak ilyet, ha gyerekük lesz, mert nem ők szülik meg, hanem adoptálják. A kiskutyát vagy a kismacskát is szeretjük jó helyen tudni, ha már neveltük valameddig. Akkor egy gyerek miért nem érdemli meg, hogy ne mondjanak Neki ilyet? Oké, hogy nem mindig cukorhabos dolog szülőnek lenni, de ha már az lett valaki anélkül, hogy érett lett volna rá, igyekezzen helytállni! Mindenki Maga vállalta fel ezt a szerepet, ha pedig tehernek érzi valaki, a megoldás az örökbe adás.
2017. dec. 7. 22:17
 26/30 anonim ***** válasza:
68%

"Nem kötelező gyereket nemzeni vagy szülni, ha nem akar valaki gyereket."

Ez így van. Kivéve, hogy ha ki mered ejteni a szádon, hogy nem akarsz gyereket, akkor rögtön indul a lelki terror, meg az érzelmi zsarolás, te leszel a világ szemete, egy értéktelen senki. Rengetegen csak a családi és a társadalmi nyomás miatt csinálnak gyereket, mert "úgy illik", meg "az a szokás", az "élet rendje".

2017. dec. 7. 23:52
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező,elhiszem,hogy rosszul esik ,de ha ez megnyugtat a szülők nagyrésze ezt gondolja .

Legtöbben azért szülnek,mert "így szokás" ,meg mindenhonnan azt hallják,hogy mikor jön már az unoka,mikor lesz testvére, mikor lesz már saját családod stb. Hangoztatni nem szokták sokan, nem akarlak bántani,de nem lehet,hogy a viselkedéseddel akasztod ki ennyire ? Tanulsz normálisan,segítesz neki otthon ?

Mindezek ellenére azért nagyon ritka az,hogy ne szeresse valaki a gyerekét .

2018. máj. 9. 12:39
 28/30 anonim ***** válasza:
81%
nekem azt mondta az anyam hogy azert szulettem mert akkor (50 es evekben) tilos volt az abortusz. nem is nevelt fel, a korhazbol egyenesen a nagymamamnak adott es evekig meg se latogatott. sose szeretett en se ot. a ket masik terhesseget elvetette a ferje nem is tudott rola hogy terhes volt, akkor mar lehetett abortuszra menni. engem kulonosebben nem erdekel, nincsenek erzeseim az iranyaba.
2018. júl. 10. 08:05
 29/30 anonim ***** válasza:
77%
Ilyet csak egy gonosz nő mond a gyerekének. Az én nagyanyám anyámat teljesen elintézte ezekkel a beszólásaival, hogy minek születtél, nem akartalak sosem, csak úgy maradtam veled, meg jobb lett volna, ha a folyóba esel belőlem és ott fulladsz, mindezt egészen kiskorától, ki az, aki egy 5 évesnek ezt kiabálja? Nincs mentség a gonoszságra, amit gyerekkel elkövetnek, semmi.
2019. okt. 24. 14:20
 30/30 anonim ***** válasza:
64%
Mi a tökömnek ástok elő majd’ kétéves kérdéseket, csak hogy saját felbugyogó bánatotokat odaírhassátok? Hát írjál ki róla saját kérdést, ha ennyire kikívánkozik belőled.
2019. okt. 24. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!